TIISTAI 24.07.07
1. AMMATTILIITTO HISTADRUT uhkaa maata yleislakolla huomisaamusta lähtien, elleivät eilen keskeytyneet viime hetken neuvottelut tuota tulosta. Histadrut vaatii julkisen sektorin palkkoihin 10.4 %:n korotusta taannehtivasti vuodesta 2001 lähtien. Talousministeri Roni Bar-On tarjoaa 1 %:n korotusta + 15 NIS, mitä Histadrut pitää mahdottomana hyväksyä.
LAKKO TULISI sulkemaan lentokentät, satamat ja rautatieliikenteen, mikä jättäisi tuhannet maahan tulleet turistit kentille epämääräiseksi ajaksi sekä sotkisi tuhansien ulkomaille lomailemaan aikovien israelilaisten suunnitelmat.
LAKKO KOSKISI myös hallituksen virastoja, Israelin pankkia, postiliikennettä, muutamia sairaaloita ja hallituksen yhtiöitä kuten Israelin sähköyhtiö, Besek ja Israelin lentoyhtiö.
2. IDF PYYTÄÄ asepalveluksensa tai sotilasuransa täyttäneitä antautumaan vapaaehtoiseen palvelukseen Juudean ja Samarian tarkastuspisteissä ja tiesuluilla sekä partiointitehtävissä turva-aidan viereisillä teillä. Yläikäraja on 65 vuotta. He tulisivat palvelemaan vapaaehtoisyksikössä nimeltä Hatikva Unit, joka avustaa IDF:n sotilaita saumalinjoilla Länsirannalla.
HATIKVA JOUKKOA johtaa eversti (res.) Yamini Kenan, joka toimi aiemmin Shin Betissä (Israelin turvallisuuspalvelu). Vapaaehtoisjoukkojen tarpeellisuus havaittiin, kun monet nuoret asevelvolliset - ideologisista tai muista syistä johtuen - kieltäytyivät palvelemasta territorioissa. Tällä pyrittiin tukemaan nuoria asevelvollisia näkemään, että heillä oli tukijoita kansan parissa.
VAPAAEHTOISJOUKOT palvelevat 12-13 päivää kerrallaan, lähinnä Kalkiliyan ja Tulkarmin ja niiden lähikylien alueilla sekä turva-aidan varsilla.
3. ISRAELIN KORKEIN OIKEUS hyväksyi istunnossaan poliisin komentajaluutnantin Niso Shahamin virkanimityksen ja ylennyksen lukuisista häntä vastaan esitetyistä valituksista huolimatta. Shaham nähtiin ja kuultiin tallennetussa filmissä kehottavan rajapoliiseja Kfar Maimonin kylän karkotuksen yhteydessä iskemään protestoijia kartuilla, ja jos tarvitaan, tähdätä alas. ”Antaa heidän palaa”, hän opasti poliiseja ja käytti karkeaa kieltä puhuessaan protestoijista. Shaham pyysi anteeksi kielenkäyttöään, mutta teki samalla selväksi, että ”poliisi käyttäytyi hyvin harkitusti niitä vastaan, jotka rikkoivat lakia ja poliisia vastaan”. Filmi näytettiin TV-10 kanavalla, jonka johdosta poliisipäällikkö Karadi kutsui hänet kurinpitoistuimen eteen, jossa häntä ojennettiin ja häneltä pidätettiin kuuden päivän palkka.
SHAHAM kuitenkin ylennettiin ja nimitettiin Jerusalemin piirin komentajaksi.
ISRAELIN MAAN OIKEUSFOORUMI, yksi valittajista, totesi tuomari Ayala Procaccian - osoittaessaan Shahamille armoa – määränneen 14-vuotiaan evakuointia vastustaneen tytön pysymään 40 päivää vankilassa ilman oikeuden käyntiä ja vastoin maan lakeja. ”On hyvä, että oikeusistuin kykenee armahtamaan, mutta liian paha, että se on joskus yksipuolinen”.
4. ENGLANNIN ENTINEN pääministeri ja kvartetin erikoislähettilääksi nimitetty Tony Blair saapui eilen Israeliin, ja aloitti välittömästi tutkia tilannetta keskustellen ulkoministeri Livnin, puolustusministeri Barakin ja varapääministeri Ramonin kanssa. Keskusteluista Livnin kanssa vain 15 minuuttia koski Lähi Itää, valtaosa oli yksityisluonteista jutustelua, kuten uutinen kertoo. Livni oli keskustelujen jälkeen optimistinen ja uskoi Blairin pystyvän saamaan aikaan läpimurron. Livni kertoi, että tie Palestiinan valtioon kulkee terrorin vastaisen sodan ja valtiolle välttämättömän infrastruktuurin rakentamisen ja vastuuntuntoisen hallituksen kautta, joka pystyy valvomaan aluettaan ja estää sitä muotoutumasta Israelille vaaralliseksi lähteeksi. Livni näyttää unohtavan, että tuo alue on jo kehittynyt Israelille varalliseksi ilman, että nykyinen Abbasin hätätilahallitus tekee mitään asian ja kehityksen suunnan muuttamiseksi. Abbasin johtaman Fatahin alaisuudessa on muodostunut ainakin kaksi terrorijärjestöä, jotka eivät halua luopua aseistaan eikä terrorismistaan Israelia vastaan, ja kansan kiihotus Israelia vastaan jatkuu esteettä PA:n virallisella TV-kanavilla, laitoksissa ja instituutioissa.
OLMERTIN KANSLIASTA kerrottiin, ettei Israel tarvitse välittäjää keskusteluihin palestiinalaisten kanssa, koska hallitus käy suoria keskusteluja niiden kanssa.
PALESTIINALAISET sanovat suoraan, ettei Blair ole heidän ystävänsä. He uskovat hänen toimivan Israelin hyväksi ja vaativat lisää rahaa ja aseita voidakseen torjua Hamasin haasteen.
5. TÄNÄÄN, 24. heinäkuuta, on juutalaisen kalenterin mukaan 9. päivä Av-kuuta 5767, Tisha B´av, jolle päivälle on kasaantunut lukuisia juutalaisten onnettomuuksia.
RABBIINISEN kirjallisuuden ja perimätiedon mukaan juuri tänä päivänä Mooseksen lähettämät 12 vakoilijaa saapuivat Kanaanin maasta antaen kansalle onnettoman raportin. He kertoivat, että kansat Kanaanissa elävät vahvoissa linnoitetuissa kaupungeissa ja että he näkivät siellä jättiläisiäkin. (4.Ms.13. ja 14 luku)
Tämän johdosta kansa nousi kapinaan Moosesta vastaan ja alkoi valita uutta johtajaa mennäkseen takaisin Egyptiin. Tämä herätti Israelin Jumalan vihan heitä kohtaan, ja koko kansa joutui samoilemaan 40 vuotta erämaassa, eikä Mooses voinut johtaa heitä Luvattuun Maahan.
TÄMÄ EPÄUSKOON perustuva asenne leimaa aikamme juutalaisia johtajia, joitten ideologia perustuu Jumalan olemassa olon kieltävään marxilaisuuteen. He eivät voi nähdä mitään ihmis-järkeen perustuvia syitä, miten Israelin kansa voisi selvitä hengissä lukuisten vihollisten keskellä, jotka avoimesti tunnustavat päämääränään olevan Israelin valtion tuhoaminen ja juutalaisten karkottaminen maastaan – onhan muslimeja maailmassa sentään 1.3 miljardia ja arabejakin 350 miljoonaa. He näkevät ainoana mahdollisuutena olevan jatkuvien myönnytysten tekemisen ja maan luovuttamisen arabeille, joitten ansiosta he uskovat saavansa jatkaa elämäänsä; vaikka arabien mielivallan alaisuudessa, jos se on välttämätöntä.
TONY BLAIRIN asennetta voisi ehkä selventää se, että hänen kälynsä, vaimonsa sisar, kutsuu Israelia fasistiseksi valtioksi, joka vainoaa palestiinalaisia ja kuristaa heidän elämäänsä.
6. EILEN ILLALLA kymmenet ellei sadat tuhannet juutalaiset kokoontuivat Itkumuurille valittamaan menetettyä Temppeliä ja kaikkia onnettomuuksia, mitkä kansaa ovat kohdanneet. Gush Katifista karkotetut valittivat surkeaa kohtaloaan omassa teltassaan Jerusalemissa. Samarian neljästä kylästä ja Amonasta karkotetut juutalaiset kokoontuivat Homeshin kylän raunioille valittaakseen tuhottuja kyliä ja karkotettujen asemaansa kodittomina ja juurettomina.
EILEN ILLALLA puoli kymmenen aikaan alkoi Women in Green järjestämä marssi Jerusalemin muurien ulkopuolella kuin ilmoittaakseen itselleen ja muulle kansalle, että Jerusalem on Israelin kansan ikuinen pääkaupunki ja tulee sellaisen säilymään tästä lähtien.
HOMESHISTA rajapoliisien karkottamat juutalaiset aktivistit valittavat poliisin kovia otteita ja väkivaltaa kuten sitä, että poliisin ohjeitten mukaan naisia alueelta retuutettavien tulee olla naispoliiseja, eikä miehiä, kuten tapahtui. TV-kuvien mukaan poliisin otteet olivat rajuja.
7. ENGLANNIN PARLAMENTAARIKOT ovat pehmentämässä kovaa asennettaan Hamasia kohtaan. He vaativat, ettei EU:n tule kohdella Hamasia torjuvasti, vaan sen tulee aloittaa keskustelut sen kanssa, vaikka onkin oikein vaatia, että se luopuu väkivallan käytöstä, tunnustaa Israelin ja hyväksyy ennen tehdyt sopimukset. Näiden vaatimusten ei kuitenkaan tulisi parlamentaarikkojen mielestä estää keskustelujen aloittamista ja yhteyden luomista Hamasin kanssa, he selittävät.
8. SYYRIA KÄY BALLISTISTA SOTAA Israelin kanssa silloin, kun seuraava sota alkaa. Näin kertoo nimeämätön virkailija Defence News Weekly lehdelle. Hän selittää, ettei sota ole vain hetkellinen ohjustenvaihto, vaan se tulee jatkumaan pitemmän ajan. Kohteina tulevat olemaan siviilikohteet ja varsinkin strategiset laitokset ja infrastruktuuri, hän tähdentää. Esimerkkinä on Hizbullahin käymä sota Israelia vastaan viime kesänä, jonka aikana se ampui yli 4000 rakettia siviilikohteisiin ilman, että Israel pystyi juuri mitenkään sitä estämään. Virkailija kertoi, ettei Israel pidä pitkäaikaisesta sodasta, mikä on eduksi Syyrialle. Syyrian armeijan miesvahvuus on 650 000 miestä, josta 354 000 on lehden tietojen mukaan reserviläisiä. Lehti painottaa, että Syyrian panssarit ovat vanhanaikaisia venäläisiä ja sen ilmavoimat kaukana nykyaikaisesta. Viimeisten uutisten mukaan Syyria kuitenkin uusii asevoimiaan Iranin miljardituella. Viimeisin ohjus, mitä Venäjä tarjoaa Syyrialle, on Iskander ohjuspatteristo, jonka kantomatka on 250 km, jolla se yltää kauas Israelin asutuskeskuksiin. Israelin pituus pohjois-eteläsuunnassa on n. 450 km.
9. EROTETUN PÄÄMINISTERI Ismail Hamiyehin kengät varastettiin hänen mennessään rukoilemaan moskeijaan Gazassa. Kiiltävät nahkakengät onneksi löydettiin pian, eräs lapsi oli varastanut ne . Hänen päästettiin ilman selkäsaunaa. Varkaus oli aiheuttaa lisäsäröjä Hamasin ja Fatahin välille, jota syytettiin varkaudesta. Arabille kengällä heittäminen on suuri loukkaus, ja ilmeisesti kenkävarkaus on myös sitä.
ISRAELIN saamien tietojen mukaan PA maksaa erotettujen PA:n Hamas-ministerien, myös pääministerin, palkat Gazassa, varoilla, jotka Israel maksaa PA:lle.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021