TORSTAI 01.02.07
MINISTERI HAIM RAMON tuomittiin kolmen tuomarin yksimielisellä päätöksellä syylliseksi häntä vastaan nostettuun seksuaalirikokseen, josta hän voi joutua kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Tuomarit ylistivät syytöksen nostamaa naissotilasta luotettavaksi, rehelliseksi ja hänen todistustaan aidoksi.
Nainen on heidän mielestään naiivi, älykäs, joka ei puhunut itseään pussiin, esitti asiansa selkeästi yksityiskohtaisesti, pysyi väitteissään, mikä vakuutti oikeuden tuomarit, mutta ei kuitenkaan liioitellut.
Naisen ylistely jatkuu päätöksessä loppuun saakka, eikä Ramonin versiosta tapahtumasta kerrota mitään, ikään kuin hän olisi sivullinen koko jutussa.
JPostin pääartikkeli tänä aamuna keskittyy tähän tuomioon, jota se toteaa joittenkin pitävän liioiteltuna, koska kaiken takana oli yksi pusu, olkoon sitten sopimuksesta tai väkivaltaisesti tehty. Artikkelissa puututaan jutun nostattamaan hälyyn Israelin oikeustoimen oikeamielisyyteen, jossa lehti arvelee olevan paljon korjaamista, koska monet epäilevät sen suosivan poliitikkoja yhdeltä suunnalta hylkien toisia.
Toisaalta artikkeli ihmettelee, missä kulkee normaali käyttäytymisen ja väkivallan raja; mitä on pidettävä hyväksyttävänä flirttailuna tai sukupuolten välisenä kommunikaationa ja mitä ei, kriminalisoiko länsimaiset yhteisöt, jona Israelia pidetään, normaalin käyttäytymisen tai jopa hyläten romanssin mahdollisuuden.
Toisten mielestä tuomio on kohtuuton ”rikoksen” laatuun nähden, jos se oli sellainen.
JOTKUT NÄKEVÄT tuomiossa ironian ja vasemmiston järkytyksen nähdessään heidän ”oman oikeuslaitoksensa”, pyhän lehmänsä, joka ei koske omiin, tuomitsevan tärkeän vasemmistolaisen johtohenkilön. JPost kuuluttaa selkeitä moraalisia ja laillisia periaatteita, jotka ulottuvat kauas seksuaalisen areenan taa: ”Valtaa, varsinkaan demokraattisesti saatua, ei saa käyttää väärin”.
OLMERT JOUTUU tänään Winograd-komitean kuulusteltavaksi Libanonin sodan surkea lopputuloksen vuoksi. Hän neuvotteli eilen lakimiehensä Eli Zoharin ja henkilökuntapäällikkönsä Yoram Turbowiczin kanssa valmistautuessaan kuulusteluihin. Olmertin ei uskota osoittelevan ketään syyllisiksi vaan keskittyvän selittämään päätöksentekomenetelmiään ja millaisiin tietoihin ne perustuivat.
Komitea kuulusteli sunnuntaina eronnutta IDF:n päällikköä Dan Halutzia seitsemän tuntia ja puolustusministeri Amir Peretziä keskiviikkona viisi tuntia.
Olmert asetti Eliyahu Winogradin johtaman komitean syyskuussa, ja sen arvioidaan saavan lausuntonsa valmiiksi helmikuun lopussa.
ISRAELIN TULEE VALMISTAUTUA avaruussotaan, sanoo Israelin Ilmavoimien (IAF) päällikkö Elazar Shkedy toisessa Israelin ensimmäisen avaruusmiehen ja sukkulaonnettomuudessa menehtyneen Ilja Ramonin kunniaksi pidetyssä kansainvälisessä avaruuskonferenssissa Herzliyassa. Hänen huolensa perustuu Kiinan äskettäiseen oman vanhentuneen satelliittinsa tuhoamiseen ohjuksella. Tämä tapahtuma herätti maailman johtavat avaruusvallat mahdollisuuteen, että potentiaaliset viholliset voivat keskittyä tuhoamaan heidän avaruusasemansa ”tähtien sota” mallin mukaisesti, josta ei ole kuultu sitten Reaganin aikojen. Vaikka Kiina onkin virallisesti vakuuttanut, ettei tapahtumaan kaksi viikkoa sitten liity poliittisia tai sotilaallisia motivaatioita, USA ja Intia ovat ilmaisseet huolensa niiden kaksoiskäyttöisten (siviili- ja sotilaallisten) avaruus puolustusjärjestelmiensä turvaamisesta.
SHKEDY tähdensi, että etuoikeus tietoihin ja tiedusteluun sodan kuluessa on välttämätön voiton saavuttamiseksi. Operatiiviset kyvyt, komento ja valvonta kuten myös joukkojen käyttö ovat enenevässä määrin yhteydessä avaruudessa toimiviin yksikköihinsä. Israel tulee lisäämään mahdollisuuksiaan tässä suhteessa tulevina vuosina, hän totesi ja jatkoi, että USA, Kiina ja Intia käyttävät vuosittain valtavia summia rahaa avaruuteen. Hän tähdensi, että Israelin tulee kehittää avaruuden käyttämistä riippumatta Kiinan antamasta sysäyksestä, vaikka sitäkään ei voi jättää huomiotta.
PROFESSORI Chaim Eshed, avaruusohjelmaosaston johtaja, totesi, että vaikka kansainvälisesti vain 5 % satelliiteista on tarkoitettu sotilaalliseen käyttöön, Israelin asema on toinen: Valtaosa niiden kapasiteetista käytetään korkeatasoiseen jäljittämiseen (kameravalvontaan) ja muihin tiedustelutehtäviin.
PROFESSORI, KENRAALI (res.) Itzhak Ben-Israel kertoi, että satelliitit ovat olennainen osa ”älypommien” (smart boms) ohjaamiseksi maaleihinsa. Israel osti äskettäin 100 miljoonalla USD tällaisia ”smart boms” satelliittien avulla ohjattuna pommeja. Israel käyttää nykyisin 50 miljoonaa USD avaruusteollisuuteen, mutta tarve olisi Ben-Israelin mukaan kolmen- tai nelinkertainen.
ISRAELILLA ON useita satelliitteja avaruudessa, osa omien osa toisten maitten ohjusten mukana ammuttuja: Ofek1 ja 2; Amos 1 ja 2 sekä kaksi siviilisatelliittia – Amos 3 ja 4 kehittelyn alaisina, Eros A ja B sekä Ofek 3 ja 5 sotilaalliseen käyttöön tarkoitettuja.
ISRAEL KEHITTELEE mikro-satelliitteja, jolla alueella Israel on asiantuntija. Niiden paino on 100-200 kg, mikä helpottaa niiden ampumista. USA on suuresti kiinnostunut näistä.
Israel kehittelee uutta ns. plasma-työntövoimaista (plasma propulsion) mekanismia satelliitteihin, mikä kiinnostaa erikoisesti Euroopan avaruushallintoa.
PUOLUSTUSMINISTERI Amir Peretzin asettama komitea (MOD) saanut valmiiksi suosituksensa, joka esitetään päätettäväksi hallitukselle sunnuntaina, Israelin puolustusjärjestelmäksi lyhyen matkan raketteja ja ohjuksia vastaan. Sillä oli useita tarjouksia, Israelin Ilmateollisuus (IAI); Israelin Sotilasteollisuus (IMI); Lockheed Martin ja Northtrop Grumman, sekä Rafalel, joista Rafaelin tarjous, joka perustuu yhtiön kehittämään järjestelmään laserin ja ohjustensieppaus ohjuksen käyttöön, on tällä hetkellä suosituin. Järjestelmä olisi käyttövalmis puolessatoista vuodessa.
Järjestelmän kehittäminen on arvoltaan n. 300 miljoona USD.
Peretz ja Olmert tehnevät päätösesityksensä hallitukselle komitean suositusten perusteella loppuviikosta.
USA KOLONISOI PALESTIINAA, sanotaan Hamasin johtaman PA:n hallituksen jyrkkäsanaisessa lausunnossa. ”USA:n politiikka perustuu hajaannuksen ja kansainvälisen kiistan vahvistamiseen alueella. Amerikkalaiset eivät halua palestiinalaisten ratkaisevan keskinäiset riitansa, he ovat vain kiinnostuneet Hamasin johtaman hallituksen kaatamisesta ja sisällissodan lietsomisesta.” Lausunnossa vaaditaan kaikkia palestiinalaisia tiedostamaan tämän ”amerikkalais-sionistisen salaliiton”.
Hamasin piirissä syytettiin keskiviikkona, että Fatah valmistautuu tuomaan suuren määrän aseita Egyptistä. Sen mukaan siihen kuuluu kivääreitä ja ammuksia ja ne ovat valmiina Egyptin puolella rajaa. Niitä tultaisiin käyttämään taisteluissa Hamasin joukkoja vastaan, todetaan lausunnossa, osa niistä tuotaisiin salaa Gazaan ambulansseissa.
PÄÄMINISTERI Ismail Haniyeh matkustaa lähiaikoina useisiin arabimaihin, se on hänen kolmas ulkomaanmatkansa PA:n pääministerinä.
PA:N TERVEYSMINISTERIÖ ilmoitti, että tammikuun aikana sai 58 palestiinalaista surmansa Fatahin ja Hamasin välisissä tulitaisteluissa, puolet niistä kuoli ryhmien keskinäisissä taisteluissa Gazassa.
Tiistaina uudistetusta tulitauosta huolimatta tulitaistelut jatkuivat Gazan alueella. Fatahin pyssymiehet haavoittivat Hamasin aseellisten joukkojen veteraania, Ihab Sultania. Muutama tunti sen jälkeen Hamasin pyssymiehet haavoittivat Fatahin al-Aksan johtajistoon kuuluvan Bashid Issan. Molemmat osapuolet vannovat kostoa jäsentensä surmaamisesta tai haavoittamisesta.
TERRORISMIN VASTAINEN POLIISI pidätti Birminghamissa keskiviikkona yhdeksänhenkisen muslimisolun, jonka tarkoituksena oli kaapata luultavasti englantilainen muslimisotilas, joka oli osallistunut Irakin sotaan, viedä hänet salaiseen paikkaan, jossa häntä kidutettaisiin ja lopulta hänen kaulansa katkaistaisiin ”Irakin tapaan”. Koko operaatio videoitaisiin, jota oli tarkoitus esittää järjestön web-sivulla.
Englannin poliisi on tehnyt useita ratsioita Lontoon itsemurhapommitusten jälkeen 07.07.2005 muslimien asuttamille asuntoalueille, kuten tämä viimeinen, joka tehtiin pakistanilaisten asuttamalle alueelle.
Englannin muslimien parissa suoritetun gallupin mukaan 37 % 16-24-vuotiaista englannin muslimeista haluaisi asua islamin sharia-lain alla. 13 % ilmaisi ihailunsa ryhmille kuten al-Qaida, jotka ovat valmiit taistelemaan länsimaita vastaan.
IDF:N SOTILAAT ampuivat kaksi etsittyä al-Aksan aseellista miestä Nablusin keskustassa operaation yhteydessä kolme tuntia ennen päivänkoittoa syntyneessä tulitaistelussa ja ottivat kolme muuta vangeiksi.
Yksi vangituista oli Nasser Jubara, 26-vuotias Islamic Jihadin johtajia. Hän oli Israelissa vankina 4 vuotta, mutta palasi takaisin terrorismiin heti vapauduttuaan suunnitellen terrori-iskuja Israeliin. Hänen vaimonsa haavoittui sotilaitten räjäyttäessä hänen kotinsa oven ja vietiin sairaalahoitoon. Sotilaat löysivät kauppakujalta pommitehtaan, jossa oli 5 kilon käyttövalmis pommi.
Sotilaat pidättivät yön aikana 21 epäiltyä palestiinalaista.
KASTEL 01.02.07
Gavriel

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019