SUNNUNTAI 23.09.07
1. ISRAELIN ERIKOISJOUKOT tekivät ratsioita ennen ilmahyökkäystä Syyrian koillisosassa sijaitsevaan Dayr Az-Zwar-kylän lähellä olevaan laitokseen, josta he löysivät Pohjois-Koreasta tuotua ydinmateriaalia. Näytteet lähetettiin Washingtoniin analysoitaviksi, mikä vahvisti epäilyt. IAF:n oletetussa ilmaiskussa kohteeseen sai tiettävästi surmansa useita pohjoiskorealaisia asian-tuntijoita. Todisteet näytettiin USA:n presidentti Bushille, joka antoi luvan ilmaiskulle.
ISRAELIN VIRANOMAISET olivat usean kuukauden ajan tarkkailleet Syyrian ja Pohjois-Korean viranomaisten välisiä toimia ja yhteydenpitoa. Ilmaisku epäilyttävään laitokseen päätettiin suorittaa hämäräperäisen Pohjois-Korean lipun alla purjehtivan laivan ankkuroitua Tartysin satamaan kolme päivää ennen ilmaiskua. (lähde: http://www.worldnetdaily.com)
SYYRIAN KORKEANTASON delegaatio otettiin ystävällisesti vastaan Pohjois-Koreassa Pyonguangissa maan kakkosmiehen Kim Yong Nam´in toimesta lauantaina. Syyrian delegaatiota johtaa Syyrian Baath-puolueen johtaja Eleia Dawood.
2. IRANIN PRESIDENTTI Mahmoud Ahmadinejad esitti viimeisimmän uhkauksensa USA:lle ja Israelille lauantaina osallistuessaan Iranin armeijan paraatiin, jolla kunnioitettiin Irakin Iraniin 22.09.1980 aloittaman hyökkäyksen 27. vuosipäivää. Kuten tavallista, läntiset sotilasedustajat boikotoivat paraatia.
PARAATISSA ESITELTIIN Iranin uusinta ballistista ohjusta Ghadr-1, jolla on lännen tarkkailijoitten kuvailema beibipullon suun muotoinen kärki ohjattavuuden lisäämiseksi. Ohjus on parannettu versio Shihab-3 ohjuksesta suuremmalla kärjellä. Ghadr-1:n kantomatka on 1800 km.
Valtavalle lavetille asetetun ohjuksen kylkiin oli kiinnitetty iskulauseita: ”Kuolema Israelille; Ei yksikään muslimi tunnusta Israelia; Israel täytyy hävittää maan pinnalta”.
AHMADINEJAD sanoi puheessaan, ettei mikään ”psykologinen sodankäynti, poliittinen propaganda tai ns. talousboikotti voi estää Irania tekemästä nopeaa edistystä”. Hän puhui ennen matkaansa Yhdysvaltoihin osallistuakseen YK:n vuosittaiseen täysistuntoon.
IRANIN ASEVOIMIEN, eliitin vallankumousarmeijan uusi komentaja Mohammed Ali Jaafari sanoi omassa puheessaan, että Iranin viholliset tulisivat kohtaamaan ”katkeran yllätyksen Iranissa, joka on puolustussivilisaation kehto”. Hän valitti sitä, että boikotin vuoksi Iranin ilmavoimat kärsivät materiaalisia puutteita, mutta Iran kompensoi ne erityismetodeilla ja taktiikalla.
IRAN ESITTELI 20.syyskuuta Iranin omatekoisen hävittäjän nimeltä Saegher (Salama), jonka Iranin puolustusministeri Mostafa Mohammad Najjar väitti vastaavan ominaisuuksiltaan USA:n F-18 hävittäjää. Debkafilen asiantuntijat olettavat, että kone on yhdistelmä USA:n F-14 koneen ja Venäjän Sukhoin rakennusosista ja koottu kiinalaisten ja venäläisten asiantuntijain ohjauksella.
DEBKAFILE arvioi, etteivät sen ominaisuudet yllä lähellekään F-18. (http://www.debka.com)
3. IRANIN EDUSTAJA Ali Asghar Soltanieh hyökkäsi rajusti Israelia vastaan YK:n alaisen IAEA:n 148 edustajamaan täysistunnossa perjantaina Viinissä todeten, että Israelin pääministeri Ehud Olmert tunnusti viime vuonna, että Israelilla on ydinaseita ja vaati, että IAEA:n tulee lähettää tutkijoita Israeliin sen ydinkapasiteetin toteamiseksi.
ISRAELIN EDUSTAJA Israel Michaeli kielsi Olmertin tunnustaneen mitään sellaista ja syytti Iranin edustajaa valheista. Tämä vastasi siihen, että yrittääkö Israelin edustaja väittää, että Israelin pääministeri valehteli.
IAEA;n viranomaiset sanoivat istunnon jälkeen, ettei koskaan järjestön historiassa ole käytetty sellaista kieltä suoraan toisen maan edustajaa kohtaan.
SOLTANIEH syytti myös Yhdysvaltoja sen vaikenemisesta Israelin harjoittamista julmuuksista, hyökkäyksistä, verenvuodatuksista ja yli 30 YK:n päätöslauselman jättämisestä huomiotta.
Michaeli sanoi, ettei noilla, jotka vaativat Israelin tuhoamista, ole minkäänlaista moraalista perustetta kritisoida Israelin politiikkaa, jonka tarkoituksena on puolustaa maan olemassaoloa.
MAAILMALLE on tihkunut tietoja, joitten oletetaan todistavan Israelin väitettyjen ydinaseitten todenperäisyys. Ehkä kuuluisin näistä vuodoista on Dimonan ydintutkimuslaitoksessa työskennelleen teknikon Vanunun antamat tiedot englantilaiselle lehdelle vuosikausia sitten, jonka perusteella hän kärsi 18 vuoden vankilatuomion ja on edelleen poliisin tutkittavana.
Olmert vihjaisi jotain saksalaiselle lehdelle antamassaan haastattelussa siihen suuntaan, joka voitiin ymmärtää osittaiseksi tunnustamiseksi. Virallisesti Israel ei ole kieltänyt eikä tunnustanut, että sillä olisi ydinaseita. Tarkkailijat otaksuvat, että Israelilla on 20 –100 ydinpommia. (JP)
4. HAMASIN JOHTO Damaskoksessa on antanut kenttämiehille käskyn suorittaa suuri terrori-isku Israelissa, jolla pystyttäisiin estämään marraskuuksi suunniteltu rauhankonferenssi. ISRAELIN turvallisuusviranomaiset kertoivat lauantaina, että he ovat estäneet terrori-iskun Tel Avivissa hajotettuaan Hamasin terrorisolun Nablusissa ja löydettyään Tel Avivissa laittomasti Israelissa asuneen arabin asunnosta iskussa käytettäväksi tarkoitetun pommivyön.
SHIN BET oli saanut vihjeen terrorisolusta ja sen aikeista suorittaa isku Tel Aviviin Hamasin Nablusin alueen johtajalta Niad Shakritilta, joka pidätettiin myöhään torstai-iltana.
SHIN BETIN asiamiehet, jotka tekivät ratsian arabin asuntoon Tel Avivissa, saivat vastaansa vihaiset arabit, jotka olivat laittomasti tulleet kaupunkiin etsien työtä. Syntyneen kahinan aikana yhdeltä Shin Betin asiamieheltä murtui nenä, jota hoidettiin sairaalassa.
SHAKRIT kertoi kuulustelijoille, että Nablusissa asuva arabi nimeltä Mhadi Ashur asui laittomasti Tel Avivissa ja tiesi, minne pommivyö oli piilotettu. Shin Bet alkoi välittömästi haravoida arabien asuttamia alueita Tel Avivissa löytäen miehen. Pioneerit tuhosivat pommivyön turvallisesti. (JP)
5. HAMASIN USKOTTIIN saattavan voimaan ankaran sharia-lain Gazan alueella kaapattuaan vallan kolme kuukautta sitten. Muutama viikko sitten Fatahin johtajat ilmoittivat innostuneina, että Hamasin valta Gazassa on murenemassa Fatahin sponsoroimien mielen-osoitusten pakottaessa Hamasin luopumaan vallasta. Kumpikaan näistä ei ole toteutunut. Hamas tekee kaikkensa osoittaakseen hallitsevansa tilanteen, eikä kukaan Gazassa kaipaa korruptiosta syytetyn Fatahin pyssymiesten poistumista katukuvasta. Lain ja oikeuden toteuttaminen on yleisen järjestyksen kasvamisen myötä vahvistanut Hamasin asemaa, jota tukee useitten vaikutusvaltaisten klaanien suostuminen luopumaan ainakin osasta aseistaan ja rikollisista puuhistaan, joista ne olivat kuuluisia. Tärkein näistä klaaneista on Dughmush-perhe, joka tarjosi pyssymiehiään halukkaitten käyttöön ja oli osallistunut useitten länsimaisten journalistien ja muitten kaappauksiin. Tämä klaani on nyt esittänyt hyvin matalaa profiilia.
FATAHIN YRITYKSET Hamasin vallan murtamiseksi kansankapinalla saivat viime viikolla surkean lopun koko Fatahin Gazassa olevan johdon ilmoittaessa Abbasille eroavansa. Fatahin uskotaan nyt keskittyvän säilyttämään valtansa Länsirannalla. Ongelmana on se, että Hamasilla on edelleen vahva kannatus Juudeassa ja Samariassa, vaikka pääministeri Salaam Fayad onkin käskenyt pidättää kaikki johtavat Hamasin virkailijat ja johtajat ja lopettanut useita Hamasille uskollisia instituutioita Länsirannalla. Fatah ei ole sisäisesti yhtenäinen Hamasin tapaan, sen uskottavuutta nakertavat vanhojen Fatahin korruptiosta syytettyjen johtajien pysyminen viroissaan ja sen sisällä toimivien aseellisten järjestöjen kuten al-Aksan avoin Abbasin vallan vastainen kapina. Se ei ole suostunut luopumaan aseistaan ja se toimii yhteistyössä Islamic Jihadin, PFLP:n ja jopa Hamasin pyssymiesten kanssa sekä Gazassa että Länsirannalla. (JP)
HAMASIN pahin puute Gazassa on se, ettei se ole pystynyt murtamaan sitä vastaan asetettua kansainvälistä boikottia, mikä hidastaa talouden kehittymistä ja uusien työpaikkojen luomista.
6. UUTISOTSIKOITA
- OPPOSITIOJOHTAJA Binyamin Netanyahu ei halua Olmertin hallitukseen, mitä varapääministeri Haim Ramon tarjosi hänelle.
- YK ILMOITTAA raportissaan, että tiesulut ovat kasvaneet 52 % kahden viime vuoden aikana. Puolustusministeri Barak ilmoitti, että hän on valmis poistamaan 24 tiesulkua ja tarkastuspistettä ja vähentämään lisää tilanteen mukaan.
- JPOST valittaa pääkirjoituksessaan päärabbinaatin päätöstä kieltää juutalaisten osallistumisen Lehtimajanjuhlien yhteydessä pidettävään Jerusalem marssiin ja omalta osaltaan toivottaa kaikki kristityt ja muut vieraat tervetulleiksi Israeliin. Israeliin odotetaan yli 7000 kristittyä vierasta Lehtimajanjuhlille sadasta maasta.
- ISRAEL ODOTTAA VUODESTA 2007 tulevan parhaimman turismivuoden 2000 intifadan alkamisen jälkeen. 2000 maahan tuli 2.41 miljoonaa turistia. Tämän vuoden odotus on 2.3 miljoonaa. Vaikka hotelleita on rakennettu vuosittain huonoista vuosista huolimatta, viimeistään 2009 todetaan niiden kapasiteetin riittämättömyys. Hotellien omistajat kuitenkin toteavat, että suuri osa niiden käyttäjistä on omasta maasta, mikä pienentää niiden voitto-osuuksia.
- FATAH KERTOO odottavansa marraskuun konferenssin tuloksia, ennen kuin se aloittaa sovittelukeskustelut Hamasin kanssa.
- IDF JATKAA hälytystilaansa pohjoisrajalla ainakin toistaiseksi. Eilen IAF lähetti koneet Syyrian rajalle, koska tutkassa havaittiin syyrialaisen koneen lähestyvän rajaa. Koneet havaitsivat, että syyrialainen koe oli murskautunut pakkolaskussa Syyrian puolelle rajaa.
- USA KUTSUU sekä Syyrian että Libanonin rauhankonferenssiin.
- USA:N ILMAVOIMAT valmistelevat salaista iskusuunnitelmaa checkmate Iraniin. Sitä valmistelee 20-30 asiantuntijan muodostama ryhmä, jota johtaa kenraali Lawrence Stuztriem apunaan cyber-sodankäynnin asiantuntija tri Lani Kass. Ryhmä vastaa suoraan ilmavoimien komentajalle Michael Moseleylle.
(www.worldnetdaily.com)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019