keskiviikko 23.2.2011

KESKIVIIKKO 23.2.2011


Libyan johtaja Muammar Gaddafi piti eilen uhkailuja täynnä olevan puheen. siinä hän ilmoitti, että kaikki öljykuljetukset Eurooppaan ovat jäädytetyt, mikä sai öljyn maailmanmarkkinahinnan nousemaan, lisäksi hän haukkui mielenosoittajia kaikenlaisilla loukkauksilla. Gaddafi lähetti myös sotalaivansa pommittamaan Bengazia mereltä. Time-lehden reportteri kirjoitti, että Gaddafi on antanut määräyksen räjäyttää rannikolle johtavat öljyjohdot, mutta tästä ei ole ainakaan vielä vahvistusta. Gaddafi piti puheensa talon sisältä panssarilasin takaa, joten ei hän ainakaan liian voitonvarma ollut.

Israelin ulkoministeri Avigdor Lieberman korosti vuosittaisessa EU-Israel Association Council kokouksessa, että Israel tekee luottamusta lisääviä eleitä, kun sitä vastoin palestiinalaiset harrastavat konfliktien rakentamista. Lisäksi hän Arabimaiden levottomuudet eivät ole millään tavoin kytköksissä Israelin ja palestiinalaisten väliseen ongelmaan, vaan johtuvat köyhyydestä ja kurjuudesta. Sitä vastoin EU:n edustajat korostivat Gazan tilannetta ja tarvetta saada Israelin ja palestiinalaisten väliset neuvottelut päätöksiin ensi syyskuuhun mennessä alkuasetelman ollessa kaikki tähänastiset sopimukset ja yhteisymmärrykset. Netaniahun hallitus ei ole ainakaan tähän asti hyväksynyt tällaista esivaatimusta. Lisäksi EU ilmoitti olevansa huolissaan uudesta knessetin laista, jonka perusteella Non Governmental Organizations eli hallitusten ulkopuolisten organisaatioiden rahalliset tukijat pitää julkistaa, joista tärkeimpiä ovat EU ja monet Euroopan valtiot vielä erikseen.

Gazan rajalla terroristit räjäyttivät pommin tarkoituksena vahingoittaa sotilaita, mutta eivät onnistuneet siinä. Sotilaat vastasivat tykeillä ja haavoittivat 7:ää. Gazasta ammuttiin 3 kranaatinheittimen kranaattia Israeliin.

Somalimerirosvot kaappasivat eilen huviveneen ja myöhemmin tappoivat siinä olleet 4 amerikkalaista. Apuun tulleet amerikkalaiset joukot kuultuaan ampumista hyökkäsivät veneeseen, mutta eivät ehtineet pelastaa panttivankien henkeä. Veneen omistajat Scott ja Jean Adams seilasivat vuodesta 2004 vene täynnä Raamattuja maailman meriä.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019