KESKIVIIKKO 22.08.07
1. PAETKAA JUUTALAISET henkenne kaupalla Bagdadista, on USA:n lähetystössä toimivan St. Goerge Anglican Kirkon kanoonin Angrew Whiten kehoitus niille kahdeksalle Bagdadin juutalaiselle, jotka vielä asuvat kaupungissa. White itse, joka kärsii keskushermoston pesäkekovettumasta, on paennut Bagdadista rauhallisemmille seuduille. Whiten seurakunta elää hyvin matalaa profiilia kaupungissa. Hän on yrittänyt kertoa seurakuntansa ongelmista ulkomaille, pyytäen sekä inhimillistä että diplomaattista tukea Amerikasta ja Euroopasta. Kristittyjen ominaisuuteen vain näyttää kuuluvan pitäytyminen omissa asioissaan eikä välittää siitä, mitä naapurille tapahtuu. Tämän ovat katkerasti havainneet palestiinalaiset kristityt.
BAGDADISSA ON ASUNUT juutalaisia ainakin 2600 vuotta, ja vain sata vuotta sitten heitä oli kolmannes kaupungin asukkaista. White sanoo, että kristityt ja juutalaiset ovat kaikkien uskontoryhmien hampaissa, sekä sunnien että shiiojen. Hän kertoo kyselleensä juutalaisten asemesta Bagdadissa USA:n kongressilta, koska heidän asemansa on niin vaikea. White kehottaa juutalaisia pakenemaan ensi tilassa. (JP Y Salama-Scheer)
2. FATAHIN AL-AKSA ilmoittaa irrottautuneensa Israelin ja Abbasin sopimasta terroristien armahduksesta. Tämä ilmeisesti sen jälkeen, kun IDF pidätti kaksi sen jäsentä, jotka olivat armahdettujen listalla. Armahdettujen lista käsitti 270 terroristia, jotka olivat immuuneja IDF:n pidätykselle, jos he luovuttavat aseensa ja ilmoittavat kirjallisesti luopuvansa terrorismista. Palestiinalaiset ilmoittivat toisesta 110 miehen listasta, minkä Israel kiistää.
Al-Aksan kieltäytyminen armahduslistalta on ilmeinen kapina Abbasin arvovaltaa vastaan, joka kielsi yksityisiä ryhmiä kantamasta aseita. Se on myös syytös Fayadin hallitukselle, jonka he väittävät avustaneen al-Aksan jäsenten pidättämisessä. (JP Lh A Toameh)
3. IRAN ON KEHITTÄNYT kauko-ohjauksen Shihab-ohjustaan varten valmistautuessaan mahdolliseen USA:n sotilaalliseen iskuun. Iran ilmoittaa myös, että se on kehittänyt ohjauslaitteen, jonka avulla ohjusta voidaan ohjata vielä laukauksen jälkeen. Tässä he ovat saaneet tieto-taitoa Kiinalta ja Pohjois-Korealta. Shihab-3 on Iranin ylpeys, jonka se sanoo itse kehittäneensä, mutta teknistä apua se lienee saanut sekä Kiinalta että Pohjois-Korealta. Iranin ilmoituksen mukaan Shihab-3:n kantomatka on 2000 km, ja se voidaan varustaa bio/kemiallisilla tai ydinkärjellä.
IDF vakuuttaa, että sen viimeisin Arrow-torjuntaohjus pystyy torjumaan Shihab-3 ohjukset.
4. ISRAEL JATKAA ÖLJYTOIMITUKSIA Gazan alueelle muutaman päivän keskeytyksen jälkeen. EU ilmoittaa sopineensa toimitusten maksuista, joita se ei halunnut jatkaa pelosta, että öljynmyynnistä meneviä voittoja menee Hamasille.
Hamas kielsi sekaantuneensa millään tavoin öljytoimitukseen tai sen jakeluun, vaan syytti koko ongelman syntyneen Abbasin pyrkimyksistä halventaa Hamasia, jota kohtaan Abbas näyttää kehittäneen patologisen vihan tunteet.
5. VIISI PALESTIINALAISTA sai surmansa kahdessa ohjusiskussa Kassam-raketti miehistöjä vastaan Gazassa. Ensimmäisessä iskussa kolme terroristia sai surmansa autoon Khan Younisissa, lähellä Kissufim-rajaterminaalia. Pian sen jälkeen terroristit ampuivat kaksi Kassam-rakettia Israeliin, joista toinen osui lastentarhan takapihalle. Rakennus oli onneksi tyhjä iskun aikana. Yhtä naista hoihettiin shokin vuoksi.
MYÖHEMMIN TIISTAINA kaksi palestiinalaista lasta, 10- ja 12-vuotiaita, sai surmansa ohjusiskussa raketin lähetysalustaa vastaan. Terroristit vaativat lapsia hakemaan raketin laukaisutelineet pois paikalta, koska lasten surmaaminen on sekä propagandatemppu että he uskovat IDF:n varovan iskuja lapsia vastaan.
6. PALESTIINALAISET ovat jättäneet oikeudelle vaateen, että palestiinalaisten omistamaa maata Itä Jerusalemissa on annettu israelilaisille vastoin omistusdokumentteja. Kysymyksessä on 40 dunamin maapala, jonka Israelin valtio päätti 1968 pidättää itselleen julkisten rakennusten tarpeita varten. Valtio ei kuitenkaan hoitanut omistuspapereita kuntoon, minkä jondosta arabit käyttivät ja hoitivat sitä omanaan. Maapala kuului Haj Amin Al-Husseinille, Jerusalemin suurmuftille, joka arabien mukaan myi maan Arab Hotel yhtiölle, joka omistaa viereisen maan. Yhtiö päätti rakentaa alueelle hotellin ja jätti valtiolle anomuksen 1968 päätöksen kumoamiseksi. Jerusalemin kaupunki hyväksyi hotellisuunnitelmat maalle 27.06.2006. Seuraavana vuonna yhtiö sai tietää, ettei valtio salli hotellin rakantamista maalle. Valtio pyysi myös Jerusalemin maistraattia häätämään vieraat pois alueelta.
Arabi-hotellin omistajat syyttävät, että valtio pakkolunasti maan itselleen julkisia tarpeita varten, mutta ei käyttänyt sitä vuosikymmeniin, ja nyt se haluaa antaa maan juutalaiselle Ateret Kohanim yhtiölle. Arabi-hotelli jätti anomuksensa maasta vasta sitten, kun valtio oli jo myynyt sen Moscowitzille, joka toimii yhteistyössä Ateret Kohanimin kanssa. Arabien mielestä kysymys on Jerusalemin itäosien juutalaistamisesta.

ONGELMIA WINDOWS-ohjelman kanssa, minkä johdosta raportti on myöhässä eikä kulje normaaliteitä.
Pahoittelen aiheutunutta hankaluutta. Gavriel

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019