SUNNUNTAI 11.05.08
1. ”OLMERT osoittautui pahemmin korruptoituneeksi kuin uskoimme”, kirjoitti rabbi Shmuel Eliyahu artikkelissaan viikon vaihteen aikana, ja kyselee, miten pitäisi edetä, valitako toinen korruptoitunut pääministeri? Kirjoitusta levitettiin useisiin synagogiin. Hän ehdottaa, että olisi valittava pääministeriksi uskonnollinen mies ”kipa päässä”, mitä hän pitää mahdollisena. ”Tarvitsemme pääministerin, jonka teot perustuvat aitoon uskoon ja arvoihin. Olemme saaneet kylliksemme pääministereistä, jotka lupaavat ”jos Jumala niin tahtoo” ja ostavat meidät antamalla pois Siinain – emmekä todellakaan tarvitse pääministeriä, joka ensin rakentaa ja sitten tuhoaa juutalaisyhteisöjä samalla innolla ja päättäväisyydellä. Viimeiset pääministerit ovat osoittaneet, että vaikka heillä on hyvä tarkoitus, he ovat valmiit myymään pois maan ja Jerusalemin samassa kaupassa ja ovat kykeneviä vaarantamaan meidän kaikkien säilymisen hengissä.”
RABBI ELIYAHU kehottaa ihmisiä heräämään. Hän huomauttaa, että Olmert on valmis luopumaan Golanista räpäyttämättä silmääkään: ”Jos se pelastaa hänen poliittisen uransa, miksi ei?” Eliyahu kehottaa ihmisiä heräämään, kohdistamaan huomion siihen, miten saada maahan hallitus, joka perustaa uskoon.
Ynetin artikkelin kirjoittaja rabbi Levi Brackman ei malta olla muistuttamatta, että rabbi Eliyahu tunnetaan useista ristiriitaisista ja jopa rasitisista kommenteistaan. (Ynetnews)
2. OLMERT on aloittanut vastahyökkäyksensä häntä vastaan nostettujen korruptio-epäilyjen ja poliisitutkimusten hälventämiseksi. Hänen taloudellisena tukijanaan mainittu amerikkalainen liikemies Morris Talansky 15 vuoden takaa lupautui todistamaan oikeudessa Olmertia vastaan ennen kotimatkaansa, esittäen jopa pelkäävänsä, että Olmert voi fyysisesti uhata häntä jollain tavalla. Eikä pelko ehkä aivan aiheeton olekaan, vaikka Olmert lakimiehen koulutuksella ja kokemuksella tietänee laillisuuden ja laittomuuden rajat, mikä poliittisten tarkkailijoitten huomioiden mukaan on antanut Olmertille väljemmän liikkumatilan. Nyt vain näyttää, että tämän viimeisen toimen kohdalla laillisuuden rajat on ylitetty.
OLMERTIN LAKIMIEHET aikovat pyytää korkeinta oikeutta estämään liikemies Talanskyn todistamisen häntä vastaan, kuten hän uskoo oikeuden kuulustelussa tapahtuvan. Jos Olmertilla ei ole mitään pelättävää totuuden paljastumisessa, miksi hän vastustaa sitä?
OLMERTIN PELKONA on, että myös hänen entinen asianajaja kumppaninsa Uri Messer sekä entinen toimistopäällikkönsä Shula Zaken todistavat häntä vastaan, mikä voisi vahingoittaa Olmertia ja pahoin vaikeuttaa hänen puolustustaan. Zaken on tähän saakka käyttänyt oikeuttaan vaieta poliisikuulusteluissa, joita hän on käynyt läpi ainakin neljästi. Olmert vihjailee, että hän uskoi entisen liikekumppaninsa Messerin, jolle Talanskyn keräämät varat annettiin hoidettaviksi, käyttäneen ne tarkoituksensa mukaisesti, mutta epäilee, ettei näin ehkä tapahtunut.
OLMERT KERTOI Newsweek ja The Washington Post lehtien yhteishaastattelun mukaan, joka julkaistiin lauantaina, ettei hän katso olevan kansalle edullista erota juuri tällä hetkellä. Hän myönsi, ettei hän ole syntynyt pääministeriksi eikä aio pysyä siinä virassa elämänsä loppuun asti, selittäen ”olevansa siihen liian nuori”. (JP)
3. ISRAELIN pohjoisrajalle on muodostumassa uusi räjähdysaltis ja vaarallinen uhka.
Libanonin sisäiset levottomuudet alkoivat Beirutissa Hizbullahin avoimesti noustua vastustamaan pääministeri Fuad Sanioran hallituksen päätöstä erottaa Beirutin lentokentän turvallisuuspäällikkö sekä poistaa Hizbullahin lentokentälle asettamat valvontakamerat. Syntyneissä katutaisteluissa, jotka sittemmin ovat levinneet myös maaseudulle, on eiliseen mennessä saanut surmansa 37 ihmistä, eilen yksistään 12. Sanioran hallitus on tiettävästi peräytynyt näistä vaatimuksistaan, mutta Hizbullah ehti miehittää suuren osan sunni-enemmistöisestä Beirutin länsiosasta ja keskeyttää siellä toimivan Haririn omistaman TV-yhtiön lähetykset. Saniora ehti jossain yhteydessä kertoa, ettei hallitus enää voi hyväksyä tilannetta, jossa yksityinen järjestö on aseistautunut ilman lupaa, mutta hän joutui perumaan tämänkin lausuntonsa.
ARABIJOHTAJAT ovat alkaneet verrata Fuad Sanioran asemaa Mahmoud Abbasin asemaan Gazassa, jossa Hamas kaappasi vallan ja valvoo Gazan kaistaa aseellisesti, vaikka muodollisesti Abbas on edelleen myös sen alueen ylin johtaja.
4. www.debka.com kertoo artikkelissaan, että Hizbullah sai huhtikuun puolivälissä 35 sille Iranin vallankumousarmeijan Bandar Abbas telakalla räätälöityä pikavenettä, jotka kuljetettiin iranilaisella lastialuksella Latakiaan ja sieltä PFLP-GC johtajan Ahmed Jibrilin omistamiin luoliin (hangar) Beirutin eteläpuolella Naimatissa. Debkafile kertoo, että veneet voivat kuljettaa sekä bio-kemiallisia että ydinaseita. Ne pystyvät uhkaamaan sekä USA:n kuudetta laivastoa Välimerellä että Israelin laivaston aluksia lähellä Libanonin rannikkoa. Ne pystyvät myös uhkaamaan Israelin rannikkokaupunkeja, joista varsinkin Haifan arat öljynpuhdistus- ja muut laitokset ovat vaaravyöhykkeessä. Naimatin hangaarit rakennettiin 1970-luvulla silloisen Itä Saksan avustuksella. Arafatin aikana sinne piilotettiin suuret määrät aseita ja jopa sotilas-pukuja palestiinalaisten terrorijärjestöjen käyttöön. Niitä on vaikea tuhota ilmasta tai maalta.
DEBKAFILE kertoo toisesta uhkatekijästä Libanonin eteläosassa. Sen mukaan Hizbullah on ottanut valvontaansa Siidonin, Libanonin toiseksi suurimman kaupungin, josta käsin se pystyy hallitsemaan rannikkoa Tyroon saakka. Toiseksi se valmistelee asemiensa laajentamista Hermonin pohjoislaidalle. Samaan aikaan Syyria valmistelee 10. ja 14. divisiooniensa siirtämistä Libanonin puolelle Bekaan laaksoon. Nämä yhdessä Hizbullahin joukkojen kanssa muodostavat yhtenäisen rintamalinjan Litanijoen pohjoispuolella.
DEBKAFILE kertoi aiemmassa artikkelissaan, että Hizbullahin tietoliikenneverkkoa rakennetaan Välimeren rannikolta ja Beirutista itään, jossa se yhdistetään Syyrian ja Iranin tietoliikenneverkostoon. Tämä mahdollistaa Hizbullahin ja Syyrian ohjus- ja rakettiasemien tulen koordinoinnin mahdollista Israelin vastaista sotaa varten. (Debkafile)
4. SYNTYMÄPÄIVIEN yhteydessä vaihdetaan perinteisen tavan mukaan onnittelujen
ohella myös lahjoja. Mitä Israelin vastalahjapaketti sisältää, on vielä avoin, koska Israelin ja PA:n periaatesopimusluonnosta ei ehditä tai pystytä runnomaan kasaan ajoissa, vaikka siitä varmaan keskustellaan Olmertin skandaaliepäilyistä huolimatta.
JP:N toimistohenkilökunnan laatiman artikkelin mukaan Bush tarjoaa Israelille uutta erittäin voimakasta tutkajärjestelmää, joka on toiminnassa Japanissa Pohjois-Korean ohjusuhkaa vastaan ja jota aiotaan pystyttää joko Turkkiin tai Georgiaan, jos siihen saadaan lupa maan hallitukselta.
KYSYMYKSESSÄ on Raytheon yhtiön valmistama eteentyönnetty X-band tutka, joka pystyy kehittäjänsä mukaan havaitsemaan pesäpallon kokoisen esineen, esim. ohjuksen, 4 700 km:n päästä. Se antaisi Arrow-3 vastaohjukselle kuusi kertaa enemmän aikaa kuin sen oma Green Pine tutkajärjestelmä, eli Arrow-vastaohjus tavoittaisi Iranista Israeliin ammutun Shihab-3 ballistisen ohjuksen 11 minuutin Israelin lentomatkan puolivälissä.
USA SUUNNITTELEE rakentavansa neljä X-band liikuteltavaa tutka-asemaa eri puolelle maailmaa. Czechiin suunniteltu tutka-asema, joka odottaa rakennuslupaa, on kiinteä laitos. Sen odotetaan valmistuvan 2013 mennessä Venäjän kiihkeistä vastalauseista huolimatta.(JP)
5. GAZAN TERRORISTIT ampuivat lauantain kuluessa yli 20 Kassam-rakettia Israelin puolelle turva-aitaa. Useita ihmisiä haavoittui raketin sirpaleista ja lukuisia rakennuksia vahingoittui. IAF:n ilmaiskuissa kuoli eilen viisi Hamasin pyssymiestä ja kuusi haavoittui. Iskut kohdistettiin Hamasin poliisiasemiin Khan Younisissa ja Rafahissa.
IAF:N ILMAISKUT tehtiin lukuisten raketti- ja kranaatti-iskujen lopettamiseksi, kerrotaan IAF:n taholta.
PERJANTAINA israelilainen Jimmy Kedoshim sai surmansa kotipihansa puutarhassa kranaatin iskiessä sinne Kfar Azassa. Kolme muuta ihmistä haavoittui. Gazan terroristit ovat hankkineet Iranista kranaatteja, joista tehokkaamman kantomatka on 10 km. Kedoshim tunnettiin innokkaana moottorilla varustetun varjoliidokin harrastuksesta; hän muutti maahan 30 vuotta sitten, häneltä jäi vaimo ja 3 lasta. Hän on yksi 12:sta muusta tällä tavalla surmatuista israelilaisista.
LAUANTAI-ILTANA kaksi rakettia ammuttiin Sderotiin haavoittaen kahta ihmistä. Aiemmin päivällä ihmisiä hoidettiin shokin vuoksi, kun raketit iskivät Shaar Hanegevin alueelle. Yksi raketti vahingoitti Sapir akatemian rakennusta, toinen putosi synagogan lähelle. Yksi osui omakotitaloon Sderotissa, vahingoittaen sitä pahasti. Hamasin ”sotilassiipi” Izzadin Kassam sanoi ampuneensa lauantaiaamun raketit kostoksi IAF:n ohjusiskuista.
POLIITIKOT sekä oikealla että vasemmalla ovat tuskastuneet hallituksen ”kädet pystyssä” politiikkaan Gazan suhteen rakettien ja kranaattien sataessa ilman vastatoimia.
GAZAN sähkölaitos sanoi sulkevansa voimalan sähköntuotannon, koska ”Israel ei ole toimittanut sille polttoainetta”, kun Israelin tietojen mukaan säiliöt Nahal Ozin terminaalissa ovat täynnä.
SAMARIASSA IDF ampui ensin kumiluodeilla ja lopulta kovilla sotilaita kivittäneitä palestiinalaisia, pääasiassa nuoria. Heitä innosti havainto, että yksi IDF:n jeeppi oli pysähtynyt teknisen vian takia. IDF kutsui paikalle apuvoimia; 9 nuorta haavoittui luodeista. (JP)
6. SABAN KUNINGATTAREN palatsin rauniot on Hamburgin yliopiston arkeologien mukaan löydetty Axumissa Etiopiassa. Palatsin raunioitten päälle rakennettu kristityn kuninkaan palatsi suunnattiin Sirius-tähden reitin mukaan. Tarinan mukaan Saban kuningatar vieraili Israelin kuninkaan Salomon hovissa (1.Kn.10), ja kuningatar sai hänen kanssaan pojan, Menelauksen, joka salakuljetti Liitonarkin Etiopiaan. Palatsin raunioista löydettiin alttarin jäännökset ja merkkejä uhrieläimistä. Löydön tehnyt arkeologiryhmä olettaa, että Menelaus kääntyi toiseen uskontoon alkaen palvoa Siriusta, kreikaksi Sothis, jonka palvonta jatkui Etiopiassa 600-luvulle saakka. Tarina on englanniksi WND:n osoitteessa:
http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=63998

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019