TORSTAI 06.12.07
1. PA VAROITTAA, että IDF:n kaavailema suurisuuntainen operaatio Gazan kaistalla tulee vahingoittamaan neuvotteluja. PA:n kansanedustaja ja ministeri Qadura Fares selitti asiaa näin: ”Viestimme on selvä: Israelin sotilaallinen kiihdytys sabotoi rauhanprosessin ja kaiken, mitä saavutettiin Annapolis konferenssissa. Emme neuvottele israelilaisten kanssa samaan aikaan kuin heidän tankkinsa ovat Gazan kaistalla. Kansamme tulee sylkemään silmillemme.”
EILEN puolustusministeri Ehud Barak arvioi, että hyökkäys Gazan kaistalle on väistämätön. IDF:n päällikkö Gabi Ashkenazi totesi, että IDF on valmis iskemään Gazaan heti, kun poliittinen hallitus antaa siihen luvan. Eilen terroristit ampuivat Gazasta viisi Kassam-rakettia. Yksi niistä osui kolmikerroksisen asuintalon katolle Sderotissa saaden kuusi asukasta shokkitilaan.
QADURA FARES kertoi medialle, että Fatah on valmis neuvottelemaan Hamasin kanssa sovinnon solmimiseksi. ”Jos Hamas luopuu vallankaappauksestaan Gazassa, miksi me emme sopisi heidän kanssaan? Olemme valmiit keskusteluun ja sovitteluun.”
Hän myös selvensi Fatahin kannan siinä tapauksessa, että IDF aloittaa kauan suunnittelemansa ja lupaamansa hyökkäyksen Gazan alueelle: ”Fatah tulee taistelemaan kaikkien palestiinalais-ryhmien kanssa Israelin armeijaa vastaan, jos se hyökkää Gazan kaistalle.”
PA:N PUHEENJOHTAJA Mahmoud Abbas oli myös lopulta kotiutunut Annapolis konferenssista tehtyään kiertomatkan arabimaihin sen jälkeen, vaikka ei ehtinyt ottamaan vastaan Israelin vapauttamia terroristeja. Abbas kutsui eilen koolle PLO:n korkeat virkailijat informoiden heitä Annapolis konferenssista ja kertoen heille valmistautumisesta rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa. Abbas ilmaisi huolensa IDF:n Gazan hyökkäyssuunnitelmista ja sanoi, että PA on pyytänyt useita maita painostamaan Israelin hallitusta luopumaan hyökkäyksestä Gazaan.
PLO:n hallitus päätti vahvistaa Abbasin puheen konferenssissa PA:n virallisena dokumenttina, joka määrittelee sen johdon politiikan. (JP, WND)
2. IDF TAKAVARIKOI Juudean ja Samarian asukkaitten aseita kaikessa hiljaisuudessa. Kukaan ei näytä tietävän, kuka siihen antoi määräyksen, mutta korkeimman poliittisen johdon uskotaan olevan sen takana. Tämä tarkoittaa sitä, että Olmertin hallitus on valmistautumassa asukkaitten karkotuksiin sieltä ja haluaa ensin riisua heidät aseista – kaiken varalta -.
KANSANEDUSTAJA Ariyeh Eldad (NU/NRP) lähetti vihaisen kirjeen puolustusministeri Ehud Barakille syyttäen häntä asukkaitten asettamisesta avuttomina terroristien armoille, joita Olmert vapauttaa ja kouluttaa varustaen heidät uusilla aseilla ja panssaroiduilla ajoneuvoilla. ”Tämä on selvänä kehotuksena terroristeille murhata juutalaisia ilman vastuuta.” Eldad muistuttaa Barakia, että tämä pyrkii lahjonnalla hajottamaan Juudean ja Samarian juutalaisasukkaita ja samaan aikaan asettamaan heidät aseettomina terroristien armoille.
TÄMÄ LIENEE sitä psykologista valmistelua, jota käytettiin myös ennen Gazan juutalaisten karkotuksia, että heidät saataisiin peloteltua pois kodeistaan ja asuinsijoiltaan ilman poliisin ja armeijan voimatoimia.
ELDAD lopettaa Barakille lähettämänsä kirjeen toteamuksella, että tästä lähtien Juudean ja Samarian juutalaiset pitävät Barakia henkilökohtaisesti vastuussa jokaisesta murhatusta juutalaisesta alueella. (INN)
3. PA:N VIRALLINEN RADIO lähettää visailuohjelmaa, jossa ihaillaan Hitlerin aikaan-saannoksia ja hänen sotilaallisia voittojaan. Ohjelman on kääntänyt Palestinian Media Watch.
Visailu alkaa seuraavasti: ”Hänen kultainen vuotensa oli 1940, kun hänen armeijansa miehittivät Tanskan, Norjan, Luxenburgin, Hollannin ja Belgian sekä valloittivat Ranskan. 1942 keskivaiheilla
hänen armeijansa valvoivat suurinta osaa Euroopassa. Hän kieltäytyi antautumasta ja jatkoi taisteluaan kaksi seuraavaa vuotta, mutta hänen katkera loppunsa tuli keväällä 1945, kun hän teki itsemurhan. Kuka hän on?” Visailu lähetettiin Voice of Palestiina ohjelmassa 27.11.07.
Hitlerin saavutuksia ihannoidaan ja hänen voitoistaan kerrotaan, mutta ohjelmassa ei mainita sanallakaan holokaustista eikä juutalaisten ja muitten vähemmistöjen suunnitelmallisesta murhaamisesta. Hitlerin nimi tuli monen palestiinalaispojan etunimeksi, kuten tilastoista voi todeta. Visailun voittaja saa 600 NIS palkinnon.
PALESTIINALAISTEN Hitlerin ihailu koki huippuhetkiään II maailmansodan aikana, kun Jerusalemin suurmufti Haj Amin al-Husseini pääsi pakoon naiseksi pukeutuneena englantilaisia sotilaita, joitten tehtävänä oli pidättää hänet. Amin pakeni Saksaan, jossa hän sai sankarin vastaanoton Hitlerin hovissa ja osallistui siellä aktiivisesti juutalaisongelman lopullisen ratkaisun suunnitteluun. Hän jopa suunnitteli perustavansa juutalaisten tuhoamisleirejä Lähi Itään. Sodan jälkeen Amin pakeni Ranskaan ja sieltä Egyptiin, jossa hän jakoi Jasser Arafatille ja Mahmoud Abbasille hankkimiaan kokemuksia. Hänen vaikutuksensa tuntuu Fatah-järjestössä, jonka perustamiseen hän tiettävästi osallistui. (lähde: INN)
4. NEW YORK SUN lehti varoittaa pääartikkelissaan, että Annapolis konferenssi on vaarallinen virkatoimi, asettaen tavoitteeksi, kuten se teki, sopimuksen saavuttamisen Palestiinan arabien kanssa ennen vuoden 2008 loppua – toisin sanoen, asettaen näyttämön samanlaiseen myöhäiseen uhkayritykseen, johon edellinen presidentti Clinton antautui tuhoisin seurauksin. Lehti muistuttaa, että Clintonin johtaman Camp David II aikana Bush kieltäytyi arvostelemasta Clintonin pyrkimyksiä vaikkakin pyytäen Valkoista Taloa, ettei se painostaisi Israelia aikatauluun, joka oli seurausta Clintonin valtakauden loppumisesta.
SUN lehti myös toteaa, etteivät viimeiset PA:n vaalit olleet todelliset vapaat vaalit, koska ei ollut vapaata lehdistöä, harjoitettiin henkilökohtaista painostusta ja islamilaiset valtiot sekaantuivat vaaleihin. (Ynet)
5. YK:N TURVALLISUUSNEUVOSTON virkailija ennakoi, että on hyvät mahdollisuudet saada kolmannet kovennetut sanktiot Irania vastaan huolimatta USA:n tiedustelujärjestöjen raportista (NIE), jonka mukaan Iranilla ei ole meneillään toimivaa ydinasesuunnitelmaa. Länsivallat, jotka ilmaisivat horjuvaa asenoitumista uudessa tilanteessa, ovat tulleet takasin ruotuun, mihin lienee vaikuttanut ulkoministeri Ricen ja USA:n kansallisen neuvonantajan Hadleyn yritykset korjata syntyneet vauriot yhteisessä rintamassa. Venäjän ulkoministerin mukaan NIE vaikuttaa sen tulkintaan, Kiinan asenteesta ei ole tietoa. Ranskan presidentti Nicholas Sarkozy suosittelee pakotteita.
PRESIDENTTI George Bush kehotti Irania luopumaan kaikesta salailusta ja puhdistautumaan julkisesti sitä kohtaan tunnetusta epäluulosta voidakseen liittyä maailman kansojen joukkoon. (Ynet)
6. UUTISOTSIKOITA
- SISÄISEN TURVALLISUUDEN ministeri Avi Dichter peruutti Englannin matkansa peläten joutuvansa pidätetyksi sotarikoksesta syytettynä. Dichter osallistui operaatioon Gazassa, joka surmasi 15 palestiinalaista. (Haaretz)
- LABOUR-PUOLUEEN puheenjohtaja valmistelee liittoa Meretzin kanssa seuraavissa vaaleissa. Vaaliliittoa myös eläkeläisten puolueen kanssa tai jopa puolueitten yhtymistä harkitaan. Eläkeläisten puolue menettänee kaikki edustaja- paikkansa seuraavissa vaaleissa, mikäli gallupeihin on uskomista. (Haaretz)
- HAMASIN edustaja Libanonissa uskoo, että Eldad Regevin ja Ehud Goldwasserin vapauttamisen yhteydessä vapautetaan palestiinalaisia vankeja. Hizbullah kaappasi IDF:n sotilaat heinäkuun 12. päivänä 2006, minkä seurauksena alkoi Libanonin kakkossota. (Haaretz)
- ISRAELILAISET arkeologit ovat kaivaneet esille suuren rakennuksen rauniot, joitten uskotaan kuuluneen kuningatar Helenan rakentamaan palatsiin. Babylonialainen kuningatar Helena kääntyi juutalaisuuteen ja muutti asumaan Poikiensa kanssa Jerusalemiin. Raunit löytyivät laajennettaessa Givati paikoitusaluetta Lantaportin ulkopuolella. Palatsissa on ollut suuria jopa kahden kerroksen korkuisia huonetiloja ja pesuhuoneita. Pohjakerroksen tiloissa oli holvikatto. Myös freskojen ja vesijohtojärjestelmien jäännöksiä on löydetyissä raunioissa. Rakennuksen pohjakerroksen tiloja lienee käytetty vielä vähän ennen kuin roomalaiset tuhosivat palatsin vuonna 70. Kuningatar Helena oli varakas. Hän rakennutti useita suuria rakennuksia Jerusalemiin ja avusti kaupungin köyhiä varoillaan. Alkuperäisen palatsin rauniot peittyivät myöhempien bysanttilaisen ja roomalaisen ajan rakennusten alle. (JP)
- TERRORISTIT ampuivat useita kranaatteja Gazan turva-aidan lähelle. Ne eivät aiheuttaneet vahinkoja.
- Eilen Betlehemissä IDF:n valeasuiset sotilaat joutuivat tulitaisteluun PA:n poliisien kanssa surmaten heistä yhden. Tulitus oli ilmeinen erehdys molemmin puolin.
- Eilen IDF:n sotilaat surmasivat kaksi Hamasin jäsentä Beit Lahiyan luona Hamasin tukiasemaan tekemässään iskussa.
- ISRAELISSA uskotaan, että Iran on syöttänyt vääristeltyjä tietoja USA:n tiedustelupalveluille.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021