SUNNUNTAI 29.11.09
1. ”EN USKO, että on ollenkaan olemassa mitään palestiinalaista kansaa. Uskon, että kysymyksessä on arabikansa. Olen aina ajatellut siten enkä ole muuttanut kantaani. En usko, että on olemassa Palestiinan kansaa, se on kolonialistien keksintö – se Palestiinan kansa. Missä oli koskaan palestiinalainen kansa? Mistä se tuli? Uskon arabikansan olemassaoloon. En koskaan ole ollut palestiinalainen kansalaisuustaistelija, vaikka olen aina lujasti taistellut miehitystä vastaan. Luulisin, että 19- vuosisadan loppuun saakka Palestiina oli Suur-Syyrian eteläosa”. Näin puhui Azmi Bishara vuosia ennen pääsyään Israelin Knessetiin Balad arabi-puolueen johtajana 1966 Kalifornian Zionist Freedom Alliance (ZFA) järjestön järjestämässä video-haastattelussa.
Videohaastattelussa, joka on INN:n artikkelin alla olevassa osoitteessa, Bishara selvittää arabi-kansallista asemaansa ja sanoo, ettei ole olemassa Palestiinan kansaa. Bishara erosi Knessetin jäsenyydestä ja pakeni ulkomaille vähän ennen kuin Israelin poliisi oli aikeissa pidättää hänet syytettynä petoksesta ja vakoilusta.
Yehuda Katz, joka johtaa ZFA:n toimintaa Kaliforniassa, joka tunnetaan anti-israelilaisesta mentaliteetistaan, kertoo INN:n toimittajalle, että Palestiina oli itse asiassa roomalaisen kolonialismin tuote, joka massamurhasi, karkotti ja orjuutti Israelin kansaa. Hän kehottaa kaikkia tutkimaan tarkemmin historian tosiasioita ennen kuin antaa sitovia lausuntoja tilanteesta Israelissa. Hän kertoo, että moderneilla heprealaisilla on lähes 4000 vuoden todistettu historian kiinnitys maahan ja 3300 vuoden jatkuva juutalaisasutus kotimaassaan. Palestiinan kansa ei ole myöskään arabikansan historia, hän tähdentää. ”Myytin Palestiinan kansasta laativat Jasser Arafat ja Romanian presidentti Nicolae Ceacescu 1980-luvulla pyrkimyksissään poistaa juutalaisen kansan historia ja varastaakseen sen maan”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/134659
2. JUUDEAN JA SAMARIAN siviilihallinto toimi nopeasti turvallisuuskabinetin hyväksyttyä Netanyahun esityksen 10 kuukauden rakentamiskiellosta toimittaakseen tiedon juutalaisyhteisöjen johtajille torstai-iltana ja perjantaina ennen sapatin alkamista. Kielto koskee kaikkea rakentamista, joita ei oltu aloitettu ennen sitä, poikkeuksena julkinen rakentaminen sekä Jerusalemin alue kuntarajojen sisäpuolella. Juutalaisyhteisöjen johtajat ovat vihaisia kysellen, mistä tällainen kiire, onko sota tulossa vai mikä? 22 yhteisön johtajaa 24:stä saivat tiedon ennen sapattia, loput kaksi saavat tiedot ensi tilassa sunnuntaina.
Beit Elin juutalaisyhteisön johtaja Samariassa repi hänelle ojennetun kieltodokumentin siviili-viranomaisen silmien edessä kutsuen sitä ”laittomaksi dokumentiksi”.
Arielin kaupunginjohtaja Ron Nahman suunnittelee lähettävänsä alkuviikosta kanteen korkeimpaan oikeuteen kysellen dokumentin laillisuutta. Siviilihallinnon virkailijan soittaessa Arielin kaupunginjohtajalle perjantaina vain tuntia ennen sapatin alkamista, mistä hänet löytäisi dokumentin luovuttamiseksi, tämä ihmetteli ääneen, mistä moinen kiire? Hän selitti samaa JP:n toimittajalle ihmetellen, ”miksi tuollainen kiire, uusi Jom Kippur-sotako?”
Israelin ilmavoimat (IAF) sai kokonaan uudenlaisen tehtävän: Se koneille annettiin käsky lentää Juudean ja Samarian yllä kartoittaen yhteisöjen rakennushankkeet, mitkä on aloitettu ja missä kuokka ei ole vielä maata hajottanut.
Kielto ei koske 3000:n jo aloitetun asunnon rakentamista valmiiksi, ja Ehud Barak antoi luvan 28 koulun ja muun julkisen rakennuksen rakennustöille Juudeassa ja Samariassa. (JP)
3. RAKENNUSKIELTO aiheuttaa satojen ellei tuhansien rakennustyöntekijöitten irtisanomista ja lisää työttömyyttä Juudeassa ja Samariassa, sanovat yhteisöjen johtajat. Se koskee yhtä hyvin juutalaisia kuin arabityöntekijöitäkin.
Sadat ihmiset ovat hankkineet rakennuspaikkoja juutalaisyhteisöissä odotellen rahoituksen järjestymistä. Koska he eivät olleet pystyneet rakentamaan edes perustuksia, heillä ei ole mitään mahdollisuuksia aloittaa rakentamista seuraavan 10 kuukauden aikana. Tämä myös tarkoittaa, että rakennussuunnittelijat, arkkitehdit, insinöörit ja rakennusliikkeet tai pienet rakennustiimit menettävät työnsä, ja tämä jatkuu kohteitten fyysisen rakentamisen kiellon johdosta kaikkiin muihin rakentamiseen osallistuviin toimittajiin saakka viimeistelyä myöten. Lisäksi monet rakentajat ovat tilanneet rakennustarvikkeita suunnitellessaan rakentamisen aloittamista, mutta jotka nyt joutuvat kiinnittämään varojaan kuukausiksi tai epämääräiseksi ajaksi tai peruuttamaan tilauksiaan, jos siihen on mahdollisuutta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/134665
4. NETANYAHU näyttää kulkevan Ariel Sharonin esimerkin tietä. Vielä muutama päivä sitten raportoitiin, että Bibi antaa päätöksensä rakennuskiellosta sekä Likudin että Knessetin keskusteltavaksi. Nyt Danny Dannon, Likudin kansanedustaja, järjesti lauantai-iltana Raananassa keskustelutilaisuuden, johon kokoontui pari sataa Likudin puuhamiestä ja juutalaisjohtajaa Juudeasta ja Samariasta. Netanyahu soitteli kaikille ministereilleen kieltäen heitä osallistumasta tilaisuuteen. Pelotteena joutuminen puolueen puheenjohtajan vihoihin on tietenkin jääminen puolueen vaaliehdokkaiden listan ulkopuolelle seuraavissa vaaleissa, ja vain yksi kansanedustaja uskalsi paikalle.
Danny Dannon kerää nimilistaa, jonka avulla hän yrittää saada rakennuskiellon viemiseksi Likudin keskuskomiteaan, mutta Netanyahun toimistosta kerrotaan, että vaikka Dannon saisi tarpeeksi nimiä kasaan, Netanyahu ei anna keskuskomitean kokoontua, tai sitten se käsittelee vain toimintaproseduuria. Netanyahu toteuttaa demokratiaa käytännössä, joka useimmiten poikkeaa täysin sen ideologiasta.
Toiseksi Dannon aikoo laatia kirjelmän korkeimmalle oikeudelle tai toimia muilla tavoin Bibin päätöksen mitätöimiseksi, mitä hän ei pitänyt helppona.
Monet Raananan tilaisuudessa iskulauseen ”Todellinen Likud ei antaudu” alla puhuneet kääntyivät presidentti Obamaa vastaan, jota he syyttivät anti-semitistiksi ja ettei tämä toiminut millään tavoin juutalaisten hyväksi, jopa pahimmaksi viholliseksi, mitä heillä koskaan on ollut.
Moshe Feiglin, joka edustaa ”Juutalainen johtajisto” liikettä, selitti ettei Netanyahu pettänyt Juudeaa ja Samariaa, sillä kirjoitus hänen suhtautumisestaan oli kirjoitettuna alusta lähtien ei vain seinille vaan myös lattiaan ja kattoon. (JP)
5. YK:N ALAINEN IAEA (Kansainvälinen atomienergiajärjestö) teki perjantaina päätöksen äänin 25-3, jossa Irania vaaditaan välittömästi keskeyttämään äskettäin paljastuneen Qomin luona ydinlaitoksen rakentaminen sekä lopettamaan uraanin rikastamisen. USA:n viranomaiset sanovat, että IAEA:n päätös ennakoi pakotteiden koventamista, ellei Iran taivu sen vaatimuksiin. IAEA:n päätökseen ei vielä sisältynyt pakotteita.
USA:n viranomaiset toivovat tehdyn päätöksen saavan muutoksen aikaan Iranin käytöksessä. Israelin viranomaiset toteavat, että tämä on ensimmäinen kerta kolmeen vuoteen, että IAEA otti selkeän tuomitsevan asenteen Iranin ydinsuunnitelman toteuttamiseen. He kuitenkin epäilevät, että Iranin mullahit uskovat uhkausten todellisuuteen ja aikovat puristaa hedelmästä viimeisetkin mehut ulos.
IAEA:n 35:stä jäsenmaasta 25 kannatti päätöslauselmaa, niiden mukana USA, Venäjä, Kiina, Englanti, Ranska ja Saksa, mitä pidetään harvinaisena yksimielisyyden osoituksena kuuden johtavan maan päätöksessä Iranin ydinsuunnitelmasta.
Päätöslauselmassa kritisoidaan, ettei Iran ole noudattanut IAEA:n aiempia päätöksiä lopettaa uraanin rikastaminen sekä ydinpolttoaineen että ydinpommin valmistusaineeksi. Lauselma toteaa, ettei IAEA:n pääsihteeri Mohammed ElBaradei ole pystynyt käytössään olevan tiedon perusteella päättelemään, että Iranin ydinteollisuus palvelee vain siviilitarpeita. Päinvastoin on vakavia viitteitä siihen suuntaan, että Iran rakentaa ydinpommia. (JP)
6. JÄRJESTÖ nimeltä Israeli Constitutional Law (Israelin perustuslaillinen laki, OFICL) lähetti viime viikolla kirjeen USA:n ulkoministeri Hillary Clintonille varoittaen häntä, että luokitellessaan Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt laittomiksi hän syyllistyy kansainvälisen lain rikkomiseen. Järjestön kirjelmässä muistutetaan, että Anglo-American konventio, sopimus jota vähän tunnetaan, kirjoitettiin USA:n ja Britti-hallitusten välillä vuonna 1924. Siinä määritellään yksityiskohtaisesti, että USA hyväksyi itselleen mandaatin Palestiinassa, johon kuuluu koko Palestiinan alue Jordanjoesta Välimereen. OFICL:n johtaja Mark Kaplan tähdentää, että USA:n edustajainhuoneen käsitellessä asiaa I:n maailmansodan aikana, ihmiset sanovat: ”Me olemme uhranneet paljon Palestiinaan, ja me edellytämme, että sopimusta noudatetaan.” Kaplan toteaa, että vaikka YK hyväksyi Palestiinan jakosuunnitelman 1947, mandaatin alkuperäiset rajat ovat edelleen voimassa. Mandaatti menetti merkityksensä Israelin itsenäistyessä 1948, mutta YK:n asettamat rajat olivat vain suunnitelma, jonka arabimaat ja PLO hylkäsivät.
OFICL:n puheenjohtaja Michael Snidecor selittää, että vaikka Israel itsenäistyi, sopimus USA:n ja Englannin välillä on voimassa. Hän sanoo kuuntelevansa suuresti huolestuneena Clintonin puheita, joissa hän toistuvasti väittää setlementtien olevan laittomia. Viimeksi tämä tuli hänen käsitellessään rakentamiskieltoa Juudeassa ja Samariassa: ”USA uskoo, että setlementit Juudeassa ja Samariassa ovat laittomia. Tämä on ollut meidän kantamme 40 vuotta. Tämä on presidentti Obaman politiikka nyt ja vastaisuudessa.” Kaplan uskoo, että IDF:n läsnäolo ja toiminta Juudeassa ja Samariassa on lisännyt vääristynyttä käsitystä Juudean ja Samarian asemasta. Israel itse auttoi tämän vaikutelman kasvamista aloittamalla sotilashallinnon vapautetuilla alueilla 1967 sodan jälkeen.
Edellisen perusteella näyttää, että Israelin hallitukset ovat tehneet suuren virheen siinä, ettei vapautettuja alueita julistettu välittömästi Israelin valtion osaksi.
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1259243026960&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
7. UUTISOTSIKOITA
- Mahmoud Abbas ehti Etelä Amerikan kiertueellaan Venezuelaan, jonka presidentti Hugo Chavez ”aateloi” hänet ojentamalla Abbasille kaksoiskappaleen miekasta, joka aikoinaan kuului vapaustaistelijalle Simon Bolivarille. Chavez ylisti Carlos-terroristia, Ilich Ramirez Sanchez, joka on istunut Ranskan vankilassa vuodesta 1975. Hän sanoi Israelin edustavan imperialistisen hallituksen tuhoavaa kättä. Abbas puolestaan totesi, ettei Netanyahun tarjous rakennuskiellosta ole tarpeeksi neuvottelujen aloittamiseksi. (JP)
- IAF iski ohjuksellaan ryhmään, joka valmisteli raketin ampumista Israeliin perjantai aamuna. Surmansa saanut mies kuului Salafist järjestöön, hän asui Gazan Jalalatt pakolaisleirissä. (JP)
- http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1259243019224&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
- Nir Barkat sanoo, että Intel-kriisi Jerusalemissa on ratkaistu. (JP)
- Teheran aikoo katkaista suhteensa IAEA:n kanssa. (JP)
- American for Freedom of Information” ryhmä julkisti saamansa jäljennöksen Obaman tukianomuksesta Occidental opistossa Kaliforniassa. Hakijana on henkilö nimeltä Barry Soetoro, joka hakee ulkomaisille opiskelijoille tarkoitettua apurahaa. Voidakseen tulla hyväksytyksi hakijan tulee todistaa, ettei hän ole USA:n kansalainen. Hänelle myönnettiin apuraha indonesialaisena ulkomaisena opiskelijana opistossa. Opisto suostui antamaan kopion dokumentista järjestön hakemuksesta Kalifornian korkeimman oikeuden tekemän päätöksen perusteella. Stipendin Obamalle myönsi Fullbright järjestö.
Obama on käyttänyt 950 000 USD 12 lakifirmaan, joiden tehtävänä on ollut
estää kaiken Obaman menneisyyttä koskevan informaation hankkiminen.
(AP, Washington DC)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021