PERJANTAI 28.09.07
1. ISRAELIN ILMAVOIMAT yhdessä maavoimien ja panssarien kanssa tekivät useita iskuja Gazan alueelle keskiviikon ja torstain aikana. Iskuissa sai surmansa 12 palestiinalaista, 8 heistä terroristeja ja 4 siviilejä, jotka saivat surmansa panssarivaunun ammuksista.
GAZAN TERRORISTIT vastasivat IDF:n iskuihin ampumalla Gazasta Negeviin 14 Kassam-rakettia ja lähes 30 kranaattia.
MYÖHÄÄN TORSTAI-ILTANA IDF havaitsi Kassam-solun Beit Hanoun lähellä. Iskussa kuoli yksi palestiinalainen ja useita haavoittui. Torstaiaamuna kaksi Hamasin jäsentä kuoli IAF:n iskussa samalla alueella.
KESKIVIIKKOILTANA IAF:n kone ampui ohjuksen Gazan kaupungin Zeituan lähiössä autoon, jossa oli viisi Hamasin alajärjestön ”Army of Islam” jäsentä. He kaikki saivat surmansa. He olivat osallistuneet IDF:n sotilaan Gilad Shalitin kidnappaamiseen kesäkuussa 2006. IDF:n ilmoituksen mukaan nämä terroristit olivat matkalla Kassam-rakettien laukaisupaikalle.
IDF:N PANSSARIT tunkeutuivat Gazan pohjoisosaan, mistä raketteja ammuttiin Israeliin.
HAMAS, ISLAMIC JIHAD JA PRC ilmoittivat osallistuneensa rakettien ja kranaattien ampumiseen, ja vannoivat jatkavansa kostoiskuja Israelia vastaan. Ne tulittivat kranaateillaan myös rajaterminaaleja Israelin ja Gazan kaistan välillä. Hamas väittää ampuneensa 54 rakettia ja kranaattia Israelin puolelle. Hamasin edustaja syytti PA:n hallitusta sen vaikenemisesta IDF:n iskujen jälkeen.
PA:N PUHEENJOHTAJA Mahmoud Abbas ja pääministeri Salaam Fayad ovat New Yorkissa. Abbas syytti Israelia Gazan massamurhasta ja vaati, että YK lopettaa Israelin hyökkäykset.
PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak, joka jatkaa sfinksin kaltaista vaikenemistaan ja median karttamista, vihjailee suuren IDF:n operaation Gazan alueelle lähenevän kaiken aikaa. (JP)
2. HAMAS JA FATAH ovat kiihdyttäneet toistensa halventamista siirtäen keskinäiset sanallisen hyökkäyksensä henkilökohtaiselle tasolle. Hamas väittää saaneensa PA:n turvallisuusjoukkojen päämajasta Gazassa runsaasti niiden keräämiä tiedustelutietoja. Niissä oli mukana videoita ja muita todisteita Fatahin johtajien seksuaalisesta käyttäytymisestä. Hamasin mukaan johtavat ja vaikutusvaltaiset Fatahin jäsenet muodostivat yksityisten seksiseikkailujen ohella homoseksuaalisia renkaita halujensa tyydyttämiseksi. Hamas kertoo myös löytäneensä arkistoista PA:n estävän turvallisuusjärjestön ottamia filmejä renkaan jäsenistä aktien aikana. Erästä tätä kuvaavaa levykettä myydään Gazassa 20 NIS hinnalla.
HAMASIN MUKAAN estävän turvallisuusjärjestön jäsenet käyttivät keräämiään todisteita johtavia Fatahin jäseniä vastaan kiristäen heiltä suuria summia rahaa.
FATAH VASTAA Hamasin aloittamaan kampanjaan julkistamalla omia tutkimuksiaan Hamasin jäsenten väitetyistä seksiseikkailuista. Fatah kertoo, että eräs Hamasin imam tavattiin harjoittamassa seksiä nuoren pojan kanssa moskeijan kellarissa. Toisessa paljastuksessa korkea Hamasin sotilassiiven Izzaddin Kassam virkailija karkotettiin pakolaisleiristä, kun hänet tavattiin harjoittamassa seksiä mieskollegansa kanssa autossa. Kolmannessa tapauksessa Fatahin websivulla kerrotaan, että Hamasin mies tavattiin alastomana naapurinsa vaimon kanssa tämän makuuhuoneessa.
FATAHIN VIRKAILIJA väittää Hamasin johtajien peittävän korruptionsa ja muut rikoksensa uskonnollisen kiihkon suojaan ja lupaa paljastaa lisää sopivalla ajalla. (JP, Kh A Toameh)
3. HAMASIN EDUSTAJA Fawzi Barhoum kertoi lehdistötilaisuudessa Gazassa keskiviikkona, ettei Fatahin Tanzim-johtajan Marwan Barghoutin vapauttaminen Israelin vankilasta, missä hän kärsii tuomiotaan viidestä elinkautisesta, vaikuta mitenkään Gilad Shalitin vapauttamiseen. Hän täsmensi, että Shalitin vapauttamiseen ehtona on pelkästään Hamasin esittämässä 350 nimen listassa mainittujen Hamasin jäsenten vapauttaminen.
TIISTAINA Israelin infrastruktuuriministeri Binyamin Ben-Eliezer esitti Barghoutin vapauttamista, jota hän pitää palestiinalaisten tulevana johtajana Abbasin jälkeen.
BARHOUM kertoi lisäksi, että palestiinalaiset tulevat kukistamaan PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasin hallituksen Länsirannalla.
PALESTIINALAISELLA websivulla ”qudsnet” kerrotaan Barhoumin lausuneen, että PA suorittaa synnillisiä ja raakoja hyökkäyksiä Hamasia vastaan Länsirannalla ja operoi yhdessä Israelin kanssa Hamasin tuhoamiseksi. (JP, toimisto.)
4. TORSTAINA tiedostusvälineet kertoivat, että PA:n turvallisuusjoukot olivat löytäneet Beit Jalan kylästä kaksi Kassam-rakettia laukaisutelineellään, ja että ne oli tähdätty Jerusalemia kohti. IDF vaati väitettyjä raketteja nähdäkseen, ja ilmoitti sitten, että ne olivat kaksi tavallista teräsputkea, ilman räjähteitä ja laukaisumekanismeja. Debkafile julkaisi kuitenkin torstaina kuvan, jossa näytettiin IDF:n pioneerien tuhoavan raketit hallitusti.
Niiden lähistöltä löydettiin räjähteitä ja ohjeita raketin rakentamiseksi.
IDF ON TIETOINEN palestiinalaisten yrityksistä rakentaa Kassam-tyyppisiä raketteja Juudeassa ja Samariassa, ja erään sellaisen laukaisemisesta kerrottiin Jeninin lähellä.
IAF LÄHETTI torstaina hävittäjänsä tutkimaan, mitä tutkassa näkyvät Syyrian rajan lähellä rajaa lähestyvät pisteet olivat ja mitä ne aikoivat. Koneista havaittiin, etteivät tutkassa näkyvät helikopterit aikoneet iskeä Israelin puolelle, ja palasivat tukikohtiinsa pohjoisessa.
IAF:N VÄITETYN kuudentena syyskuuta Syyriaan tekemän ylilennon jälkeen jännitys on pysynyt korkealla rajan molemmin puolin. Viime lauantaina Jom Kippurina IAF:n koneet kävivät tarkistamassa, minne tutkassa näkyvä Syyrian ilmavoimien hävittäjä oli hävinnyt, mutta palasivat tukikohtiinsa havaittuaan koneen murskautuneen maahansyöksyssä.
ISRAELIN ULKOMINISTERI Tzipi Livni tapasi äskettäin viikonmittaisen USA:n vierailunsa yhteydessä Qatarin ja Omanin korkeita johtajia, mutta Israelissa kielletään huhut, että Livni olisi tavannut myös Syyrian ulkoministeri Walid Moallemin tiistaina. Livni tyrmää Saudi Arabian esittämät turvallisuusaidan rakentamisen keskeyttämisen ja setlementtien rakentamisen lopettamisen ennakkoehtoina rauhankokoukselle. (JP)
5. HAMAS ON VALMIS antamaan rajaterminaalin valvonnan ja tilapäisesti myös Hamasin turvallisuusmiesten johdon Gazan kaistalla Egyptin viranomaisille suunnitelmassaan sovinnon saamiseksi Hamasin ja Fatahin välille, kertoo lontoolainen lehti Al-Sharq Al-Awsat perjantaina. Turvallisuusjärjestöjen johdon antaminen tilapäisesti Egyptille sisältyy Hamasin laatimaan sovintosuunnitelmaan Fatahin kanssa. Suunnitelmassa vaaditaan myös järjestöjen välisen mudanheittelyn lopettamista, sekä aloittamaan keskustelut yhteishallituksen muodostamiseksi uudelleen järjestöjen välillä saudisuunnitelman mukaisesti.
SUUNNITELMASSA VAADITAAN PLO:n alaisten instituutioiden uudelleen järjestämistä Kairon sopimuksen mukaisesti, sekä Gazan ja Länsirannan alueitten yhdistämistä uudelleen yhteisen johdon alle. Suunnitelmassa mainitaan muitakin yhteisesti sovittavia toimia.
FATAH EI ole vielä vastannut Hamasin tarjoukseen. (Ynet)
6. JOHTAVAT TERRORIJÄRJESTÖT Libanonissa ja Syyriassa ovat ilmoittaneet paikallisten lehtien artikkeleitten mukaan, että jos USA ja Israel hyökkäävät Syyriaa vastaan, ne tulevat Iranin ohella seisomaan Syyrian rinnalla ja iskemään Israeliin täydellä voimalla. Nasaretissa ilmestyvä lehti Kul al-Arab kertoi perjantaina Hizbullahin poliittisen neuvoston antaneen varoituksen Israelille torstaina, että Israel maksaa kalliisti iskusta Syyriaan. Hizbullahin edustaja tri Ahmad Malli lisäsi, että myytti IDF:n voittamattomuudesta murskattiin Libanonin kakkossodassa.
Myös PFLP:n johtaja Ahmad Jibril kertoo, että järjestö tulee taistelemaan muitten järjestöjen rinnalla Israelia vastaan mahdollisessa konfliktissa Syyrian kanssa. PFLP:n johtaja Ahmad Jibril ei pitänyt mahdottomana, että Israel voi iskeä palestiinalais-leireihin sekä Syyriassa että Libanonissa sekä niiden päämajoihin Damaskoksessa.
Hän olettaa vihollisuuksien voivan alkaa lähiaikoina ja kestävän pitkän aikaa. (Ynet)
7. UUTISOTSIKOITA
- IRAN RAKENTAA uutta salaista, maanlaista sotilaallista ydinlaitosta Natanzin voimalan läheisyyteen, kertovat Iranin oppositioryhmät ulkomailla.
- ISRAELIN TURVALLISUUSJOUKOT jatkavat korkeaa hälytyslilaa tänään perjantaina muslimien rukousten Temppelivuorella sekä rabbi Avraham Shapiran hautajaissaattueen vuoksi tänään. Yli 4000 poliisia ja rajapoliisia partioivat Jerusalemin vanhankaupungin katuja, Temppelivuoren ympärillä ja länsimuurilla, jonne kerääntyy runsaasti kansaa sukkotin vuoksi. Myös Hamasin uhkaukset iskeä Israeliin otetaan vakavasti. 94-vuotiaana kuolleen Shapiran hautajaissaattueen uskotaan keräävän tuhansia surevia Jerusalemin kaduille, joita joudutaan osittain sulkemaan. (Ynet)
- HAPOALEM-PANKKI sulkee yhteytensä Gazan alueelle.
- PA:N ”MORAALIPOLIISI” pidättää muslimien ramadanin paastoa rikkovia Länsirannalla.
- ARAFATIN LÄHEINEN neuvonantaja Rudeineh on kuolettavasti sairas. Hän epäillään sairastavan samaa tautia, jota surmasi Arafatin. Palestiinalaiset edelleen uskovat, että Israel surmasi hänet myrkyttämällä peittääkseen häneen istuttamansa AIDS:n. Arafatin kerrotaan kieltäneen palestiinalaisia julistautumasta itsenäiseksi 1970-luvulla, koska hän pelkäsi tämän antavan Israelille mahdollisuuden julistaa kaikki palestiinalais-alueet osaksi Israelia.
- TERRORISTIT heittivät pommeja IDF:n sotilaita kohti Nablusissa. Ramallahissa sotilaat löysivät palestiinalaisautosta kaksi pommia.
- Terroristit ampuivat kaksi rakettia tai kranaattia tänään Ashkelonin eteläpuolelle Netiv Ha´asaran kibbutsin alueelle, vahingoista ei ole tietoa.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021