SUNNUNTAI 26.08.07
1. YLI 200 INTIAN JUUTALAISTA kääntyi juutalaisuuteen Intiassa vuoden 2006 lopussa. He muuttivat sen jälkeen Israeliin juutalaisina paluuoikeuden perusteella. Intian hallituksen kiellettyä käännyttämisen siellä, Intian juutalaiset käyvät nyt kääntymiskoulun Intiassa ja suorittavat viralliset kääntymisseremoniat Israelissa. Monet heistä tulevat maahan turistiviisumilla, ja saavat Israelin passit ja henkilökortit käännyttyään juutalaisuuteen.
TORSTAINA. Israeliin tuli 78 Intian juutalaista busseilla Jordanian kautta ja perjantaiaamuna 40 lentäen Bombeista (Mumbasa) Tel Avivin lentokentälle.
SHAVEI ISRAEL järjestö etsii ja paikallistaa Intiassa asuvia juutalaisten jälkeläisiä. Kaikkiaan 1700 Bnei Menashe juutalaista on jo muuttanut Israeliin ja viitisentuhatta odottaa vuoroaan Intiassa. Nämä Bnei Menashe juutalaiset sanovat olevansa Menashe heimon jälkeläisiä, jotka 2700 vuotta sitten joutuivat pakenemaan Israelista. Heidät ”löysi” rabbi Eliyahu Amichail 30 vuotta sitten, joka huomasi heidän säilyttäneen joitain vain juutalaisille ominaisia tapoja. Intiassa heidät luokitellaan kuuluviksi Manmassi-heimoon.
RABBI Eliyahu Birnboim Shavei Israelista tähdentää, että Intian juutalaiset ovat taloudellisesti hyvinvoipia ja että he muuttavat Israeliin rakkaudesta maahan. He asuvat Israelissa pääosin Kiryat Arbassa Hebronin lähellä, Beit Elissä ja Ofrassa, Jerusalemista pohjoiseen. (INN)
2. ”EN HALUA, että juutalaiset siirtolaiset muuttavat asumaan Hebroniin ja esittävät vaatimuksia omistusoikeudesta kaupungin markkinatoriin”, kertoo JP:n kolumnisti T Lazaroff vahvasti poliittisessa ja tarkoitushakuisessa artikkelissaan Haim Hanegbin sanoin, joka omistamiensa dokumenttien perusteella väittää olevansa Hebronin kiistellyn markkinapaikan todellinen omistaja, ja joka sanoo olevansa ”vasemmistolainen, ei-uskonnollinen ja asuvansa Tel Avivissa”. Tämä lausunto oikeastaan kertoo kaiken.
HANEGBI KERTOO, että vuodelta 1807 olevan sopimusasiapaperin mukaan hänen sukulaisensa rabbi Haim Hamitzri hankki markkinapaikan omistukseensa. Suku oli vaeltanut Espanjasta karkotuksen jälkeen Pohjois-Afrikkaan, Egyptiin ja sieltä Hebroniin Israelissa. He joutuivat pakenemaan kaupungista arabien järjestämän verilöylyn johdosta vuonna 1929, jossa he surmasivat julmasti 67 juutalaista ja haavoittivat 70. Omistamiinsa dokumentteihin perustuen hän kieltää vuonna 1997 ja sen jälkeen Hebroniin muuttaneitten juutalaisten väittämän, että he ovat Hebronin juutalaisten ”hengellisiä perillisiä” ja sen perusteella kaikki juutalaisten omaisuus Hebronissa kuuluu heille. Markkinatorin omisti Haim Hanegbin isoisä Haim Bejayo, minkä perusteella Hebronin juutalaiset sanovat, että heidän asuinalueensa Avraham Avinu-lähiön vieressä sijaitseva markkinatori kuuluu heille, väittää Hanegbi Lazaroffin artikkelissa.
HANEGBI SANOO Lazaroffin artikkelin mukaan edustavansa niitä 27 alkuperäisten juutalaisten jälkeläisiä, jotka vaativat, että hallituksen tulee karkottaa kaikki Hebronissa asuvat 800 juutalaista perhettä. Hanegbi sanoo olevansa tuskastunut niiden 35 000 Hebronin juutalaisten kaupungin-osassa asuvan arabin asemasta, koska he eivät saa ajaa joillakin teillä tai kulkea edes jalan, heidän myyntikojujaan on suljettu tai joutuivat sulkemaan ovensa asiakkaitten puuttumisen vuoksi, mikä on pakottanut jotkut heistä muuttamaan pois alueelta. Lazaroff viittaa IDF:n lausuntoon, jonka mukaan tämä on välttämätöntä turvallisuussyistä. B´tzelemin mukaan 659 Hebronin asuntoa on tyhjentynyt asukkaista ja 1141 liikeyritystä on lopettanut toimensa.
HANEGBI sanoo tuohtuneena, että hänen on vaikea istua paikoillaan, kun ihmisiä (arabeja) ajetaan pois kodeistaan. Eivätkö Hebronissa asuvat juutalaiset ole ihmisiä; tai Gush Katifissa tai Samarian pohjoisosassa asuneet, jotka karkotettiin kodeistaan? Eikö Hanegbi tuntenut tuskaa heidän kohtalostaan? Tai ne 160 000, jotka Olmert haluaa karkottaa Juudeasta ja Samariasta?
3. KENELLE HEBRON KUULUU? Jos seurataan Haim Hanegbin ajatusjuoksua, juutalaisten tulee muuttaa pois Tel Avivista, Jaffasta, Haifasta ja koko Israelin maasta, koska arabit asuivat sielläkin. Hanegbi myöntää, että Hebronin markkinatori kuuluu Israelin valtiolle, mutta sen pitäisi antaa se arabeille, jotka käyttivät sitä vuosien 1930 – 1967 aikana.
EI-USKONNOLLISEN käsityskykynsä mukaan Hanegbille ei merkitse mitään se, että Israelin Jumala antoi koko Kanaanin maan Abrahamille ja hänen jälkeläisilleen (1.Ms.17:4-8; Joos.1:4-8), tai se, että Juudan kuningas David hallitsi maata Hebronissa 7 vuotta ja kuusi kuukautta ennen kruunaamistaan kaikkien Israelin 12 heimon eli Israelin kuninkaaksi, joita hän hallitsi Jerusalemista 40 vuotta. (2.Sam.5:3-5) Yhtään arabia ei tiettävästi asunut Hebronissa silloin.
ABRAHAM ASUI Kiryat Arban kylässä, nykyisen Hebronin paikalla, ja lunasti heettiläiseltä Efronilta 400 hopeasekelillä Makpelan luolaston hautapaikaksi vaimolleen ja itselleen. Myyntidokumentin sisältö on säilytetty Raamatussa.(1.Ms.23:16-20) Perintöoikeus siirtyi Abrahamilta Iisakille (ei Esaille) ja Iisakilta Jakobille, (ei Ishmailille).
4. TERRORISTIT YRITTIVÄT päästä Gazan alueen ulkopuoliseen kaupunkiin aloittaakseen terrori-iskun siellä. Kaksi IDF:n pukuun pukeutunutta terroristia pääsi kiipeämään Gazan aluetta ympäröivän 9 metrin turvamuurin yli käyttämiensä köysien avulla Netiv Ha´asaran moshavin lähellä. He pääsivät onnistuneesti muurin yli huomaamatta paksusta sumusta johtuen aikaisin lauantai aamuna. Terroristit suunnistivat itään kohti Eretz-terminaalia, jossa he alkoivat tulittaa sotilaita lähietäisyydeltä. Yksi IDF:n sotilas haavoittui tulituksessa. Golani prikaatin 12 pataljoona ajoi terroristeja takaa piirittäen heidät. Molemmat terroristit saivat siinä surmansa.
IDF:N ILMOITUKSEN MUKAAN terroristit olivat ammattilaisia ja vahvasti aseistautuneita. Heillä oli kiväärien lisäksi käsikranaatteja, viestintälaitteita ja luultavasti myös pommivyö. Terroristeja auttaneet palestiinalaiset olivat palanneet Gazan puolelle.
TEON SUORITTAJIKSI ovat ilmoittautuneet PFLP ja PRC (Kansan vastarintakomiteat). PFLP:n ilmoituksen mukaan yksi terroristeista kuului heihin ja toinen oli DFLP:n jäsen. DFLP:n ilmoituksen mukaan myös Fatahin al-Aksa oli mukana iskussa.
MUUTAMA TUNTI tämän jälkeen neljä IDF:n sotilasta haavoittui tienvarsipommista lähellä Kerem Shalomin kibbutsia. Edellisenä päivänä terroristit aloittivat tulituksen Gazan puolelta IDF:n sotilaita vastaan turva-aidan läpi. Sotilaat tunkeutuivat aidan läpi Gazan puolelle ja takaa-ajon jälkeen surmasivat molemmat terroristit. (JP)
LAUANTAI-ILTANA terroristit ampuivat Kassam-raketin Sderotiin. Se tuhosi yhden henkilöauton.
5. PIZZA-KETJU UUDESSA SEELANNISSA joutui poistamaan juutalaisjärjestöjen valitusten vuoksi ilmoituksensa, joita se oli levittänyt kolmessa suurimmassa kaupungissa.
ILMOITUKSESSA esitettiin suurikokoinen Hitlerin kuva tyypillisessä natsitervehdyksessä varustettuna tekstillä: ”On mahdollista saada ihmiset uskomaan, että taivas on helvetti.” Teksti viittaa Hitlerin tunnettuun väitteeseen, että ”Taitavan ja toistuvan propagandan avulla on mahdollista saada ihmiset näkemään taivas helvettinä tai hyvin epämukavana elämänä paratiisissa.” Uuden Seelannin juutalaisneuvosto esitti vastalauseessaan, että ilmoitus oli ”hyvin mauton ja syvästi loukkaava”. Lausunnossa selitetään, että monet asukkaat siellä ovat holokaustista selvinneitä, joille Hitlerin kunnioittaminen aiheuttaa äärimmäistä tuskaa.
NEUVOSTO VAATI ilmoitusten poistamista ja anteeksipyyntöä niiltä, joita ne olivat loukanneet. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Hitler-aiheiset uutisotsikot ovat hallinneet Uuden Seelannin lehtiä. Huhtikuussa pidetty Hitlerin syntymäpäivää kunnioittava rock-konsertti Wellingtonissa sai vihaisia vastalauseita sekä juutalaisilta että rasismin vastustajilta.
6. UUTISOTSIKOITA
- KHALID MESHAAL kertoi perjantaina CNN:n toimittajalle Robertsonille, että Hamasin kaappaama IDF:n sotilas Gilad Shalit on elossa ja voi hyvin. Hamasin kanssa liitossa olleet radikaalit islamilaiset ryhmät kidnappasivat Shalitin 25.06.06.
- MAHMOUD ABBAS ilmoittaa, että hän vastustaa kaikkia asukkaitten siirtosuunnitelmia. Tämä lienee vastauksena huhuille, että Peresin ja Olmertin suunnitelmiin kuuluu luovuttaa Israelin arabikaupunkeja Juudeassa ja Samariassa vihreän linjan takana sijaitsevia suuria juutalaisasutuksia vastaan. (INN)
- HAIFAN YLIOPISTO etsii Stanfordin yliopiston kanssa keinoja merenpohjan alla sijaitsevien kaasuesiintymien käyttämisestä polttoaineena öljyn asemesta. Tällaista kaasua esiintyy kaikkialla maailmassa, yliopiston Merentutkimusten osastolta selitetään. Yliopisto sai 8 miljoonan USD avustuksen tutkimustyötä varten. (JP)
- KFAR SABAN OIKEUS katsoi päätöksessään, etteivät juutalaisten marssit Homeshin raunioille ole laittomia, sillä Homeshin hävityspäätös koski vain sitä eikä enää sen jälkeistä aikaa. Maanantaina tehty päätös vapauttanee myös poliisin pidättämän ja yli kuukauden eristyksissä pitämän nuoren ”laittomasta tunkeutumisesta Homeshiin”. (INN)
- MAALOT TARSHIHAN kaupungintalo oli hyökkäyskohteena terroristilla, joka heitti kranaatin taloon sunnuntaiaamuna. Maalot joutui 1974 DFLP:n terroristien hyökkäyksen kohteeksi. Siinä 21 alakoulun oppilasta murhattiin kylmäverisesti. Maalot yhdistettiin Israelin arabikaupungin Tarshihan kanssa 1996. (Haaretz)
- IDF, RAJAPOLIISI JA ISA surmasivat yhden Jihadin jäsenen ja pidättivät kaksi muuta Seidan arabikylässä PA:n alueella. Yksi poliisi haavoittui tulituksessa.
- HAMASIN TV esittää piirroskuvia Leo-leijonasta ja Fatahin jäsenistä, jotka esiintyvät rottina, suussaan sikari, kädessä automaattiase ja dollarisäkki vieressä. Piirroksissa Leo-leijona hätistelee rottia, jotka pakenevat kauhuissaan. (INN)
- PALESTIINALAISET heittivät kotitekoisia pommeja IDF:n sotilaita vastaan Nablusissa (Sikemissä) ja Jeninissä. Pidätyksiä suoritettiin monin paikoin. (INN)
- IDF ILMOITTAA, että toinen Gazasta Israeliin soluttautuneista kahdesta terrorista oli Fatahin jäsen. Olmert julistaa toistuvasti, että ”Fatah on maltillinen”. (Ynet)
- HAMAS TARJOAA miehittämiensä turvallisuusasemien palauttamista Fatahille yrityksissään löytää sopua Fatahin johdon kanssa. (Haaretz)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019