KESKIVIIKKO 20.07.11

1. YK:N opetus-, tiede- ja kulttuuritoimien järjestö UNESCO on muuttunut yhdeksi kaikkein Israelin vastaisemmista YK :n alaisista järjestöistä. Sen viimeisin päätös vaatii Israelia lopettamaan kaikki arkeologiset kaivaukset Jerusalemin vanhakaupungissa. Erityisesti päätöksessä mainitaan ns. Mughrabi-sillan rakentaminen Länsimuurin viereiseltä tasanteelta Temppelivuorelle. Tämän puurakenteisen tilapäisen sillan korvaaminen uudella pysyvällä rakenteella on välttämätön, mutta Unescon päätöksen mukaan työt on keskeytettävä.

UNESCO:n päätös Jerusalemin itäosista tehtiin arabivaltioitten esityksestä, eivätkä kristittyinä itseään pitävät länsimaat vastustaneet järjestön päätöstä, joka selvästi sotii tasapuolisuutta ja jopa järkevää ajattelua ja suunnittelua vastaan. Järjestön mandaattinsa mukainen tehtävä on edistää opetuksellista, tieteellistä ja kulttuurillista toimintaa maailmassa, mutta käytännössä siitä on kehittynyt muiden YK :n alaisten neuvostojen ja järjestöjen tapaan Israelin vastaisen politiikan välikappale, jota arabimaat kolmannen maailman maitten tukemina harjoittavat. YK:n omaksuman periaatteen mukaan ratkaisut tehdään jäsenmaitten edustajien enemmistö-päätöksen mukaan, eikä YK:n toiminnan varsinaisilla maksumiehillä ole mitään mahdollisuutta oman äänensä lisäksi varmistaa edes jonkinasteisen tasapuolisuuden säilymistä. Kehitysmaitten ääniä on helppo ostaa sopivan voitelun tai edullisten yhteis-toiminta tarjousten muodossa, kuten on havaittu tapahtuvan, mitä arabimaat hyödyntävät.

VUONNA 2009 UNESCO päätti, että Jerusalem nimetään ”arabikulttuurin pääkaupungiksi”. Päätös siitä tehtiin yhteistoiminnassa PA:n ja ”keskeisten arabihenkilöitten” kanssa protestiksi päätöksessä mainittua Israelin harjoittamaa ”Pyhän Jerusalemin” miehitystä vastaan. Muita tämän tunnuksen saaneita arabikaupunkeja ovat Algeria, Damaskos, Kairo, Tunisia, Amman, Beirut ja Khartoum.

YNETIN web-sivulla julkaistun artikkelin ”UNESCO against the Jews” kirjoitti Giuliu Meotti, Il Foglion journalisti, joka kirjoitti kirjan ”Julkistamaton tarina terrorismin israelilaisista uhreista” (Untold Story of Israel´s Victims of Terrorism). Meotti toteaa, että koska muslimit havaitsivat vaikeaksi kiistää Israelin oikeuden Jerusalemiin, he ovat aloittaneet laajan kampanjan, joissa valheellisiin historiallisiin tosiasioihin ja PA:n levittämiin vääriin tietoihin perustuen siitä, ettei Temppelivuorelta ole löydetty mitään todisteita juutalaisista Temppeleistä, pyritään osoittamaan Jerusalemin islamilainen historia ja luonne ja kieltää juutalaisten historialliset ja uskonnolliset yhteydet ja vaatimukset kaupunkiin.
Opetuksen, tieteen ja kulttuurin vartijana itseään pitävä YK:n järjestö tekee päätöksiään perättömiin historian ja todistuskappaleitten kieltävään propagandaan perustuen unohtaen kokonaan, että juutalaiset juuret Kanaanin maahan ulottuvat 4000 vuoden taakse Abrahamista alkaen ja juutalainen kulttuuri kukoisti Israelissa kuninkaitten Davidin ja Salomon aikana, jo 1000 vuotta ennen ajanlaskun alkua ja 1638 vuotta ennen Jerusalemin islamilaista miehitystä, eivätkä juutalaiset ole koskaan täysin poistuneet Jerusalemista. UNESCO ei ole pitänyt juutalaisten arkeologien löytämiä ensimmäisen ja toisen Temppelin ajoilta peräisin olevia raamatullisia aarteita, hautapaikkoja ja sinettejä pätevinä todistuskappaleina, kuten ei myöskään Raamatun kertomusten kiistämättömiä tosiasioita.

Viimeisiä vuosina UNESCO on aloittanut toiminnan yhteistyössä Islamilaisen Konferenssin perustaman arkeologisen järjestön ISESCO:n kanssa, jonka levittämän propagandan mukaan raamatulliset kertomukset ja tiedot juutalaisista Temppeleistä Jerusalemissa ovat mielikuvituksen tuotteita, että juutalaiset arkeologit ovat varastaneet islamilaisten arkeologisia aarteita, ja että Israelin arkeologiset kaivaukset Jerusalemissa ovat Islamin vastaisia rikoksia.
UNESCO:n Israelin vastaiset toimet eivät ole vain julkilausumia, vaan käytännön toimia, joilla se 1974 pidätti Israelin oikeuden osallistua sen opetus-, tiede- ja kulttuuritoimintaan, koska ”Israel syyllistyy Jerusalemin historiallisen imagon muuttamiseen”. Marraskuun 20. päivänä 1974 UNESCO päätti poistaa Israelin eurooppalaisesta ryhmästään. Päätös kumottiin vasta 1978 USA:n kieltäydyttyä maksamasta 40 miljoonan USD jäsenosuuttaan. UNESCO :n Israel-vastaisuus nousi mittoihin, mikä pakotti USA:n, Englannin ja muut länsimaat eroamaan sen toiminnasta. 1989 UNESCO julkisti julkilausuman, jossa se syyttää ”Israelin Jerusalemin miehitystä Pyhän kaupungin tuhoamisesta estojen, hävityksen ja muutosten toimilla”.
1990 UNESCO syytti Israelia Jerusalemin arkeologisen perinteen korjaamattomista muutoksista, joita miehitys aiheuttaa, valittaen kaupungin ”viehättävyyden” tuhoamista.
1993 UNESCO:n pääsihteeri jättäytyi pois Jerusalemin kansainvälisestä tieteellisestä konferenssista, vaikka Israelin saavutukset UNESCO:n edustamilla aloilla ovat huippuluokkaa maailmassa asukaslukuun suhteutettuina.
1996 UNESCO järjesti Jerusalemia koskevan symposiumin tiloissaan Pariisissa, mutta Israelin edustajia ei kutsuttu tilaisuuteen. Sen edustajien vieraillessa Jerusalemissa 1998 he kieltäytyivät tapaamasta Israelin viranomaisia. Järjestö on vaatinut Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen taloudellista boikottia julkistaen satoja niiden vastaisia syytteitä.
2001 UNESCO antoi varauksettoman tukensa ”Kairon julistukselle Jerusalemin antiikkisen luonteen säilyttämiseksi”, jossa se väärin perustein syyttää Israelia islamilaisen antiikin tuhoamisesta Jerusalemin Temppelivuorella ja vanhakaupungissa siirtääkseen huomion pois palestiinalaisten rikoksista arkeologiaa ja historiaa vastaan. YK:n juhliessa 50-vuotissynttäriään, sen julistuksesta jätettiin UNESCO:n vaatimuksesta vastoin Israelin toiveita pois maininta juutalaisia kohdanneesta holokaustista (shoa).
Juutalaisten yksi huomatuimmista historiallisista ja uskonnollisista auktoriteeteista Egyptissä lääkärinä toiminut Maimonides koki ”pakkokäännytyksen islamin uskoon” UNESCO:n toimesta, joka sen raportin mukaan oli ”muhamettilainen Moussa ben Maimon”, kuten hänen alkuperäinen nimensä oli Espanjasta ja Marokosta paetessaan vuosisatoja aiemmin.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4097506,00.html

2. PA:n keskuudessa on virinnyt uusi suunnitelma, jonka mukaan sen tavoittelema Palestiinan valtion perustamiseksi tarkoitettu esitys YK:lle tulisi siirtää ensi vuoteen, koska ”tilanne ei ole suotuisa USA:n ja muutamien muitten johtavien länsivaltojen ilmoittaessa vastustavansa sitä”. Näin sanoo omana mielipiteenään PA:n Kairon lähettiläs ja entinen ministeri sekä PLO:n keskuskomitean jäsen Nabil Amr. Hän vakuuttaa, ettei hän ole suinkaan ainoa, jotka katsovat, ettei aika ole sopiva. Hän selittää, ”ettei ole mitään takeita siitä, että PA:n johto pystyy kapuamaan alas korkeasta puun latvasta, jonne he väärien lupausten houkuttelemina kipusivat”. Amr sanoo suosittelevansa tätä seuraavassa PLO:n keskuskomitean kokouksessa. Hän viittaa siihen, ettei ole ollut tarpeeksi aikaa tehdä kunnollisia valmisteluja esitykselle. Hän myös syyttää, ettei PA:n johto ole myöskään tarpeeksi huomioinut esityksen aiheuttamaa kansainvälistä vastustusta. Tämän johdosta palestiinalaiset voivat menettää ystäviään maailmalla. Lisäksi USA ei ole vain uhannut sanktioilla PA:ta vastaan, vaan myös niille valtioille, jotka tukevat esitystä.
Amr kuitenkin olettaa, että PLO:n 116 jäsentä tullevat äänestämään PA:n YK:lle tekemän esityksen puolesta heinäkuun 27. päivää.

PA:n rauhanneuvottelija Nabil Sha´ath vakuuttaa, että PA tulee jatkamaan aloitettaan omasta valtiosta huolimatta sen tielle nousseista esteistä ja uhkakuvista. Hän viittaa epäonnistuneisiin rauhankeskusteluihin, jotka ovat pakottaneet PA:n tälle polulle. Sha´ath kertoi näin tavatessaan Ranskan Jerusalemin pääkonsulin. Hän syyttää myös USA:ta, ettei se ole käyttänyt pakotemahdollisuuksiaan Israelia vastaan huomionsa suuntautuessa kansainvälisiin kysymyksiin.

Israelilainen virkailija vastasi kysymykseen Amrin mielipiteistä, että jokainen järkevästi asioita tarkasteleva tajuaa, että PA:n esitys YK:lle päättyy umpikujaan lisäten, että samantapaisia epäileviä lausuntoja ovat esittäneet myös monet ulkomaiset virkailijat. Hän jopa näkee, että PA voi vetää esityksensä pois viime hetkessä. Hän vakuutti Israelin etsivän kuumeisesti formulaa, jolla keskeytyneitä neuvotteluja PA:n kanssa voidaan jatkaa.
PLO teki YK:lle esityksen Palestiinan valtiosta v. 1988, joka hyväksyttiin, mutta sillä ei ollut mitään käytännön merkitystä ja harva sitä enää edes muistaa.
Pääministeri Netanyahu antoi 30 minuutin haastattelun Dubaissa sijaitsevalle uutiskanavalle Al-Arabiya, ensimmäisen laatuaan. Hän vakuutti siinä haluaan keskusteluihin PA:n kanssa ja vakuutti omaavansa tarvittavan enemmistön saada päätöksille kansan tuki. Hän halusi tällä saada oman näkemyksensä arabimaailman tietoisuuteen käyttäen Al-Arabiya verkostoa eikä vaikutusvaltaisempaa Al-Jazeeraa, jonka uutisointia hän ei pidä moitteettomana. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=230151

3. AMNESTY INTERNATIONAL pelkää – eikä varmaan suotta – että Syyrian viranomaiset kiduttavat Damaskoksen laidoilta pidättämiään satoja mielenosoittajia. NGO-järjestön lausunnossa todetaan, että massapidätyksen aikana pidätetyt vietiin ilman kommunikaatio-mahdollisuutta tuntemattomaan paikkaan, eikä heidän olosuhteistaan tiedetä. Järjestön lausunnossa todetaan, että poliisit ja turvallisuusjoukot surmasivat ainakin 10 ihmistä Homsin kaupungissa järjestettyjen hautajaisten yhteydessä. Samassa kaupungissa ja muualla he olivat surmanneet ainakin 41 ihmistä hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa perjantaina. Ihmisoikeusjärjestö sanoo, että 27 ihmistä ammuttiin Damaskoksessa ja sen lähiöissä, mutta paljon enemmän surmattiin Homsissa, Idlibissä pohjoisessa ja Daraassa etelässä.
Kaikkiaan yli 1600 mielenosoittajan katsotaan saaneen surmansa mielenosoituksissa.
Perjantain mielenosoituksiin osallistui yli miljoona ihmistä.
http://www.haaretz.com/news/middle-east/amnesty-international-fears-syria-regime-torturing-detainees-1.374222

Arabiliiton uusi pääsihteeri Nabil Elarabi matkusti Damaskokseen esittääkseen liiton huolen Syyrian tilanteesta ja vaatimuksen välttämättömistä uudistuksista maan hallinnossa.
Hän tapasi Syyrian presidentti Bashar Assadin, jonka vastainen mieliala laajenee sitä mukaa kuin surmattujen mielenosoittajien röykkiöt kasvavat. Pääsihteeri esitti vaatimuksen, etteivät ulkovallat saa puuttua Syyrian sisäisiin asioihin, joista nykyinen tilanne on yksi. Hän sanoi keskustelleensa Assadin kanssa, mutta kieltäytyi kertomasta enempää. Hän sanoi pelkäävänsä, että ulkopuoliset kiihottavat Syyrian sisäistä hajanaisuutta, mikä voi vaarantaa Assadin dynastian 41-vuotisen vallan ja johtaa sen kukistumiseen. http://www.haaretz.com/news/middle-east/arab-league-chief-visits-syria-to-discuss-necessity-of-reform-1.374075

4. UUTISOTSIKOITA
- Israelin merivoimat pysäyttivät ranskalaisen jahdin Dignity merellä ennen sen pääsyä Gazan rannikolle, jonne se sanoi olevansa matkalle vaikka lupasi Kreikassa seilata Egyptiin. Aluksessa oli miehistön lisäksi 17 aktivistia, jotka eivät vastustaneet aluksen haltuunottoa kieltäydyttyään suuntaamasta Ashdodiin, mutta ei avustustarvikkeita. Kaikki aktivistit pyritään lähettämään päivän aikana omiin maihinsa ja alus saanee lähteä merille. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=230123
- IDF:n ja Hamasin välinen sotaleikki jatkuu siten, että jokaiseen Kassamiin vastataan IAF:n ohjusiskulla johonkin tunneliin tai verstaaseen, kuten viime yön aikanakin. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=230125
- USA:n kongressi tutkii, voiko se lopettaa sekä PA:n että Libanonin tukensa. Sitä koskevan esityksen teki Ros-Lehtinen (R. Florida). Tämä on pikkujuttu, jota tavallinenkin matti-meikäläinenkin ymmärtää todella suuren luokan kysymyksen rinnalla: Voidaanko USA:n velkakynnystä nostaa yli 14.3 triljoonan USD? http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=230115
- Uudessa Seelannissa maanjäristyksessä kuollut israelilainen ei lopulta liene ollutkaan Mossadin agentti, kuten väitettiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/145894
- Turkin pääministeri Resep Tayyip Erdogan suunnittelee matkaa Gazan kaistalle, vain ajankohta on auki. Israelissa sitä pidetään provokaationa. Mielenkiintoa herättää, matkustaako hän sinne meritse vai lentoteitse Egyptin kautta; Israel tuskin kelpaa. Erdogan vaatii edelleen Israelin anteeksipyyntöä, mikä Moshe Yaalonin mukaan ei tarkoita sitä, että hän haluaa suhteiden parantumista Israelin kanssa. http://www.debka.com/article/21131/

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021