PERJANTAI 06.05.11

1. ISRAELIN 63. itsenäisyyspäivä (juutalaisen ajanlaskun mukaan) on tänä vuonna läntisen kalenterin mukaan tiistaina 10.päivä toukokuuta, jota aina edeltää kaatuneitten muistopäivä.
Ben Gurion allekirjoitti itsenäisyysjulistuksen juutalaisen kalenterin mukaan perjantaina viides päivä Iyar-kuuta 1948; länsimaisen kalenterin mukaan 15. toukokuuta 1948.
Koska kaatuneitten muistopäivää ei voi viettää sapattina, joka Israelin lain mukaan on luonteeltaan ilon päivä, kaatuneitten muistopäivä pidetään tänä vuonna maanantaina 5.Iyar-kuuta ja itsenäisyyspäivä siirtyi siten tiistaihin, kuudes Iyar-kuuta.

Rabbi Beryl Wein Jerusalemista toteaa: ”Profeetta Hezekiel varoitti 2500 vuotta sitten juutalaista kansaa kuvittelemasta, että he ovat kuin mikä tahansa kansa. Israelin itsenäisyyspäivä ei ole kuten Bastillen päivä Ranskassa, Kanadan päivä tai neljäs kesäkuuta. Jos Israelin itsenäisyyspäivä saa saman aseman kuin muitten maitten itsenäisyyspäivät, se menettää hengellisen ja tunteenomaisen merkityksensä”.
Rabbi Shmuel Yaniv Givat Shmuelista kirjoittaa: ”Israelin valtio perustettiin 5708 vuotta maailman perustamisesta. 5708. jae Torassa kuuluu näin: ”Ja Herra, sinun Jumalasi, tuo sinut siihen maahan, jonka sinun isäsi ovat omistaneet. Ja niin sinä otat sen omaksesi ja Hän tekee sinulle hyvää ja antaa sinun lisääntyä enemmän kuin isiesi.” (5.Ms.30:5) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143930

Jacob Richman Maale Adumimista on koonnut 118 linkkiä osoitteisiin, joiden artikkeleissa esitellään Israelin historiaa, turismia, valokuvia ja postimerkkejä.
http://www.jr.co.il/hotsites/j-hdayil.htm
Lisäksi Richman on koonnut 135 youtube videolinkkiä osoitteeseen:
http://www.jr.co.il/videos/israel-videos.htm
Niissä esitetään filmejä tärkeistä tapahtumista sekä israelilaisia innovaatioita ja keksintöjä, joita käytetään kaikkialla maailmassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143926

2. HAMASIN ja Fatahin yhteistoiminta-sopimus, joka julkistettiin Kairossa keskiviikkona, jakaa länsimaita mutta herättää ilonpurkauksia arabien ja palestiinalaisten keskuudessa. Johtavien länsimaitten reaktiot ovat epävarmoja. USA:n hallitus ei Hillary Clintonin arvion mukaan sulje pois mahdollisuutta, että se voisi toimia yhteistyössä sen kanssa, mikäli Hamas uudistuu ja luopuu pahimmista Israelin tuhoa vaativista lausunnoistaan.

ENGLANTI ja Ranska häilyvät samoin epävarmoina pystymättä päättämään, miten sanansa asettelisivat ilmaistakseen perimmäiset Israelin vastaiset tuntemuksensa silti loukkaamatta kannattajiaan, joiden joukossa on runsaasti Israelin kannattajia.
Politiikka ja puolueen kannatuksen varmistaminen sanelevat useimpien länsimaitten hallitusten suhtautumisen Lähi Idän kuumaan perunaan.
Diplomaattisten sanakiemuroitten alta paljastuu selkeä kärsimättömyys Israelin hallituksen tapaan viivyttää oman suunnitelmansa julkistamista ja kertoa maailmalle, mitkä ovat sen ehdottomat vaatimukset, joitten puitteissa asioista voidaan keskustella.
NETANYAHU pyrki saamaan Euroopan kannatusta epäilyksille, mihin Fatahin ja Hamasin päämäärien yhdistyminen voi johtaa, mutta sen sijaan häntä varoitettiin lähes uhkavaatimuksen sanoin: elleivät rauhankeskustelut ala välittömästi ja edistystä tapahdu ennen syyskuuta, Englanti ja Ranska tulevat äänestämään YK:ssa Palestiinan valtion perustamisen puolesta. Tämä tarkoittaa sitä, että taas kerran USA:n kanta tulee ratkaisemaan Israelin kohtalon. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143936

3. JORDANIAN kuningas Abdullah II otti yllättävän selkeän positiivisen kannan Fatahin ja Hamasin väliseen sovintosopimukseen. Hänen tahtonsa ilmaistiin kuninkaallisessa dokumentissa, joka julkistettiin Fatahin ja Hamasin lähettien tullessa esittämään kiitoksensa kuninkaalle hänen tuestaan sovintopyrkimyksille.
Israelissa tämän katsotaan ilmentävän Israelin ja Jordanian välisten suhteitten viileydestä ja edelleen kylmenemisestä.
ABDULLAHIN dokumentissa todetaan, että ”Jordania tulee jatkamaan rooliaan Jerusalemin pyhien paikkojen suojelijana ja tukee Fatahia ja Hamasia niiden vastustaessa Israelin yksipuolisia toimia Jerusalemissa, joiden tarkoituksena on muuttaa pyhän kaupungin imagoa”.
Dokumentissa todetaan ”Jordanian taloudellinen ja poliittinen tuki seuraavan vaiheen aikana, kunnes saavutetaan päämäärä, Palestiinan valtion perustaminen Palestiinan kansalliselle maalle”.

KUNINGAS Abdullah II:n dokumentti vahvistaa maitten välille kehittyneen ja syvenevän välien viilentymisen, mikä poikkeaa täysin hänen isänsä kuningas Husseinin politiikasta, joka ilmaisi ajatuksensa palestiinalaisista 1981 näin: ”Tosiasia on, että Jordania on Palestiina, ja Palestiina on Jordania.” Abdullahin isoisä kuningas Abdullah I sanoi arabiliiton kokouksessa Kairossa 1948: ”Palestiina ja Jordania ovat yksi,” Jordanian pääministeri Hazza al-Majali totesi 1959 näin: ”Me olemme Palestiinan hallitus, Palestiinan armeija ja Palestiinan pakolaiset.” Jordanian väestöstä arviolta 65 % on palestiinalaisia.

KUNINGAS Abdullah II peri valtikkansa hänen isänsä Husseinin kuoltua syöpään 1999. Hänen palestiinalainen vaimonsa Rania syntyi Kuwaitissa, mutta hänen vanhempansa asuvat Tulkarmissa, joka on nykyisin PA:n hallitonaluetta Samariassa.
Kuningas Abdullah II:n takinkääntö voidaan ymmärtää pelonsekaisena pyrkimyksenä estää arabikevään kasvattamat väkivaltaiset mielenosoitukset hänen hallitusvaltaansa vastaan, jotka toistaiseksi ovat muutosten vaatimuksessaan säilyttänet hänen yksinvaltiutensa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143951

4. PMW , Palestiinan mediatarkkailu, joka seuraa palestiinalaista mediaa sekä sen laitoksissa kuten kouluissa harjoitettavaa metodia ja niissä käytettävää opetusmateriaalia, sanoo järjestelmällisen Israelin vastaisuuden, jolla lasten ja nuorten mielet saastutetaan, tekevän mahdottomaksi saavuttaa pysyvä rauhantila palestiinalaisten kanssa.
PMW:n raportti jakaa materiaalin viiteen osaan: 1. Juutalaisjengien suorittama Palestiinan varkaus. 2. Juutalaisen valtion olemassaolon kieltäminen. 3.Israelin perustaminen seurauksena kolonialistisista päämääristä. 4. Israelin valtion kuvaaminen demoniseksi. 5. Oikeus saavutetaan vasta, kun Israelia ei ole enää olemassa.

Esimerkkinä raportissa opetetaan 12.vuosikurssin oppilaille: ”Palestiinan sota päättyi katastrofiin, joka on ennen näkemätön historiassa juutalaisten jengien varastaessa palestiinalaisten maan ja karkottaessa sen ihmiset kaupungeistaan, kylistään, mailtaan ja kodeistaan Israelin valtion perustamiseksi.”
Raporttiin on otettu mukaan kilpakysymys PA:n virallisesta päivälehdestä Al-Hayat Al-Jadida, jossa kysytään. ”Kirottu James Arthur Balfourin julistus johti koko kotimaan varastamiseen ja kansan karkottamiseen etnisessä maan puhdistamisessa ilman vertaa nykyhistoriassa.
Minä päivänä ja kuukautena vuonna 1917 julistus julkistettiin?”
Saman päivälehden kolumnissa Israelin valtion perustamisen sanotaan muodostaneen ympäristöpoliittisen ja turvallisuusvahingon.
PA:n virallisessa TV:ssä esitettiin v. 2010 video, jossa juontaja kyseli israelilaisilta, mistä he ovat tulleet: Ukrainasta, Saksasta, Puolasta, Venäjältä, Etiopiasta, Falashasta. Juontaja jatkaa. Miksi tulit tänne varastamaan meidän maamme? Menkää takaisin kotimaahanne.

PMW:n johtaja Itamar Marcus toteaa, että Israelin olemassaolon kieltäminen on vakavin syytös, mitä palestiinalaiset järjestelmällisesti toistavat ja opettavat kansalaisilleen lastentarhasta yliopistoihin. ”Tämä ei ole se johtajisto, jonka kanssa voimme tehdä rauhan.” http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=219468

4. UUTISOTSIKOITA
- Ben Gurionin kenttä joutui peruuttamaan torstaina lentovuoroja polttoaineessa havaitun epäpuhtauden vuoksi. Se siirsi tai peruutti 1500 matkustajan matkasuunnitelmat ja aiheutti melkoisen kaaoksen kentällä epätoivoisten ja –tietoisten ihmisten kysellessä, mikä tilanne on ja mitä tästä seuraa. Polttoaine sinänsä oli viranomaisten mukaan puhdasta, mutta sen sekaan oli joutunut hyytelömäistä ainetta, joka näkyi siivilöissä. Sen alkuperää ei tiedetty. Ongelma oli havaittu jo puolitoista viikkoa sitten, mutta sen oletettiin poistuvan itsestään. Lentoliikenne on tänään palautumassa normaaliksi. http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=219453
- Syyrian hallitus lupasi poistaa Banian kaupungin saarron, mutta lisäsi Damaskoksen ja toisten suurkaupunkien valvontaa lähettämällä niihin sotilasyksiköitään, jotka Syyriassa ovat osoittautuneet uskollisiksi Assadin politiikalle. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=219482
- Viranomaiset toteavat, että laittomasti rakennettujen rakennusten purkaminen Itä Jerusalemin alueella on vähentynyt, minkä uskotaan osittain johtuvan siitä, että asukkaat ovat itse purkaneet niitä pelätessään sakotustoimia. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=219464
- Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen johtajat ovat havahtuneet kovin myöhään todetakseen paikalla otettujen kuvien ja videonpätkien merkityksen pyrkiessään todistamaan asiansa oikeellisuutta. NGO-järjestöt ovat käyttäneet tätä jo vuosien ajan jopa lahjoittaen palestiinalaisille videokameroita, joilla nämä ovat pystyneet osoittamaan oman kantansa. Videonauhat ovat kuitenkin helposti peukaloitavissa poistamalla epätoivottuja tilanteita ja lisäämällä pätkiä toisista tilanteista, kuten on todettu NGO-järjestöjen tehneen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143956
- Fatahin ja Hamasin terroristit ovat surmanneet 981 israelilaista siviiliä vuoden 2000 jälkeen ja haavoittaneet samaan aikaan 17 200 siviiliä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143942

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019