TIISTAI 09.12.08
1. LIKUDIN puheenjohtaja Binyamin Netanyahu itsepäisesti uskoi, että hänen johdollaan Likud onnistuu siinä, missä Labour surkeasti epäonnistui vain viikko sitten. Kysymyksessä on tietenkin uuden sukupolven vaalitapa, jossa vaalikarja naputtelee ehdokkaansa numeroita tietokoneen näppäimistöön perinteisen omaehtoisen ”punaisen viivan” tai numeron raaputtamisen sijasta. Mutta viivyttyään itse harmittavan kauan äänestyspöntössä hän joutui toteamaan, että ihmisellä täytyy olla tohtorin tutkinto pystyäkseen äänestämään sujuvasti. Netanyahu oli varoitettu, mutta hän ei kuunnellut varoituksia. Hänen ”vaarallisin” kilpailijansa Likudin sisällä Moshe Feiglin varoitti, että ATK-äänestys antaa mahdollisuuden tulosten manipuloimiseen aivan toisessa mittakaavassa kuin perinteinen.
ÄÄNESTYSTÄ kuitenkin jatkettiin katkeraan loppuun saakka, joskin aikaa jouduttiin siirtämään 23.00 aikamäärästä aamuyön tunneille, jotta edes suurin osa jo vihaisiksi käyneistä jonottajista ehtisi äänestämään. Monet joutuivat jonotettuaan tuntikausia huomaamaan, että heidän vaalipaikkansa oli muutettu jonnekin aivan muualle. Kuinka moni lienee enää viitsinyt aloittaa uutta jonotusta toisessa paikassa. (JP)
2. LIKUDIN sisäisten vaalien tulokset ovat nyt kuitenkin jo kaikkien halukkaitten nähtävillä. Kuten on tapana, puheenjohtaja Netanyahu on ykköspaikalla ilman äänestystäkin. Hänen jälkeensä tulevat sitten Likudin Knessetin ryhmän puheenjohtaja Gideon Sa´ar, Gilad Erdan, Reuven Rivlin, Benny Begin, Moshe Kahlon, Silvan Shalom, Moshe Yaalon, Yuval Steinitz ja Leah Ness. Tässä ovat 10 kärjessä.
Seuraavat 10 ovat: Yisrael Katz, Yuli Edelstein, Limor Livnat, Chaim Katz, Yossi Peled, Michael Eitan, Dan Meridor, Tzipi Hotobli, Gila Gamliel, ja Moshe Feiglin.
Seuraavat 20 ja vaalia koskeva artikkeli ovat luettavissa alla olevassa osoitteessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/128767
Mielipidetiedustelut lupaavat Likudille 35-40 paikkaa Knessetissä, joten monilla on sen mukaan mahdollisuudet päästä seuraavaan eduskuntaan. Ehdokkaita sisäisessä vaalissa oli 150, minkä johdosta muutoksia on odotettavissa yleisissä vaaleissa.
Moshe Feiglin sai potentiaalisen paikan voittaakseen paikkansa Knessetiin, mikä olisi hänen ensimmäinen kautensa. Tämä on katkera pala Netanyahulle, joka odotti Feiglinin ja hänen ”Juutalainen Johtajisto” (Manhigut Yehudit) Likudin sisäisen ryhmänsä tuhoa vaaleissa.
TARKKAILIJAT ennustavat, että nimilista antaa Likudin pahimmalle kilpailijalle Kadimalle mahdollisuuden syyttää Likudin siirtyneen oikealle, mitä se halukkaasti käyttänee.
KADIMA ITSE on siirtynyt jonnekin harmaaseen tuntemattomuuteen. Siltä puuttuu selkeä puolueohjelma, ja pääministeri Olmertin venkoileminen omien ideoittensa toteuttamiseksi ilman mandaattia sekoittaa Livnin mahdollisuuksia ajaa omaa ohjelmaansa. Olmertin omituinen pyrkimys mielistellä palestiinalaisia, mitä hän kutsuu ”Abbasin aseman vahvistamiseksi”, jatkuu, vaikka gallupien mukaan se ei ole millään tavoin muuttanut palestiinalaisten suhtautumista suosiollisemmaksi Israelia kohtaan. He mielihyvin ottavat mitä annetaan, mutta vaativat seuraavassa henkäyksessä lisää ja enemmän. Lisäksi PA:n johtajapari, puheenjohtaja Abbas ja pääministeri Fayad, kiertävät maailmaa syyttäen Israelia täysin kohtuuttomasti, eikä se näytä millään tavoin vaikuttavan Olmertin, Livnin ja Barakin suhtautumiseen heihin. 230 palestiinalaisen terroristin vapauttamista siirrettiin viikolla, koska Abbas haluaa olla ottamassa heitä vastaan, eikä hän ehdi Mekkan pyhiinvaellukselta ja sen jälkeiseltä Moskovan matkaltaan Ramallahiin ennen sitä. Hänen kansliansa tosin vakuuttaa totisella naamalla, ettei Abbas pyytänyt siirtoa, sillä ”hän ei halua vankien jäävän selleihinsä yhdeksikään ylimääräiseksi päiväksi”, kuten kansliasta vakuutettiin. Vankilistasta pudotettiin pois 20 nimeä, koska he ovat Hamasin jäseniä, kai Abbasin vaatimuksesta. (JP, INN)
3. ”USKOAKSENI meidän tulisi ottaa oppia Mumbain terrori-iskuista, ettei meidän tule tuntea mitään sääliä terrorismia ja sen taustalla olevaa ideologiaa kohtaan”, sanoo entinen terroristi ja al-Qaidan kakkosmiehen Alman Al-Zawahirin opetuslapsi Tawfik Hamid JP:n Brenda Gazzarin kirjoittaman artikkelin mukaan. ”Nämä ihmiset ovat vain ideologian tuotteita. Kulttuurimaailman ei tulisi vain jäädä odottamaan katastrofin tapahtumista.” Egyptissä syntynyt Hamid kertoo, että ”pienen aktiiviryhmän lisäksi heidän tukenaan on suuri joukko ihmisiä, jotka tuntevat myötätuntoa terrorismia kohtaan tai tukevat sitä, mistä ovat osoituksena mielenosoitusten tai uskonnollisten päätösten (fatwa) puuttuminen islamilaisessa maailmassa terrorismin suunnittelijoita ja johtajia vastaan”. Hän oli kutsuttu puhuja terrorismin vastaisessa konferenssissa Tel Avivissa maanantaina. Konferenssista vastaa Jerusalemissa sijaitsevan Shalem keskuksen strategisten tutkimusten Adelson instituutti.
HAMID ESITTÄÄ, että täydellinen strateginen suunnitelma ja kokonaisvaltainen lähestymistapa, joka käsittelee radikaalia islamia ideologisesta, opetuksellisesta, psykologiselta, sotilaalliselta, tiedustelun ja vastaterrorismin tasolta, on välttämätön kulttuurin muuttamiseksi. Hän selittää, että radikaali islam, kuten Jamaa Islamiya, käyttää psykologian ja aivopesun taktiikkaa, kuten tukahduttaen kriittisen ajattelun ja pelottelemalla seuraajiaan helvetin tulesta ja iskostaen heihin uskomuksen, että tuleva elämä on parempi kuin nykyinen.
Lisäksi he hyödyntävät nuorten miesten seksuaalisuutta, joilta se on kielletty ennen naimisiin-menoa mikä puolestaan usein viivästyy taloudellisista syistä, rohkaisemalla heitä lupauksista 72 tummasilmäisestä neitsyestä paratiisissa.
HAMIDIN teesien mukaan meidän tulee puhua ideologiasta, uudistuksesta, opetuksesta, miten Koraani voidaan ymmärtää toisella tavalla, ja miten lapsia voidaan opettaa uudella tavalla. ”Meidän tulee puhua rakkaudesta. On löydettävä keinot radikaalin islamin käyttämien menetelmien ja aivopesun vastapainoksi,” Hamid vakuuttaa. Lisäksi psykologian taktiikkana voidaan käyttää levittämällä huhuja terrorijohtajista, joissa heidän uskottavuutensa ja luotettavuutensa kyseenalaistetaan, sekä pyrkimällä muodostamaan positiivista ilmapiiriä USA:n ja Israelin kanssa yhdistämällä nämä maat määrättyihin käsitteisiin kuten yleisesti tunnustetut arvot.
HISTORIOITSIJA Lewis Bernard Princetonin yliopistosta totesi puheessaan, ettei ole aivan oikein kutsua islamia ”rauhan uskonnoksi”, mutta aivan yhtä väärin on kutsua sitä ”sodan uskonnoksi”. ”Päinvastoin kuin kristinusko Islam tunnustaa sodan tosiasiana elämässä ja pyrkii säännöstelemään sitä. Itsemurha on islamissa suuri synti, joka aiheuttaa taivaan tuomion, eikä sivullisia vastaan tulisi hyökätä – mitä periaatetta terroristit eivät toteuta,” Bernard selittää. ”Terrorijärjestöt todellakin haluaisivat painostaa toiset hyväksymään islamin sodan uskontona, sotana uskovien ja ei-uskovien välillä, joka kestää vuosituhannen. Meidän tulee taistella tätä uskomusta vastaan ja pyrkiä vahvistamaan niitä islamin uskonnollisia johtajia, jotka eivät näe asioita siten”.
BERNARD selitti, että kolme maailman suurta uskontoa uskovat, että ne ovat viimeisessä vaiheessa suurta kosmista taistelua hyvän ja pahan voimien välillä - taistelua, joka voi lopulta johtaa keskinäiseen tuhoon, jossa he saavat loppunsa paratiisissa tai helvetissä. Hän toteaa, että päinvastoin kuin ydiniskun molemminpuolisen tuhon (MAD) uhka pidätteli kansoja, tämä ajattelumalli ei sovellu terroristeihin. He ajattelevat, ettei molemminpuolisen tuhon uhka ole vain vahvuus vaan kiihoke, mikä tekee sen äärettömän vaaralliseksi. (JP)
4. UUTISOTSIKOITA
- Israelilaiset eivät luota vapaisiin järjestöihin, jotka eivät saa valtion tukea (NGO), ihmisoikeuksia koskevissa kysymyksissä. 51 % uskoo niiden suosivan palestiinalaisia. 89 % pitää ihmisoikeuksia tärkeinä, mutta nuo järjestöt eivät pysty niitä ratkomaan. Vain 19 % uskoi, että Israelin ja palestiinalaisten kohtelu on tasapuolista ja 64 % uskoi, että niillä on Israelin vastainen ohjelma. 83 % uskoi, että Israelin asenne ihmisoikeuksiin oli parempi kuin muissa Lähi Idän maissa ja 55 % uskoi parempi kuin länsimaissa. 66 % sanoi, että nämä järjestöt vahingoittavat Israelin mainetta ulkomailla. (ynetnews)
- Esimerkki edellisestä. JP 07.12. Ilya Meyrer: ”Ihmiselämän tasapuolinen arvo”.
”Onko kohtuutonta antaa tietoa katastrofista, jonka johdosta 400 000 – 750 000 Palestiinan arabia joutui pakolaisiksi Israelin itsenäisyyssodassa 1948?”. kysyy Meyer ja toteaa, että tätä ruotsalainen kristillisen järjestö Diakonia virallisesti opettaa. Näin vakuutti järjestön konflikti- ja oikeuspolitiikan johtaja Joakim Wohteil Gothenburgin kokouksessa todeten, että ”Diakonia on enemmän painostusjärjestö selkeällä poliittisella ohjelmalla kuin kristillinen avustusjärjestö”. Yleisön istuessa shokin vallassa järjestön johtaja Bo Forsberg selitti kiireesti, että Diakonia on edelleen ensimmäiseksi ja ennen kaikkea kristillinen avustusjärjestö. Meyer toteaa, että Diakonia saa toimia vapaasti Israelissa, mutta hän kyselee vakavasti, ovatko ne kristityt, jotka tukevat järjestöä lahjoituksillaan, tietoisia, että se rahoittaa ja tukee useita äärimmäisen vasemmistolaisia järjestöjä. PA:n hallintoalueilla se toimii yhteistyössä radikaalien poliittisten ja fanaattisen uskonnollisten ryhmien kanssa, jotka haluavat poistaa Israelin maailman kartalta ja joiden lapsia systemaattisesti opetetaan anti-semiittiseen vihaan ensiasteelta lähtien. Meyer kertoo, että järjestön vuosiraportissa sana ”terrori” esiintyy vain kerran Paraguain yhteydessä. Siinä ei mainita mitään palestiinalaisten ampumasta 8000 raketista Gazasta Israeliin, jossa pikkulasten leikkikentät tulee rakentaa sisätiloihin rakettien pelossa. Järjestö sponsoroi 10 artikkelia ruotsalaisessa mediassa, joista 9 käsitteli Israelia, ja vain yksi Kongoa, jota se sanoo toiseksi tärkeimmäksi avustuskohteekseen. Kuitenkin Kongossa lahdataan, raiskataan ja karkotetaan vuosittain satoja tuhansia ihmisiä. Israelissa koskevissa artikkeleissa Diakonia toimittaa ”ekumeenista seurantaohjelmaa Palestiinassa ja Israelissa”, jonka päämäärän sanotaan olevan ”vähentää brutaalia miehitystä” ja ”lopettaa laiton miehitys Palestiinassa”. Terrorismin lopettamisesta ei mainita sanallakaan, eikä se poliittisen ohjelmansa kukkaiskielestä huolimatta ole kertaakaan tutustunut Sderotin lasten elämän ongelmiin. ”Mutta hehän ovatkin juutalaisia lapsia”, toteaa Meyer. (JP)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019