TIISTAI 14.08.07
1. VIISI ISRAELIN ARABIA Jerusalemista pidätettiin turvallisuusjoukkojen toimesta, ilmoitettiin maanantaina. Heidän uskotaan antaneen aseet terroristeille, jotka tulittivat turvallisuusjoukkoja toukokuussa Itä Jerusalemissa Sheikh Saidin arabikylässä juutalaisen Hanatzivin Armon lähiön vieressä haavoittaen kahta turvallisuusvirkailijaa, toista hengenvaarallisesti. Syntyneessä tulitaistelussa kaksi arabiterroristia sai surmansa. Heillä oli Itä Jerusalemissa myönnetyt Israelin siniset henkilökortit. Tilanteen aikana pidätettiin yksi arabi, Maanan Mohamed Halela, 21, jonka epäillään osallistuneen heidän aseittensa hankkimiseen. Surmatut terroristit olivat Hamasin jäseniä, vaikka ensin heidän epäiltiin kuuluvan Fatah al-Aksa järjestöön.
PIDÄTETYT viisi arabia ovat parinkymmenen vuoden ikäisiä ja kotoisin samasta Itä Jerusalemin kylästä. He ovat tunnustaneet osallisuutensa laittomaan asekauppaan sekä rikollisten että Hamasin jäsenten kanssa. Yksi tulitukseen osallistuneista opiskeli paikallisen Hamas-ryhmän kanssa Islamin uskonnollista lakia Hamasin ja Muslimiveljeskunnan oppien mukaan. Tämän on havaittu olevan esiaste muslimien liittymiseksi Hamasin aktiivijäseniksi. Heprealaisen yliopiston kahvilan pommittaneet terroristit viisi vuotta sitten aloittivat toimintansa täten. (JP, E Lefkovits)
2. GALILEAN VAPAUTTAMISPRIKAATIT on al-Aksan ilmoituksen mukaan sen muodostama uusi terroristijärjestö, joka on valmis aloittamaan terrorihyökkäykset. Järjestö perustettiin jo vuonna 2003, mutta Israelin poliisin mukaan ryhmä hajotettiin sen johtajan Muhammad Khatibin saatua surmansa huhtikuussa 2004 poliisin luodeista.
NYT TÄMÄ RYHMÄ kertoo www.worldnetdaily.com websivun mukaan järjestäytyneensä uudelleen. Perjantaina Jerusalemissa vartijan luodeista surmansa saanut Ahmed Khatib oli Muhahhad Khatibin serkku. Palestiinalainen Maan uutistoimisto kertoi saaneensa viestin Galilean Vapauttamisprikaateilta, että perjantain hyökkäys Jerusalemissa oli kosto Muhammad Khatibin surmaamisesta. Al-Aksan antaman tiedon mukaan Galilealainen ryhmä saa ohjeensa niiltä al-Aksan osastoilta, jotka eivät ole mukana Olmertin lupaamassa 178 terroristin armahduksessa ja lupauksessa armahtaa toiset 208 terroristia, jos he luovuttavat aseensa ja allekirjoittavat sopimuksen luopua terrorismista. Olmert on sittemmin ilmoittanut, että armahdus koskee kaikkia aseellisia palestiinalaisryhmiä, eivätkä Israelin turvallisuusjoukot metsästä heitä.
GALILEAN VAPAUTTAMISPRIKAATIT toimii Israelin arabien keskuudessa.
3. www.debka.com kertoo artikkelissaan, että Galilean Vapauttamisprikaatit on Maan uutistoimiston uutisen mukaan Hizbullahin tukema salainen järjestö, joka toimii Galileassa ja jonka johtosolut ovat Mandan ja Kfar Kanan arabikylissä. Debkafile kertoo saaneensa Israelin turvallisuusvirkailijoilta kuvan, että he uskovat enemmän Hizbullahin toimimisesta Galilean prikaatien taustajärjestönä kuin al-Aksan. Debkafile kertoo Israelin turvallisuusvirkailijoitten avaavan vanhoja kansioita verratakseen aiempia murhia uusiin havaintoihin. Michael Ronkinin puukotus hänen kotinsa ulkopuolella heinäkuun 13. päivänä Nasaret Illitissä on yksi tällainen selvittämätön tapaus, jonka suoritustapa viittaa Hizbullahin suoritustapaan enemmän kuin al-Aksan. Ronkinin murhaaja seurasi uhriaan iskeäkseen sopivalla hetkellä, kuten tapahtui myös Jerusalemin äskeisen hyökkäyksen yhteydessä.
4. IDF:N SOTILAAT olivat tulitaisteluissa palestiinalaisten kanssa Khan Younesin kylän lähellä Gazan eteläosassa, lähellä Neveh Dekalimin tuhottua juutalaiskylää. PA:n ja Haaretzin ilmoitusten mukaan taisteluun osallistui IAF:n helikopteri, mutta IDF:n taholta ilmoitetaan sotilaitten surmanneen yhden palestiinalaisen ja haavoittaneen seitsemää muuta. Joukot tunkeutuivat Gazan kaistaleelle maanantai-iltana. Taistelu käytiin aikaisin tiistaiaamuna ja siihen osallistui myös IAF:n kone. Sotilaita vastassa olivat Hamasin ja Islamic Jihadin pyssymiehet.
PALESTIINALAISLÄHTEET ilmoittavat, että eilen illalla alkaneet taistelut Khan Younesin lähellä ovat vaatineet tähän saakka neljän palestiinalaisen hengen, lisäksi 14 haavoittui. Operaation tarkoituksen on eliminoida raketti- ja kranaattimiehistöjä ja etsiä aseita ja tunneleita.
ISRAELIN TURVALLISUUSJOUKOT (GSS) pidättivät yön aikana 13 etsittyä palestiinalaista eri puolilta Juudeaa ja Samariaa. Ilmeisesti Olmertin lupaama armahdus ei sittenkään koske kaikkia terrorismiin osallistuneita, vaikka media niin uskotteleekin.
JERUSALEMILAINEN AUTOILIJA joutui palestiinalaisten kivisateeseen Halhulin arabikylän lähellä Juudeassa. Kivet rikkoivat auton tuulilasin haavoittaen kehitysvammaista poikaa autossa. Hän sai ensiavun paikalla Kiryat Arban juutalaiskylän turvallisuusvirkailijoilta.
Samantapainen kivittäminen tapahtui Beit Omerin arabikylän lähellä Gush Etzionin ja Hebronin välillä. Kukaan ei loukkaantunut, mutta auto kärsi vaurioita.
SOTILAAT PIDÄTTIVÄT neljä Arabia, jotka olivat päässeet Gazan turva-aidan läpi Israelin puolelle Kissufim rajanylityspaikan lähellä. Heillä oli aseinaan veitsiä ja kranaatteja.
ISRAEL LUOVUTTAA Juudean ja Samarian B-alueitten turvallisuusvalvonnan PA:n viranomaisille. B-alueilla on Israelin turvallisuusvalvonta mutta PA:n siviilihallinto.
5. PRESIDENTTI SHIMON PERES aktivoituu myös diplomatian ja politiikan rintamalla, vaikka se alue ei kuulu hänen mandaattiinsa. Aamun uutinen kertoo, että Peres on laatinut oman rauhansuunnitelmansa, jonka mukaan Israel antaa PA:n valvontaan 97 % Juudeasta ja Samariasta, mutta pidättää 3 % alueista, joissa on suuret juutalaisyhteisöt. Niiden korvaukseksi Israel antaa PA:n valvontaan Juudean ja Samarian alueen lähellä, aselepolinjan Israelin puolella, sijaitsevia arabikaupunkeja, kertoo Haaretz artikkelissaan, josta kirjoittaa Isi Leibler JP:n artikkelissaan 14.08.07 otsikolla ”The unholy trinity and Oslo redux”. Peres on tiettävästi lähettänyt suunnitelmansa pääministeri Ehud Olmertille sekä myös YK:lle ja EU:lle. Olmert on artikkelin mukaan luvannut tutustua suunnitelmaan, joka varmaan suuresti ilahdutti häntä.
ISI LEIBLER kertoo artikkelissaan, että Peresin suunnitelma on lähellä saudisuunnitelmaa, joka velvoittaa Israelin vetäytymään 1967 sotaa edeltäneille aselepolinjoille, josta käytetään nimitystä ”vihreä linja”. Leibler toteaa, että demokratia on Israelissa lähes olematon, sillä Knesset ei enää edusta Israelin kansaa ja nykyinen hallitus on sekoitus hajanaista Kadima-puoluetta, jolla ei ole hallitusmandaattia kansalta, kasvonsa menettänyttä Labour-puoluetta, opportunistista uskonnollisesti hyökkäävää Shas-puoluetta ja tarkoituksellisen oikeistolaista Israel Beiteinu-puoluetta.
LEIBLER PITÄÄ pahimpana kaikesta kuitenkin sitä ”pyhää kolminaisuutta”, jonka muodostavat Israelin politiikan ”kolme pahimmin epäonnistunutta miestä”: Oslon pääarkkitehti Shimon Peres; Labour-johtaja Ehud Barak, jonka yöllinen IDF:n joukkojen vetäminen Libanonista aiheutti toisen Libanonin sodan ja hänen myönnytyksensä Arafatille 2000, mitkä saivat aikaan toisen intifada-aallon; sekä kolmantena epäonnistunut entinen oikeistolainen pääministeri Ehud Olmert, joka poukkoilee sinne tänne ja suuntaa eri tahoille epätoivoisessa yrityksessään pysyä vallassa kehittyessään Rauha Nyt (Peace Now) painostusjärjestön lemmikiksi.
SHIMON PERES matkustaa viralliselle vierailulle Italiaan 5. syyskuuta ja palaa 9. syyskuuta. Matkansa aikana Roomassa hän tapaa paavin ja Italian korkeinta johtoa. Italia on Englannin ohella selkeämmin vaatinut keskustelujen aloittamista Hamasin kanssa, mitä myös Peres on esittänyt omissa lausunnoissaan.
6. UUTISOTSIKOITA
- LIKUDIN PUHEENJOHTAJAVAALIT alkoivat aamulla. INN raportoi ainakin kahdesta välikohtauksesta Netanyahun ja Feiglinin kannattajien välillä. Yhdessä tapauksessa Netahyahua kannattavat poistivat lainvastaisesti Feiglinin vaalitarkkailijat, toisessa Netanyahun suuria mainoksia nähtiin lainvastaisesti vaalipaikalla. Vaalitulokset saataneen keskiyön paikkeilla tänään.
- KASSAM- raketti ammuttiin Gazasta Israelin puolelle, vaurioista ei ole raportoitu.
- PROFESSORIT VAHVAN ISRAELIN PUOLESTA ryhmittymä syyttää Israelin mediaa, että se käyttää professori Hillel Weissin tunteenpurkausta hyväkseen kääntääkseen huomion pois Hebronin juutalaisten karkottamisesta kodeistaan entisen juutalaistorin varrelta. Media jättää kertomatta, että Weissin tytär perheineen oli karkotettavien joukossa. Professori Weiss on sittemmin pyytänyt anteeksi purkaustaan IDF:n johdolle ja puolustusministerille lähettämässään kirjeessä, mutta syyttää vasemmistoa henkilökohtaisesta ajojahdista.
- POLIISI VANGITSI 7 PA:n arabia ja pidätti 7 muuta, joukossa kaksi Israelin arabia. He muodostivat autovarasliigan. PA:n arabit varastivat autot, ja Israelin arabit palauttivat autot omistajilleen tuhansien NIS korvausta vastaan.
- RAMAT HOVAVASSA lähellä Beershebaa sijaitsevalla kemiallisella tehtaalla sattui eilen räjähdys, mikä vammautti kahdeksaa työntekijää. Tehtaaseen välittömästi liittyneet alueet ja lähellä kulkeva tie on suljettu toistaiseksi. Lähellä asuvat beduiinit vaativat, että heidät tulee muuttaa kauemmas tehtaasta.
- JASSER ARAFATIN LESKI Suha ja hänen 12-vuotias tyttärensä ovat menettäneet Tunisian kansalaisuutensa ja heidät karkotetaan maasta. Syyksi ilmoitetaan erimielisyydet liike-kumppanin kanssa sekä sen, että Suhalla on laiton suhde naimisissa olevan sisarensa miehen kanssa.
- ARAFATIN HENKILÄÄKÄRI on vahvistanut, että Arafat sairasti AIDS:ia, mutta lisää varovasti, että hän kuoli myrkytykseen.
- PRESIDENTTI Shimon Peres joutui luopumaan Ben Gurion säätiön puheenjohtajuudesta. Lisäksi hän johtaa Peres Rauhankeskusta ja toimii lukuisten muitten järjestöjen puheenjohtajana.
- ANTISEMITISMI nousee Ranskassa ja Venäjällä.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021