PERJANTAI 21.12.07
1. HAMAS KAADETTAVA Gazassa ehtona todelliselle diplomaattiselle ratkaisulle, sanoo Israelin ulkoministeriön korkea virkailija ennen ministeriön arviota vuodelle 2008. Virkailija toteaa JP:lle antamassaan haastattelussa, että neuvotteluja Abbasin kanssa voidaan käydä, mutta ne eivät johda mihinkään. Neuvottelujen onnistuminen edellyttäisi kompromisseja molemmin puolin, mutta Abbas on siihen joko liian haluton tai pelokas.
UUTISEN yhteydessä JP:n kolumnisti Herb Keinon palaa Israelin hallituksen koettuun keinoon Abbasin miellyttämiseksi: ”Vapautetaan lisää terroristeja silläkin uhalla, että ne menevät suoraan takaisin terrorismiin, ja lopetetaan kaikki rakentaminen Juudean ja Samarian juutalaiskylissä ja kaupungeissa.” Tällä Keinon uskoo Abbasin pikkunälän tulevan tyydytetyksi ainakin hetkeksi. Mitään pysyviä tuloksia sillä ei ole saavutettu ja nälkä vain lisääntyy.
Ulkoministeriön virkailija toteaa Keinolle, että IDF.n Gazan suuroperaatio –tai paremminkin miehitys – tulisi olemaan erittäin kallis eikä Libanonin kakkossodasta saadut kokemukset kannusta kokeilemaan uutta yritystä tuntemattomaan. Hän kuitenkin uskoo, että sekä Egyptin että PA;n johtajat ovat Gazan operaation kannalla. Ongelmana Abbasin suhteen vain on se, ettei ole varmaa, pystyykö hän sittenkään saamaan ja pitämään Gazan ohjaksia käsissään.
MIKÄPÄ ABBASIN olisi istua tuleen toisen housuilla. Israel taistelee hänen taistelujaan terroristeja vastaan Abbasin näytellessä heikkoa ja haavoittuvaa keräten jatkuvaa myötätuntoa länsivalloista miljardien dollareiden muodossa?
KEINON ARVIOI artikkelissaan, että Israelin diplomaatit pelkäävät Egyptin suostuvan periaatteeseen: ”Jos et pysty voittamaan heitä, liity heihin.” Siksi Egypti ei tosissaan taistele salakuljetusta ja terrorismia vastaan. Mubarakin tulee ottaa huomioon oma Muslimi-veljeskuntansa, joka kasvattaa kansansuosiotaan hallituksen kustannuksella. (JP)
2. IDF:N SOTILAAT palasivat eilen lyhyeltä operaatioltaan Gazan keskiosassa. He kertovat surmanneensa ainakin 7 terroristia. Neljä sotilasta haavoittui, yksi heistä vakavasti. Sotilaat menivät Gazan keskiosaan keskiviikkoiltana tankkien ja puskutraktoreitten tukemina etsien pommeja turva-aidan vierestä sekä niitten asettajia. Sotilaita tulitettiin kranaatein sekä konetuliasein. Sotilaat asettuivat asemiin talojen katoille. Yksi rakettikranaatti osui taloon, jossa sotilaat olivat, haavoittaen neljää heistä.
SOTILAAT menivät Marazi pakolaisleiriin tutkien taloja ja etsien raketteja ja kranaatteja. Syntyneissä tulitaisteluissa viisi palestiinalaista sai surmansa. Toisessa yhteydessä kaksi palestiinalaista sai surmansa sotilaitten luodeista yrittäessään asettaa pommia Gazan ja Israelin välisen turva-aidan viereen. Palestiinalaiset tulittivat kranaatein ja tuliasein Kissufimin eteläosaa.
GAZAN TERRORISTIT ampuivat 6 Kassam-rakettia torstain aikana Israelin puolelle.
Yksi raketti putosi Sderotissa 40 metrin päähän koulun luokkahuoneesta, jossa lapset olivat tunnilla opettajansa kanssa. Sekä hysteeriset lapset että opettaja itkivät opettajan pyrkiessä ohjaamaan lapsia turvallisempaan paikkaan. Kukaan ei haavoittunut fyysisesti, mutta 10 koululaista ja 8 aikuista hoidettiin saamansa shokin vuoksi. Raketin räjähdys oli epätavallisen voimakas. (JP, INN)
3. www.debka.com kertoo artikkelissaan, että Gazasta Mekkaan pyhiinvaellusmatkalle menneet palestiinalaiset johtajat ovat tavanneet Iranin presidentin sekä al-Quds Prikaatin edustajia. Useita satoja palestiinalaisia päästettiin Israelin kautta Gazasta Jordaniaan matkalla Mekkaan, ja Egypti salli samoin satojen gazalaisten matkustaa Kairon kautta pyhiinvaellusmatkalle Mekkaan. Heidän joukossaan oli Debkafilen mukaan Khalil al Haya, joka on Hamasin tärkein sotilasoperaatioitten päättäjä Gazassa. Tilaisuuteen osallistui Abu Marzuk, Hamasin johtaja Damaskoksesta. Israelin terrorismin vastaiset viranomaiset ihmettelevät, miksi terrorijohtajat päästettiin Gazasta ja miksi Israelin viranomaiset eivät puuttuneet asiaan.
PYHIINVAELTAJIEN joukossa oli runsaasti Hamasin Izza din al-Qassam Prikaatin jäseniä, joiden Debkafile epäilee matkustavan Iraniin, jossa he saavat erikoiskoulutusta ohjus- ja sabotaasi-operaatioissa. Debkafile uskoo lähteisiinsä viitaten, että uudet aselähetykset ovat matkalla Iranista Gazaan.
4. IDF HARKITSEE USA:sta nopeasti ampuvien kanuunoitten hankkimista tärkeitten kohteiden suojaamiseksi raketti-iskuilta. Kysymyksessä on C-RAM , joka kehitettiin alun perin laivaston käyttöön suunnitellusta Vulcan Phalanx 20 mm:n kanuunasta.
KUKIN MAALLE sijoitettu kanuuna maksaa 15 miljoonaa USD. Kanuuna käyttää 20 mm:n M61A1 Gatling asetta, joka ampuu 3000 laukausta minuutissa, tai joko 4500 M-245 tai M-940 itsensä tuhoavaa ammusta minuutissa.
YHDEN KANUUNAN toimintasäde on n. yksi kilometri, joten se sopii erityiskohteiden suojelemiseen, mutta ei kokonaista kaupunkia varten. Tällaisia erityiskohteita ovat esim. Ashkelonin voima-asema ja Zikimin sotilastukikohta.
ISRAELIN SOTILASLÄHTEET myöntävät, ettei ole vielä löydetty keinoa Kassam-iskujen eliminoimiseksi täydellisesti.(JP)
5. VENÄJÄ EI HALUA ydinasein varustettua Irania, vakuuttavat Israelin viranomaiset. ”Erimielisyytemme koskevat taktiikkaa, eivät päämäärää.” Venäjä päätti lähettää ensimmäisen lähetyksen rikastettuja uraanisauvoja rakentamaansa Bushehrin voimalaitokseen, jonka he arvioivat käynnistyvän ensi vuoden jälkipuoliskolla. Venäjä ei kuitenkaan halua ilmoittaa, koska rikastettu uraani toimitetaan Iraniin. USA ja muut länsivallat vastustivat Bushehrin voimalan rakennustyön jatkamista, mutta joutuivat sallimaan sen saadakseen Venäjän tukemaan YK:n vuosi sitten suunnittelemaa Iranin vastaista taloudellista boikottia.
USA:n edustaja kertoo, ettei USA vastusta Venäjän uraanitoimituksia Iranille, niin kauan, kuin Venäjä saa käytetyn polttoaineen uudelleen käsittelyä varten sopimuksen mukaisesti. (JP)
6. www.worldnetdaily.com kertoo, että Kiinan viranomaiset tarkkailevat maan kristittyjen joulujuhliin osallistujia voidakseen pidättää ne, jotka ovat todellisia uskovia. Tusinoittain juhliin osallistuvia on pidätetty, heitä on hakattu ja heitetty vankiloihin maan viranomaisten pyrkiessä eliminoimaan aktiiviset kristityt, joita he leimaavat vallankumouksellisiksi ja kommunistisen järjestelmän vastustajiksi. Kiinan tarkoituksena on puhdistaa maa kaikista toisinajattelijoista ennen ensi vuoden olympialaisia peläten, että nämä voivat järjestää välikohtauksia ja mielenosoituksia miljoonien turistien saapuessa maahan, mikä voisi heidän mielestään pahoin liata maan pyrkimyksiä esiintyä edistyksellisenä sivistysvaltiona. Järjestö nimeltä China Aid Association rekisteröi Kiinan viranomaisten tekemiä hyökkäyksiä kristittyjä vastaan. Viimeisimpiä tapauksia on pastori Liang Qi Cheng Chenan provinssista, Chinese House Church Alliancen johtaja. Hänet pidätettiin sen jälkeen, kun hänen seurakuntaansa oli painostettu, ja vietiin tuntemattomaan paikkaan, jossa häntä kidutettiin useita tunteja. Shandong provinssissa pidätettiin 270 raamattutuntiin osallistunutta. 70 heistä on edelleen pidätettyinä, 200 vapautettiin. Jiangsu provinssissa poliisit hyökkäsivät kirkkoon jumalanpalveluksen aikana ja pidättivät neljä naista, joista yksi on sairaalassa. Yunan provinssissa Etiikan ja uskonnollisten asiain toimisto teki ratsian yksityiseen jumalanpalvelustilaisuuteen pidättäen useita ihmisiä, mukana nainen, joka oli vuokrannut tilan. He polttivat kristillisiä kirjoja ja kielsivät naista vuokraamasta tilojaan kristityille.
POHJOIS-KOREASSA kristinuskon tunnustaminen on rikos, josta voi olla seurauksena kuolemantuomio. Kymmeniä tuhansia kristittyjä pidetään pysyvissä keskitysleireissä. Varsinkin jouluaikaan kristittyjä tarkkaillaan ja heitä pidätetään joukoittain.
Kaiken tarkoituksena on hävittää maasta muut uskonnot maan keskittyessä palvomaan johtajaansa jumalana. Kristityn tuomitsemiseksi riittää se, että häneltä tavataan Raamattu. ”Veli Simon” kertoo WND:n artikkelissa, että kristitty Pohjois-Koreassa on hyvin yksinäinen. Hän ei voi tavata toisia kristittyjä yhteisessä rukouksessa tai Raamatun tutkistelussa. Hän ei voi mennä yhteiseen jumalanpalvelukseen eikä edes juhlia jouluna Kristuksen syntymää. Kaiken tulee tapahtua salaa, vain sydämessä, hän kertoo salaisesta olinpaikastaan. (WND)
7. UUTISOTSIKOITA
- PRESIDENTTI Bush vakuuttaa, että hän menetti kärsivällisyytensä Bashar Assadin kanssa jo kauan sitten.(JP)
- BRITISH GAS peruuttaa 4 miljardin USD kaasuntoimitussopimuksensa Israelin kanssa. Yhtiö poraa kaasua Gazan länsipuolen rannikolta. Tämä siksi, että Hamas omi siitä tulevat voitot. (JP)
- LABOUR-PUOLUEEN veteraanijohtajat ovat kyllästyneet Barakin johtajuuteen siinä määrin, että aikovat keskustella oppositiojohtaja Netanyahun kanssa puolueen optioista ja tulevaisuudesta. (JP)
- IDF:n rabbi kiinnitti Mezuzan Hebronissa talon ovipieleen kaupungin kauppakeskuksen sisäänkäynnissä (casbah), jota poliittisesti ei katsota Israeliin kuuluvaksi. Äärivasemmisto nosti kovan huudon asiasta ja vaatii oikeusroimia rabbia vastaan. Tilaisuudessa oli mukana useita sotilaita. (JP)
- TALONRAKENNUSMINISTERI Zeev Boim ilmoitti eilen, ettei hänellä ole mitään suunnitelmia uuden 15 000 asuntoyksikön rakentamiseksi Jerusalemista pohjoiseen Atarotiin entisen kibbutsin paikalle, jonka jordanialaiset tuhosivat vallattuaan Juudean ja Samarian 1948 itsenäisyyssodassa. (JP)
- IZZA DIN AL-QASSAM kertoo, että se ampui israelilaista helikopteria it-ohjuksilla sen kierrellessä Gazan kaupungin yläpuolella äskeisen Gazan operaation tukena. IAF:n taholta ilmoitetaan, ettei siellä tunneta asiaa. (INN)
- RABBINAATTI aikoo taistella abortteja vastaan. Viime vuonna tehtiin Israelissa 20 000 laillista ja 30 000 laitonta aborttia yksityisklinikoilla. Rabbit sanovat kauhistuneensa lukuja ja epäilevät tämän hidastavan Israelin kansan lunastamista. He lukevat synagogissa shema-lukua, jossa kätilöt säästivät lapsia henkensä uhalla. (INN)
- Sotilaat ampuivat palestiinalaisen Khan Younisin lähellä. Kassam-raketti putosi Ashkelonin eteläpuolelle.(INN)
- 64 % Sderotin asukkaista haluaa muuttaa pois kaupungista. (INN)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019