TORSTAI 01.05.08
1. TÄNÄÄN VAPUNPÄIVÄNÄ, jolloin ylioppilaat heittävät hetkeksi kirjansa nurkkaan ja juhlivat kevättä ja alkavaa kesää ja joissain maissa sotilaat marssivat esitellen tehokkaita tappovälineitään, Israelissa hiljennyttiin muistamaan niitä kuutta miljoonaa juutalaista, jotka menehtyivät natsien murhakoneistoissa, sekä kunnioittamaan niitä vielä elossa olevia, jotka uskalsivat nousta ylivoimaista vihollista vastaan tai täpärästi välttivät natsien kaasukammiot.
JUUTALAISILLA on nyt oma maa, jossa he – ainakin teoriassa – ovat turvassa, ja jonne he voivat paeta maailmassa uudelleen päätään nostavaa juutalaisvihaa.
VOISIMME KUITENKIN herättää kysymyksen, miten turvallinen Israelin maa sittenkään on? Joku juutalaisvihaaja asetti vastauksen tähän tapaan: On hyvä, että juutalaiset kokoontuvat yhteen paikkaan, koska siten heidät on helpompi tuhoa, koko kansa, ei vain yksilöitä.
Miten monta ystävää Israelin valtiolla lopulta on maailmassa? Tuomioita Israelille tulee sekä yksityisiltä valtioilta että kansainvälisiltä järjestöiltä. Iran uhoaa tuhoavansa Israelin heti, kun se saa siihen mahdollisuuden ja välineet. Koko Iranin kansa on valjastettu kuumeisesti rakentamaan tuhoaseita, joilla tuo päämäärä toteutettaisiin maailman katsellessa vaivautuneena ja ehkä vähän syyllisenäkin mutta lähes toimettomana sivusta.
Iranin tukemat, rahoittamat, aseistamat ja kouluttamat terrorijärjestöt toimivat Iranin etäispesäkkeinä, jotka käytännössä jo toteuttavat Iranin ajamaa ideologiaa.
YK ja sen alaiset neuvostot ovat keskittyneet laatimaan ja hyväksymään Israelia ja juutalaisia tuomitsevia päätöslauselmia, usein ns. kristittyjen maitten tukemina, vaikka niiden uskoisi yhtä lailla Israelin kanssa olevan huolissaan juutalais-kristillisen kulttuurin säilymisestä, jonka varassa koko länsimainen oikeuskäytäntö, sen moraali ja etiikka, lepää.
MONET YLIOPISTOT ja muut akateemiset järjestöt ja laitokset julkaisevat Israelia tuomitsevia julkilausumia ja päättävät Israelin tutkijoitten ja yliopistojen boikotoinnista, usein siksi, että niiden rahoitus tulee suurelta osin ellei pääosin islamilaisilta valtioilta tai yksityisiltä.
2. ONHAN ISRAELILLA rauhantoiveita, on rauhanprosesseja ja sopimusluonnoksia, joilla aseitten käyttö tulisi saada loppumaan. Mutta miten turvallisia ne lopulta ovat tälle pienelle maarääpäleelle? Ja mikä niiden päämääränä sittenkin on? Tuskin keskeisenä tavoitteena on Israelin turvallisuus, vaan kylmät hyötylaskelmat: Koska emme ole tarpeeksi vahvoja tuhoamaan sionistisen järjestelmän kerralla, tehdään se vaiheittain. Jasser Arafat suostui tähän Kairon kokouksessa 1974 ja sen ansiosta ”itseään vihaavien juutalaisten” suosiollisella tuella arabit pääsivät Israelin maan sydämeen: Ensin Gaza ja Jeriko, sitten muut arabi-enemmistöiset kaupungit ja kylät Juudeassa ja Samariassa, kruununa Jerusalem.
ISRAEL LUOPUI GAZASTA Ariel Sharonin utopistisen rauhannäyn harhauttamana, kuvitellen kansainvälisiin vakuutteluihin uskoen, että siitä kehittyisi edistyksen, kehityksen ja demokratian mallikappale, jota Juudea ja Samaria ja muutkin arabimaat voisivat seurata.
Siitä tuli kuolemanloukku Israelin kaupungeille ja kylille, joihin alueen primitiiviset aseet yltävät. Tulitauko, jota Egyptin johdolla tarjotaan Israelille, on Gazassa toimivien terrorijärjestöjen omien laskelmien mukaan vain taktinen ele niiden strategiassa, joitten päämäärä on sama kuin Iranin ja oikeauskoisten muslimien. Islamin profeetta Muhammed itse lausui totuuksia, joita jokaisen oikein uskovan tulee noudattaa: Islamin messias, mahdi, joka tulee lopettamaan maailmassa vallitsevan kaaoksen ja hallitsemaan koko maailmaa tuoden lopullisen rauhan ja edistyksen, ei tule, ennen kuin juutalaisten valta on murskattu.
USA:N PRESIDENTTI George W Bush painostaa Israelia alistumaan hänen laatimaansa aikatauluun ”rauhansopimuksen” solmimiseksi hänen virkakaudellaan, joka loppuu ensi vuoden tammikuussa. Tässä on toinen kuolemanloukku Israelille: Se pakotetaan maailman mahtivallan toimesta luovuttamaan Juudean ja Samarian sydänalueet arabiyhteisölle, josta pitäisi tulla itsenäinen valtio. Tämä tarkoittaisi sitä, että Israelin tulee vetää kaikki sotilaansa ja juutalaiset asukkaansa noilta luovutettavilta alueilta ja tuhota heidän sinne suurin ponnistuksin ja uhrauksin rakentamat kukoistavat kylät ja kaupungit. Lopulta myös Temppelivuori ja Jerusalem– ainakin sen arabienemmistöisiltä osiltaan - luovutettaisiin tuolle valtiolle, josta oletusten mukaan kehittyy fundamentalistinen, Iranin tapaan hallittu islamilainen teokratia. Tämä toisi Israelin väestönkeskittymät sen aseitten ja uhkausten piiriin kiristäen näin tehokkaasti saartorengasta Israelin ympärillä. Tämä saartorengas alkaa Pohjois-Afrikasta, Algeria, Marokko, Tunisia, Egypti, Etiopia, Somalia, Sudan, ja jatkuu Saudi Arabian ja Jordanian kautta Syyrian, Libanoniin, Irakiin ja Iraniin. Vastapainona ”hedelmälliselle kuunsirpille” tästä voitaisiin käyttää nimitystä ”kuoleman kuunsirppi”.(vrt. Ilm.14:14-20)
3. GAZASSA TOIMIVAT 12 terrorijärjestöä ilmoittivat eilen hyväksyvänsä Egyptin
neuvotteleman tulitaukosopimuksen Israelin kanssa, jonka Hamas ja Fatah ovat hyväksyneet.
JP:n uutisen mukaan tulitaukosopimuksen hyväksyminen helpottaisi neuvotteluja IDF:n sotilaan Gilad Shalitin vapauttamiseksi Hamasin ja PRC:n panttivankeudesta, joka alkoi kesäkuussa 2006. Sopimusluonnoksen mukaan Fatahin ”presidenttikaarti” 17 saisi oikeuden valvoa Rafahin rajaliikennettä Gazasta Egyptiin.
PALLO ON nyt Israelilla. Olmertin kannasta ei olla täysin tietoisia, mutta tuskinpa hän sitä vastustaa. Puolustusministeri Ehud Barak tiettävästi kannattaa sen hyväksymistä. Hamas on JP:n mukaan hyväksynyt kuuden kuukauden tulitauon ja pudottanut vaatimuksen Länsirannan kytkemiseksi siihen välittömästi. Olmertin kanslia väittää edelleen, ettei se neuvottele Hamasin kanssa suoraan eikä epäsuorasti, mutta näyttää olevan tosissaan tutkimassa sopimusluonnosta. Asialla alkaa olla kiire, sillä Bush tulee Israeliin 13. toukokuuta, osallistuu valtion 60-vuotisjuhliin ja matkustaa täältä Saudi Arabiaan juhlimaan maitten välillä 75 vuotta vallinnutta yhteistoimintaa. Sieltä Bush matkustaa Kairoon, joka haluaa osoittaa hyvää tahtoaan tulitaukosopimuksen muodossa päästäkseen taas USA:n suosioon. (JP)
4. GAZAN TERRORISTIT osallistuivat holokaustin muistojuhlaan Sderotissa laukomalla 15 Kassam-rakettia torstaiaamun aikana kymmeneen mennessä, jolloin sireenit soivat koko maassa kolmen minuutin hiljaisen muistohetken alkamiseksi. Raketit eivät onneksi saaneet mitään vahinkoa aikaan, mutta olivat muistutuksena, että on ihmisryhmiä, joille juutalaisten tuhoaminen on edelleen ykköstilalla. Sderotin muistojuhla siirrettiin tuhosta pelastuneitten toivomuksesta holokaust-muistomerkin luota suojattuun kulttuurikeskukseen.
USA:N ULKOMINISTERIÖN julkistaman muistion mukaan Iran on edelleen aktiivisin terrorismin tukija maailmassa. Iranin vaikutus tuntuu Irakissa ja Afganistanissa, mutta myös Venezuelassa. Raportissa luetellaan terrorijärjestöjä, joita Iran tukee. Fatahin alajärjestö Al-Aksa mainitaan yhtenä, vaikka se luonteeltaan on erilainen kuin Gazassa toimivat Hamas ja Islamic Jihad, mutta todetaan, että al-Aksa on muodollisesti Mahmoud Abbasin komennossa, mutta ettei se toimi hänen käskyvaltansa alaisena. Al-Aksa saa raportin mukaan aseita ja rahaa Hizbullahin kautta. Sen jäsenmäärän uskotaan olevan muutamia satoja, osa heistä Etelä Libanonissa.
MAAILMAN JUUTALAISJÄRJESTÖ (WJC) esittää toiveen, että Sveitsi peruuttaa usean miljardin USD arvoisen kaasusopimuksen Iranin kanssa. Sopimus Swiss Energytrading yhtiön (EGL) ja Iranin valion omistaman Iranin kansallisen kaasuyhtiön välillä on arvoltaan 28-42 miljardia USD.
IRAN LOPETTAA kaiken kaupankäynnin öljykaupoissa USA:n dollareilla. Iranin öljyntuotanto on toiseksi suurin OPEC:ssa. Tästä lähtien kaikki öljykaupat tulee hoitaa Eurolla tai Jenillä.
AZERBAIJAN pysäytti Venäjän toimittamat Iranin ydinlaitokseen tarkoitetut osat myöhään maaliskuussa, mutta ilmoittaa nyt, että toimitukset voivat jatkaa matkaansa. Azerbaijanin mukaan toimitusten kaikki paperit eivät olleet kunnossa, mutta sanoo kaiken olevan nyt järjestyksessä, joten osat voivat jatkaa matkaansa Iranin Bushehr-ydinlaitokseen, jota Venäjä rakentaa Persianlahden rannalle. USA pehmensi kantaansa Iranin ydinlaitoksiin, koska Iran suostui palauttamaan käytetyn polttoaineen Venäjälle. (JP)
4. UUTISOTSIKOITA
- IAF kävi eilen tuhoamassa metalliverstaan kolmen helikopterin voimalla Rafahin kaupungin eteläosassa Gazassa, koska se valmisti Kassam-raketteja. Yksi ihminen kuoli ja kolme muuta haavoittui iskussa. Palestiinalaiset tulittivat helikoptereita, mutta ilman tulosta. Iskussa kuollut terroristi oli osallistunut Gilad Shalitin kidnappaamiseen. (Haaretz)
- HAMAS väittää, että juutalaiset suunnittelivat holokaustin voidakseen sen kautta surmata liikuntavammaiset juutalaiset. (JP)
- IDF haluaa sulkea Hebronin kehitysvammaisten koulun, koska sitä pyörittää Hamas. IDF:n mukaan koulua tukeva hyväntekeväisyysjärjestö Islamic Charitable Association on Hamasin peitejärjestö. (JP)
- PUOLAN massatuhopaikoilla vierailleista 15-17-vuotiaista israelilaisista nuorista 52 % uskoo, että Israelia uhkaa todellinen tuho, 30 % piti uhkaa vakavana. 91 % sanoi tiedostavansa antisemitismin maailmalla, vaikka 80 % ei ollutkaan sitä kokenut. (INN)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019