TIISTAI 02.11.10

1. PA:N PÄÄMINISTERI Salaam Fayad on lähtenyt yksityiselle sotapolulle Israelin hallitusta vastaan. Taistelu kulminoitunee tänään tiistaina, jolloin Fayad sanoo osallistuvansa PA:n salaa rahoittaman kahden koulun viidestätoista avaamistilaisuuksiin Jerusalemin Dahiyat al-Salam lähiössä. Sekä koulujen rahoittaminen PA:n toimesta että sen viranomaisten julkinen osallistuminen tilaisuuksiin Jerusalemin itäosissa on Oslon sopimuksen vastainen ja sillä perusteella ”laiton”. Ensimmäinen tilaisuus alkanee kadulla 10.00 tänään aamupäivällä. Toinen avajaistilaisuus lienee suunniteltu tapahtuvaksi myöhemmin päivällä.

TÄTÄ surkuhupaisaa tilannetta edelsi omituinen tietokatkos tai välinpitämättömyys Jerusalemin viranomaisten taholta. Kaupungin viranomaiset sanovat, ettei heillä ollut mitään tietoa koulujen avaustilaisuuksista eikä siitä, että PA rahoittaa 15 koulun uudistustöitä. Luulisi sentään jonkun viranomaisen ainakin nähneen, että töitä tehdään kouluissa, mutta joko silmiä pidettiin kiinni tai sitten he eivät koskaan liiku niillä kulmilla.
Legal Forum kehotti Israelin poliisia ja yleisen turvallisuuden ministeriä Yitzhak Aharonovitchiä estämään avaustilaisuudet, koska ”ne ovat laittomia”. Vasemmistolainen NGO-järjestö Ir Amim kertoi JP:n toimittajille, että Yabous-hallin omistaja Dahiyat al-Salam lähiössä sai viestin yleiseltä turvallisuusministeriöltä, jossa avaustilaisuus kehotettiin peruuttamaan tai halli suljetaan vuodeksi.

FAYADIN kansliasta kerrotaan, ettei siellä olla tietoisia enempää pääministeri Netanyahun kuin turvallisuusministerin antamasta kiellosta osallistua tilaisuuksiin, ja Fayad aikoo toteuttaa päiväohjelmansa suunnitelmien mukaan. ”Pääministeri ei ole muuttanut suunnitelmaansa. Emme ole tietoisia Israelin asettamasta kiellosta. Saimme tiedon siitä Israelin mediasta.”
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193574

2. EDELLISEEN kirjoitukseen liittyen JP:n artikkelissa kerrotaan, että pormestari Nir Barkat osallistui eilen uuden tyttökoulun avaamistilaisuuteen Ras al-Amud lähiössä. Artikkelissa kerrotaan, miten lähiön lasten vanhemmat vastustivat pormestarin vierailua, kuten Silwanin ja Ras al-Amudin lähiön vanhempien komitean puheenjohtaja sanoi. Pormestarin vierailu oli suunniteltu jo kuukausi sitten ja vanhempien komitea oli tietoinen siitä parin viikon ajan. Siinä ainakin tiedotus oli toiminut moitteettomasti.

JERUSALEMIN kaupungin edustaja Elle Isaacson kertoi toimittajille, ettei eilisellä tilaisuudella ollut mitään tekemistä PA:n kanssa. Hän kertoi, että ”pormestari johtaa myös opetuskomiteaa voidakseen paremmin ohjailla suunnitelmiaan opetustilojen puutteen korjaamiseksi arabi-enemmistöisissä lähiöissä. Hän aikoo rakentaa sinne 1000 uutta luokkahuonetta ja tullee osallistumaan uusien koulutilojen avaamistilaisuuksiin”, Isaacson paljasti. ”Se on yksi hänen henkilökohtaisista tavoitteistaan. Hän pitää opetustoimen johtoa hallussaan, koska hän todella kantaa huolta siitä.” Isaacson lisäsi, että Jerusalemin kaupunki työskentelee lujasti parantaakseen sekä opetustilojen kuntoa ja laatua että niiden infrastruktuuria pääkaupungin sekä itä- että länsiosissa.

Artikkelissa todetaan, että 5000 opiskelijaa edustavan lasten vanhempien neuvoston presidentti Musa Abasi Silwanissa ja Ras al-Amudissa kertoo toivoneensa pormestarin avajaistilaisuuteen osallistumisen siirrettäväksi jännittyneen tilanteen vuoksi, mutta pormestari oli sanonut päättäneensä osallistumisesta eikä halunnut muuttaa sitä. Lasten vanhempia ei oltu kutsuttu eiliseen avajaistilaisuuteen – ehkä viisaasti konfliktin välttämiseksi.
Eilen avattu koulu maksoi 30 miljoona. Se palvelee 900 tyttöä tasoilla 7-10. Koulussa on 26 luokkaa, laboratorioita, tietokonetiloja sekä kirjasto. Koulun rakentaminen oli kaupungin ja opetusministeriön yhteisesti rahoittama. (JP)

3. JP:n vakiokolumnisti Caroline B Glick kirjoittaa ajankohtaisen ja tärkeän artikkelin nimellä ”Our World, The Age of Dissimulation” (Maailmamme, teeskentelyn aika). Kirjoitus alkaa toteamuksella: ”Sen sijaan, että läntinen media ja diplomatia keskustelisi islamin ylivallan uhasta, se mieluummin kieltää sen”. Käsittelen artikkelia poimien siitä tärkeimpiä kohtia.
Glick aloittaa toteamalla, että tulevilla historioitsijoilla voi olla vaikeuksia kuvaillakseen aikaamme ja voivat tehdä pahemminkin päätyäkseen kutsua sitä teeskentelyn ajaksi lisäten että aikamme johtavat henkilöt keskittävät energiansa ja henkisen voimansa löytääkseen uusia keinoja salata todellisuus itseltään ja kansalaisilta.
Glick ottaa esimerkin Obaman turvallisuusneuvonantajasta John Brennanista, joka sunnuntaina puhui Fox-uutisissa islamin terroristien viimeisistä yrityksistä terrorisoida USA:n maaperällä. Koska Obama on kieltänyt käyttämästä termejä kuten ”islam” ja ”terroristit” samassa yhteydessä, hän viittasi Chicagon synagogiin osoitettujen pakettipommien lähettäjiin islamin terroristeihin kutsumalla heitä nimellä ”henkilöt”.
TÄNÄÄN ainoat ”henkilöt”, jotka puhuvat avoimesti islamin ylivallasta, ovat islamin ylivaltaan pyrkivät itse. Glick ottaa esimerkin Hamasin johtohenkilöstä Mahmoud Zaharista, joka syyttää länsimaailma, ettei se käsittele ihmisiä inhimillisinä olentoina vaan eläiminä. ”Te hyväksytte homoseksuaalisuuden ja sitten te kritisoitte meitä?” hän sanoo lisäten: ”Me kunnioitamme ja arvostamme naisia - mitä te ette tee. Te käsittelette naisia eläinten tavoin. Hänellä on yksi aviomies ja satojatuhansia poikaystäviä. Te ette tiedä poikienne isää, koska te ette kunnioita naisia.” Zahar ei hyväksy tapaa, millä länsi tuomitsee islamin ja sen tavat. ”Onko väärin islamisoida ihmisiä? Olen muslimi ja elän sen tradition mukaan. Miksi minun pitäisi elää teidän traditionne mukaan? Ymmärrämme kantanne aivan hyvin. Te olette köyhiä, henkisesti köyhiä ihmisiä. Älkää kritisoiko meitä siitä, millaisia me olemme.”

GLICK toteaa, että Zahar saa nukkua rauhassa, sillä hän ei ole kuullut yhdenkään länsijohtajan kritisoivan ”islamin ylivaltaan pyrkiviä” siitä, mitä he ovat. Glick sanoo, että tärkein asia Reutersin julkistamassa Zaharin haastattelussa ei ollut se, mitä hän sanoi, vaan se, että Reuters uskalsi julkistaa tekstiä, jota länsimedia ja länsijohtajat tarkoin välttävät. Sen mukaisesti länsimedia ja sen johtajat kieltävät ja salaavat islamin ylivallan olemassaolon, ja liittyvät islamin tapaan syyttää Israelia kaikesta pahasta, mitä maailmassa tapahtuu.
AINOAT ihmisryhmät, joiden tapa kieltää islamin ylivalta on hyväksyttävissä, ovat muslimi-maailmassa elävät vähemmistöt, sanoo Glick kertoen järkyttävästä uutisesta sunnuntaina, jonka mukaan muslimiterroristit hyökkäsivät yhteen Bagdadin suurimmista katedraaleista, Our Lady on Salvation, katoliseen kirkkoon. Satakunta harrasta katolista oli seuraamassa iltamessua, kun islamin terroriryhmä tunkeutui kirkkoon. He teloittivat messua johtavan papin ja ottivat 120 seurakuntalaista panttivangiksi. Irakin sotilasryhmä teki USA:n valvonnassa rynnäkön kirkkoon, minkä seurauksena terroristit heittivät käsikranaatteja seurakuntalaisten joukkoon ja räjäyttivät pommivyönsä. Maanantaina kerrottiin 52 ihmisen kuolleen.
GLICK sanoo mielenkiinnolla odottavansa katolisen kirkon reaktiota Irakissa ja Vatikaanissa kun muistetaan, mitä Kaldealaisen kristillisen kirjon johtaja Irakissa Emmanuel III Delly totesi edellisellä viikolla Vatikaaniin kokoontuneessa synodissa: ”Irakin asukasmäärä on 24 miljoonaa, kaikki muslimeja, joiden keskellä me elämme rauhassa ja turvallisina. Kristityillä on hyvät välit naapuri-muslimiensa kanssa ja Irakissa heillä on keskinäinen kunnioitus.” Emmanuel III antoi kuitenkin aivan toisenlaisen lausunnon tilanteesta Irakissa v. 2008, kuten islamin tuntija Robert Spencer kirjoitti Frontpage Magazine lehdessä USA:n joukkojen hyökätessä Irakiin. ”Kristittyjä surmataan ja ajetaan kodeistaan niiden silmien edessä, joiden velvollisuutena oli suojella heitä. Tilanne joissakin osissa maata on tuhoisa ja traaginen. Elämä on yhtä ristiä (calvary), ei ole rauhaa eikä turvallisuutta, jokainen pelkää sieppausta.”

GLICK toteaa, että muslimimaissa elävät kristityt ovat liian kauhuissaan voidakseen kertoa elämästään siellä kuten se on peläten muslimien kostotoimia. Hän kertoo artikkelissaan edelleen libanonilaissyntyperää olevasta arkkipiispasta Cyril Salim Bustrosta, joka äsken johti katolista kirkkoa USA:n itäosissa, ja joka seuraa samantapaista teeskentelymenettelyä.
Glick mainitsee myös YK:n UNESCON tekemän määritelmän juutalaisten pyhistä paikoista, jotka sen uuden tulkinnan mukaan ovat vain palestiinalaisten moskeijoita ja pyhiä paikkoja.
Hän mainitsee tilanteen heinäkuussa 1995, jossa Jasser Arafat kutsui Raakelia isoäidikseen aiheuttaen melkoisen shokin Yizthak Rabinissa. Rabinin hylätessä Arafatin vaateen, UNESCO:N hallitus, johon kuuluvat Ranska, Belgia, Japani, Espanja, Puola, Saksa, Kreikka, Haiti, Italia ja USA, hyväksyivät Arafatin mielettömän vaateen ilman vastaväitteitä samaistuen siten juutalaisen kansa historialliseen mitätöimiseen ja teeskentelevään toimintamalliin.
GLICK toteaa lopuksi, että tähän käsittämättömään tosiasioitten vääristelyyn ja teeskentelevään käyttäytymiseen on yksi vastaus, jota hän henkilökohtaisen hyökkäyksen vuoksi varoen lausuu, sillä sen ainoa syy on ”anti-semitismi”.
http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=193593

4. UUTISOTSIKOITA
- Shin Betin johtaja Yuval Diskin sanoo, että internet on antanut terroristeille tiedustelu-mahdollisuuden, joka aikoinaan kuului suurvalloille. Hän varoittaa, ettei ole olemassa mitään keinoja estää mega-luokan terrori-iskuja. Uuden teknologian avustuksella terrorijärjestöt saavat aseita ja räjähteitä Iranista ja Pohjois-Koreasta maa-, meri- ja ilmakuljetuksina, joiden valvonta on entistä vaikeampaa. (JP)
- Netanyahu on suostumassa USA:n ehdotukseen Jordanjoenlaakson vuokraamiseen PA:lta vuosikymmeneksi, kertoo yksi uutinen. Toinen kertoo, että Saeb Erekat kieltää ehdottomasti tällaiset suunnitelmat maan vuoraamisesta. Voisikohan joku kertoa, miksi Israelin tulisi vuokrata toiselta ja potentiaaliselta viholliselta maata, jonka se itse omistaa? Miksi Netanyahu on ominut palestiinalaisten määritelmän Israelin maasta?
- Talousministeriö ja maan ammattiliitto Histadrut pääsivät eilen illalla sopimukseen, jolla tänään uhkaava yleislakko vältettiin, joten lennot sujuvat normaalisti.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193603
- PA:n pääministeri Fayad tuli lopulta järkiinsä ja peruutti osallistumisensa tänään
suunniteltuihin kahden koulun avaamisseremonioihin Jerusalemin itäosassa.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193574
- B´Tzelem järjestö väittää, että Shin Betin kuulustelumenetelmät 2009 olivat vastoin
kv. lakia. 121 palestiinalaista pidettiin Shin Betin tiloissa vuoden ajan. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193627
- Libanonista tulleet tiedot kertovat, että Hizbullah kaappaa vallan maassa, jos sitä
syytetään entisen pääministeri Rafik Haririn murhasta vuonna 2005.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/lebanon-sources-hezbollah-
planning-coup-if-charged-in-hariri-murder-1.322433
- Jemenin väitetyt pakettipommit ovat voineet olla kuivaharjoitus todellista tilannetta
varten. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3978336,00.html
- Israelin Demokratia-instituutin gallupin mukaan 80 % juutalaisista uskoo arabien tuhoavan Israelin, kun he siihen pystyvät. 21 % arabeista oli samaa mieltä. 67.1 % juutalaisista uskoi, että he pyrkivät siihen vaikka rauhansopimus allekirjoitettaisiin. 20.1 % piti rauhansopimusta tärkeimpänä tavoitteena, sitä tärkeimpiä olivat korruption poistaminen ja hyväksyttävän hallintotavan saavuttaminen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140399
- Ranskan koillisosassa tuhottiin 49 hautakiveä juutalaisten hautausmaalla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140393
- Hizbullah suoritti torstaina 28.10. koko Libanonin alueella harjoituksen ”zero hour” testatakseen järjestön kykyä suorittaa nopea vallan anastaminen maassa. http://www.debka.com/article/9118/
-

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019