MAANANTAI 02.07.07
1. TÄYSIN OIKEUTETTUJA, vakuuttaa tunnettu islam-johtaja Anjem Choudary Lontoon ja
Glasgown terroriyrityksistä. ”Ei ole epäilystäkään siitä, että hyökkäykset Englannin hallitusta, sen laitteistoja ja kotirintamaa vastaan tulevat jatkumaan niin kauan, kuin näemme USA:n ja Englannin jatkuvan miehityksen Afganistanissa ja Irakissa, niiden tukevan rikollista Israelia ja drakonisten otteiden jatkuvan muslimeja vastaan Yhdistyneissä Kuningaskunnissa,” vakuuttaa Choudary, joka toimii islamilaisena luennoitsijana ja johtaa Englannin islamin sharia oikeus-istuinta. Hän perusti ja johti sittemmin Englannissa kiellettyä muhajiroun-järjestöä, jonka ohjelmaan kuului Englannin muuttaminen islamilaiseksi valtioksi ja jolla oli yhteyksiä al-Qaidan kanssa. Järjestön pääjohtaja Omar Bakri Muhammad karkotettiin maasta 2005. Kielletyn järjestön jäsenet jatkavat toimintaansa Ahlus Sunnah val Jamaah nimisen järjestön kautta järjestämällä mielenosoituksia ja toimien aktiivisesti internetissä. He ovat protestoineet kirjailija Salman Rushdien aateloimisen vuoksi, jonka kirja Saatanalliset säkeet vuonna 1998 herätti ja herättää edelleen muslimien raivon häntä vastaan. (lähde: www.worldnetdaily.com)
2. ONKO TÄMÄ SOTAA, kyselevät Englannin viranomaiset ymmällään äskeisten epäonnistuneitten terroriyritysten vuoksi. Nämä yritykset ovat myös herättäneet joukon kysymyksiä. Olivatko ne ei-ammattilaisten yksityisiä yrityksiä? Tai ehkä ne oli tarkoitettukin vain varoitukseksi tai Englannin turvallisuusviranomaisten valppauden kokeilemiseksi? Turvallisuus-viranomaiset eivät ole kertoneet, löytyikö autoista pommeja tai sytytintä. Jotkut ovat arvioineet, että nämä kolme yritystä oli tarkoitettu hämäykseksi ennen todellista ja vaikuttavaa pommi-iskua.
ISRAELILAISET PAHOITTELEVAT, kuten JP pääartikkelissaan, ettei Englannin uusi pääministeri Gordon Brown halua tai uskalla puhua asiasta oikeilla termeillä. Hän puhuu ääriaineksista yksilöimättä, mistä nämä ääriainekset tulevat. Hän ei kerro, että he edustavat maassa toimivia järjestöjä, joitten jäsenet työskentelevät maassa. Pidätetyistä viidestä epäillystä kaksi on lääkäreitä, toinen kotoisin Jordaniasta ja työskenteli sairaalassa Englannin keskiosassa. Toisen heistä arvioidaan suunnitelleen ja rakentaneen potentiaaliset pommit. Englannin viranomaiset ovat varmoja, että kaikki kolme terroriyritystä ovat yhteydessä toisiinsa.
3. BBC:N TOIMITTAJAN Alan Johnstonin kaapannut tunnettu Dughmush-klaani uhkaa Hamasia, että jos se aikoo vapauttaa heidän panttivankiaan väkivalloin, he tulevat iskemään takaisin verisesti. He kertovat miinoittaneensa 30 autoa, jotka räjäytetään Hamasin joukkoja vastaan siinä tapauksessa. Klaani syyttää Hamasin toimenpidejoukkojen kaapanneen yhden klaanin jäsenen Ahmed Dughmushin, 28, jonka luotien repimä ruumis löydettiin tuntia kaappauksen jälkeen lauantaina. Ahmed työskenteli PA:n turvallisuusjoukoissa ennen Hamasin vallankaappausta. Hän oli Fatahin jäsen.
HAMASIN TOIMENPIDEJOUKOT piirittävät Dughmush klaanin asuinkorttelia Gazan kaupungin Sabran esikaupungissa, ja uhkaavat vapauttaa Johnstonin lähiaikoina. (JP)
4. PA:N UUSI PÄÄMINISTERI Salaam Fayad on varas ja USA:n agentti, vakuuttavat Hamasin edustajat. Syytös on vastaus ministeri urheilu- ja nuorisoministeri Ashraf Ajramin syytökseen, että Hamasin hallitus varasti julkisia varoja. PLC:n Hamasia edustava jäsen Yahya Musa syyttää, että Fayadin epäilleen kavaltaneen 36 miljoonaa USD maatalouden kehitysyhtiöltä, ja lisäksi siirtäneen julkisia varoja Fatahin tileille. Hän syyttää edelleen, että ”Fayadista ja hänen hallituksestaan on tullut halpa-arvoinen USA:n työkalu, tehden sitä, mitä USA:n agentit tekevät Irakissa ja Afganistanissa syöttäen USA:n valheita, mitkä oikeuttivat noitten maitten miehityksen”. Musa myös uhkaa, että kansainvälisiä joukkoja pidetään Gazassa sotilaallisina kohteina. (JP)
5. ISRAELIN LAIVASTO aloittaa Kuolleenmeren valvonnan nopeilla partioveneillä, koska on oletettavissa terroristien pyrkivän Israeliin Jordaniasta Kuolleenmeren kautta. Tähän saakka partiointia on suoritettu vain kumiveneillä ja valvontaa suoritettu tutkahavaintojen perusteella. Jordanian ja Israelin välinen rajalinja kulkee meren keskilinjaa pitkin. Eversti Yigal Slovik, joka johtaa Jordaninlaakson prikaatia, kannustaa valvonnan aloittamista Kuolleellamerellä. Suunnitelma valvonnan aloittamiseksi on alustavasti hyväksytty armeijan pääesikunnassa, ja armeijan varakomentaja Moshe Kaplinsky odottaa IDF:n komentajan kenraaliluutnantti Gaby Ashkenazin lopullista hyväksymistä.
”Raja on nyt rauhallinen ilman välikohtauksia, mutta partiointia merellä tarvitaan,” selittää yksi suunnitelman laadintaan osallistunut IDF:n upseeri. (JP)
6. LABOUR EROAA HALLITUKSESTA, jos pääministeri ei eroa Winograd-tutkimuksen lopullisen raportin julkistamisen jälkeen syys- tai lokakuussa, vakuuttaa Labour-puolueen puheenjohtaja, puolustusministeri Ehud Barak. Asiasta suoritettiin äänestys puolueen keskuskomitean kokouksessa sunnuntaina, joka hyväksyi Barakin esityksen. Samassa yhteydessä Matan Vilnai vahvistettiin apulaispuolustusministeriksi. Päätökset raivostuttivat monia puolueen jäseniä, koska vain pari sataa puolueen keskuskomitean 2700 jäsenestä oli paikalla. He syyttävät, että Barak on entinen Barak, eikä positiivisessa mielessä, ja että Barak ja puolueen uusi pääsihteeri Ekdad Yaniv polkevat kaikkia lakeja poliittisen varkauden tapaan. He vertasivat Barakia härkään, joka puskee puolueen laeista välittämättä.
BARAK ESITTI suunnitelmansa yleisistä vaaleista 2008, koska maa tarvitsee vahvan ja kansan tukeman hallituksen osoittaakseen vihollisille, ettei Israelia voiteta terrorismilla. (JP)
7. HIZBULLAHIN AMPUMAT mereen pudonneet raketit Libanonin sota II:n aikana pelottelivat delfiinit ja valaatkin pois Israelin rannikon läheisyydestä, ilmenee tri Danny Keremin ja Rafi Kentin Recanati instituutin limnologiselle tutkimukselle tekemän kartoituksen mukaan, minkä he suorittivat meri-imettäväisistä sekä terroristien Haifan ja Rosh Hanikran väliselle alueella ampumien rakettien vaikutuksista niihin. Tutkijat otaksuvat, että koska delfiineillä on hyvin herkkä kuuloaisti, niiden on täytynyt häiriintyä kovasti mereen pudonneitten rakettien aiheuttamasta melusta. Ne kuitenkin vain siirtyivät kauemmas normaaleilta asuinsijoiltaan, he arvioivat. (JP)
8. UUTISOTSIKOITA
- PA:N PÄÄMINISTERI Salaam Fauad kertoo englantilaislehden haastattelussa, ettei PA:n sisäistä kriisiä voida ratkaista, ellei Hamas tunnusta Abbasin auktoriteettia ja hätätilahallitusta. Hän myös kieltää sanoneensa, että vastarinta toi vain kurjuutta palestiinalaisille. Hän ei ota todesta uhkauksia hänen henkeään vastaan, mutta turvatoimia on kaiken varalta vahvistettu. (Ynet)
- IDF:N SOTILAAT surmasivat al-Aksan johtajan lähimmän apulaisen Abu el-Hijan, 25, Jeninissä käydyssä tulitaistelussa. Hijaa pidettiin pommieksperttinä ja hän oli läheinen Zakariya Zubeidille. Kaksi muuta palestiinalaista haavoittui.
- OLMERTIN JA MUBARAKIN välisen sopimuksen mukaan Israel palauttaa Egyptistä rajan yli tulleet sudanilaiset, arviolta 850. Pakolaisia on tullut rajan yli kaikkiaan noin 2500. He pelkäävät joutuvansa teloitettaviksi, jos heidät palautetaan kotimaahansa.
- ISRAELIN HALLITUKSEN uusi talousministeri on Roni Bar-On. Hän siirtyy uuteen ministeriöönsä sisäministerin paikalta.
- KAATUNEITTEN OMAISET ovat esittäneet kovaa kritiikkiä Olmertin ja useitten ministereitten kieltäytyessä osallistumasta kaatuneitten muistotilaisuuteen. Syyksi ilmoitetaan turvallisuusjärjestelyjen kalleus ja vaikeus.
- SOTILAAT ovat kasvavissa määrin antaneet spermaansa säilytettäväksi.
- HAMAS on asettanut 150 – 200 entistä PA:n turvallisuusmiestä ja poliisia Egyptin vastaiselle rajalle ns. Philadelphia-käytävälle valvomaan järjestystä, kuten käsky kuului. Tämä tehtiin Abbasin asettaman hätätilahallituksen hämmentämiseksi.
- Hamasin ”sotilassiipi” Izza din al-Kassam ampui kahden päivän sisällä ainakin kolme Kassam-rakettia Israelin puolelle, ehkä IDF:n operaation innoittamana.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019