SUNNUNTAI 20.01.08
1. IDF KIIHDYTTÄÄ iskujaan valittuihin kohteisiin Gazan kaistalla. Tämä on Israelin puolustusministeriön vastaus lisääntyneisiin raketti- ja kranaatti-iskuihin Gazasta Israeliin.
IAF:n koneet pommittivat PA:n sisäministeriön rakennuksen yhden siiven. Rakennus on ollut käyttämätön heinäkuun 2006 pommituksen jälkeen. Yksi nainen sai surmansa läheisessä talossa osallistuessaan hääseremoniaan. Palestiinalaiset lähteet kertovat, että lähes 50 ihmistä haavoittui iskussa, joukossa lapsia, jotka pelasivat jalkapalloa läheisellä kadulla.
VIIME SUNNUNTAISTA LÄHTIEN terroristit ovat ampuneet lähes 160 Kassamn-rakettia ja 70 kranaattia Gazasta Israelin puolelle; yli 30 terroristia on surmattu eri operaatioissa Gazassa.
PUOLUSTUSMINISTERIÖSTÄ vakuutetaan, ettei suuri operaatio ole sen ohjelmassa lähi tulevaisuudessa, mutta että rajoitettuja iskuja jatketaan valittuihin kohteisiin. IDF tulee kuitenkin syventämään operaatioitaan Gazan sisälle. Tänä aamuna Israeliin ammuttiin kaksi rakettia.
PERJANTAI-ILTANA IAF:n ohjukset surmasivat kaksi ja haavoittivat useita ohjusiskussa Gazaan.
LAUANTAINA IDF:n joukot tunkeutuivat viiden km:n päässä turva-aidalta sijaitsevaan Jabalyan pakolaisleiriin jatkaen operaatiotaan siellä koko yön. Golani prikaatin tukena oli tankkeja ja insinöörijoukkoja. Leiristä ammutaan päivittäin useita raketteja Israeliin. Sotilaat pidättivät leiristä neljä Hamasin Izz a-Din al-Qassam sotilassiiven jäsentä, jotka antautuivat ja luovuttivat aseensa sotilaille. IDF:n piirissä miesten pidätystä pidetään suurena edistysaskeleena, sillä he voivat antaa tärkeitä tietoja Hamasin operaatioista ja suunnitelmista.
IAF JATKOI lentojaan Gazan yllä lauantaina. Gazan kaupungin Sajaiyan lähiössä koneet iskivät ohjuksillaan autoon, joka kuljetti aseita ja Kassam-raketteja. Auton miehistö haavoittui iskussa.
TERRORISTIT ampuivat lauantaina ainakin viisi Kassam-rakettia Israeliin, niistä kaksi putosi Sderotin alueelle. Yksi raketeista tuhosi asuintalon Sderotissa, toinen putosi asutuksen ulkopuolelle. Kaksi raketeista putosi Shaar Ha Negev aluetoimiston alueelle, kolmas Negev-kipputsin alueelle. Ne eivät aiheuttaneet aineellisia vahinkoja.
GAZAN KAISTAN eristäminen jatkuu kovasta kansainvälisestä painostuksesta huilimatta.(JP)
2. HAMASIN JOHTO syytti Abbasin toimistoa Hamasin pääministeri Ismail Haniyehin salamurha-aikeista lauantaina. Hamasin korkea virkailija Said Siam syytti, että Abbas oli lähettänyt miehet tarkoituksenaan surmata Haniyeh ja pommittaa Hamasin al-Aksa TV-asema. Siamin mukaan yksi Abbasin johtavista neuvoantajista, Abdel Rahim, oli henkilökohtaisesti lähettänyt itsemurhapommittajan, jonka tuli sytyttää pomminsa perjantain rukouskokouksen aikana, johon Haniyeh osallistui Gazan kaupungissa. Rahim oli luvannut, että PA muuttaa itsemurhapommittajan perheen Ramallahiin, jos murhayritys onnistuu ja rakentaa hänen talonsa uudelleen, jos IDF tuhoaa entisen. Itsemurhaterroristi oli Siamin mukaan teettänyt videonauhan, jossa hän kertoi suunnitelmasta.
SIAM KERTOI, että epäonnistuneen suunnitelman laatijoina oli kolme Gazasta Egyptiin paennutta Fatahin jäsentä, Ahmed Dughmush, Abu Mazkour ja Hassan Zant. Hamas on keskustellut Egyptin viranomaisten kanssa miesten palauttamiseksi Gazaan tuomittaviksi.
Hän kertoi myös, että useita suunnitelmaan osallistuneita Fatahin johtajia Gazassa oli paennut kodeistaan peläten tulevansa pidätetyiksi. Siam kertoi, että Fatah oli suunnitellut vierittää syyn pommi-iskuista al-Qaidalle ja Fatah al-Islamille. (JP)
3. HAMASIN SYYTÖS Fatahin suunnittelemista pommi-iskuista sekoittaa pahasti järjestöjen suunnitelmia aloittaa neuvottelut mahdollisesta yhteishallituksen muodostamisesta. Fatahin johtajat Gazassa tekivät surunvalittelukäyntinsä Mahmoud al-Zaharin kotona hänen poikansa kuoleman johdosta IAF:n ohjusiskussa, minkä oletettiin osoittavan suhteitten paranemista.
FATAHIN JOHTO ja varsinkin al-Aksa syyttää, että Hamasin tarkoituksena on estää yhteisneuvotteluja ja eristää ennestään loitontuneita palestiinalaisjärjestöjä toisistaan.
Al-Aksan johto vaatii Siamin asettamista syytteeseen 400 palestiinalaisen surmasta viimeisen seitsemän kuukauden aikana. (JP)
4. YK:N VIRANOMAISET syyttivät Israelia inhimillisen kriisin aiheuttamisesta Gazan kaistalla sulkemalla sinne johtavat rajaterminaalit. YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon sanoi, että se tulee estämään alueen asukkaita saamasta välttämätöntä polttoainetta veden pumppaamiseksi sekä kotien ja sairaaloiden sähköntarpeisiin. Hän vaati kumpaakin osapuolta lopettamaan väkivallan sekä vaati Israelin armeijaa kaikin mahdollisin tavoin osoittamaan pidättyvyyttä operaatioissaan.
YK:n ihmisoikeusasiain alipääsihteeri väitti, että Gazassa on jo inhimillinen kriisi ja sanoi Israelin päätöstä sulkea sinne johtavat kulkutiet moraaliselta kannalta epäoikeudenmukaiseksi. (JP)
5. ENGLANNIN VERORAHOJA käytetään vihaopetuksen tukemiseen PA:lle, väittää Veronmaksain allianssi (TPA), NGO joka ei saa tukea hallitukselta. Järjestön julkistamassa raportissa tarkastellaan Englannin vuosittain PA:lle maksamien satojen miljoonien puntien käytön tehokkuutta ja todetaan, että varoja käytetään rahoittamaan joittenkin vihaan opettavien oppikirjojen ja opetuksen sekä väkivallan kiihottamiseen ei-muhamettilaisia kohtaan. Raportin laatijat toteavat, että Annapolis-konferenssin nostaman optimistin hengessä rahoittajien tulee olla huolellisia, että varoja käytetään palestiinalaisten opettamiseen Annapolis-hengen omaksumiseksi. RAPORTISSA TODETAAN, että Englannin vuosittain maksamasta 47.5 miljoonan punnan tuesta PA:lle osa menee oppikirjojen painattamiseen, joissa ylistetään Irakin vastarintataistelijoita, kehotetaan teloittamaan uskostaan luopuneet ja ihannoidaan marttyyriutta.
ESIMERKKINÄ mainitaan PA:n TV-lähetykset, joissa opetetaan lapsia vihaamaan ei-muslimeja ja opetetaan, ettei Israelilla ole oikeutta olla olemassa. Eräs esikoululaisille tarkoitettu ohjelma opettaa vuoropuheluna tytön ja nuken välillä: ”Tyttö: Jos poika tulee talosi eteen ja hakkaa talon eteen istutetun puun maahan, mitä sinä tekisit? Nukke: Minä taistelen sitä vastaan ja aloitan suuren mellakan. Haen AK-47 kiväärin ja aiheutan massamurhan.”
ENGLANNIN ulkoministeriön edustaja pitää raportin löytöjä huolestuttavina. Kansainvälisen kehitysosaston edustaja kieltää, että Englanti rahoittaisi vihaopetusta, koska se ei suoraan anna varoja opetuslaitokselle, vaan antaa varoja palestiinalaisten lääkärikulujen ja opettajien maksamiseen sekä vesi- ja sähköpalvelujen saantiin ja pakolaisten auttamiseen.
EU:N PARLAMENTIN apulaispuhemies Hannu Takkula toteaa, että palestiinalaisilla täytyy olla oikeus opetukseen, joka on vapaa vihasta. Hän kehotti EU:ta entistä tarkemmin seuraamaan sen antamien varojen käyttämistä. (JP)
6. UUTISOTSIKOITA
- HIZBULLAHIN PÄÄSIHTEERI Hassan Nasrallah, joka on ollut poissa julkisista tilaisuuksista Libanonin kakkossodasta lähtien, esiintyi Hizbullahin järjestämässä massatilaisuudessa Beirutissa lauantaina. Kiihotuspuheessaan hän väitti, että järjestöllä on israelilaissotilaitten pääkalloja, käsiä ja jalkoja ja jopa yksi lähes kokonainen ruumis ja väitti, että IDF joutui pakenemaan Libanonista niin kiireisesti viimeisessä sodassa, että se ehtinyt kerätä kaikkien sotilaittensa jäännöksiä. Shia-muslimit viettävät nyt ashoura-juhlaa, jossa he muistavat profeettansa Muhammedin tyttären pojan Husseinin kuolemaa ruoskien itseään ja hakkaamalla veitsillä päätään ollen kokonaan verensä tahraamia.
- http://www.joelstrumpet.com/?p=1030#more-1030
- Yllä olevassa osoitteessa on joelstrumpet.com artikkeli shiojen ashoura-juhlasta.
- ISRAELISSA Nasrallahin puhe ja varsinkin hänen viittauksensa järjestönsä pitämiin israelilaisten sotilaitten ruumiinosiin on herättänyt tyrmistystä. Puhe ylittää kaikki sopivuusnormit ja sitä verrataan jonkun tunnetun juutalaisvihaajan kuten Hitlerin käyttämään retoriikkaan. Monet hallituksen ministerit ovat vaatineet Hassan Nasrallahin teloittamista.
- YLIOPISTON OPETTAJIEN kolmen kuukauden lakko päättyi perjantaina sopimukseen, jolla heidän palkkojaan nostetaan yli 24 % ja he saavat muitakin etuja. Kesäloma peruutetaan tältä vuodelta. Opiskelijamaksuja ei koroteta.
- POLIISIN PIDÄTTÄNÄT ja vankilassa pidetyt 7 alaikäistä tyttöä olisi pitänyt piirioikeuden päätöksen mukaan vapauttaa perjantaina, mutta poliisi pidätti heistä kolme uudelleen. Tytöt olivat osallistuneet tyhjän kukkulan uudelleen rakentamiseen Samariassa, missä heidän pidätettiin. He kieltäytyivät paljastamasta henkilöllisyyttään poliisille.
- TIISTAINA vietetään Israelissa Tu Bishvat, puitten istuttamisen juhlaa. Koska nyt on shmita-vuosi, jolloin kaikki istuttaminen ja korjaaminen on kielletty, puita ei istuteta, mutta päivää vietetään retkeillen maastossa. Sekä eri järjestöt että kunnat järjestävät kansalaisille tarkoitettua ohjelmaa. Yksi sellainen on lintujen tarkkailu.
- VUOSITTAIN järjestettävä Herzlia konferenssi aloitetaan tänään poikkeavasti Knessetin tiloissa ja jatketaan seuraavana kolmena päivänä Herzliassa. Konferenssissa keskitytään ajankohtaisiin poliittisiin ja taloudellisiin kysymyksiin. Siitä on kehittynyt yksi tärkeimmistä suuntaa osoittavista tapahtumista Israelissa.
- ISRAEL kokeili 2-vaiheista rakettia. Amos-60 satelliitti ammutaan maaliskuussa.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019