TIISTAI 02.01.07
SISÄINEN TAISTELU JA KIDNAPPAUKSET uusiutuivat Gazassa.
Maanantaina Fatah ja Hamas aloittivat uudelleen keskinäiset aseelliset hyökkäyksensä sen jälkeen, kun 12 Hamasin ja 4 Fatahin kannattajaa oli kaapattu. Syntyneissä tulitaisteluissa kolme sivulista palestiinalaista haavoittui, yksi heistä alaikäinen poika. Molemmat ryhmät vapauttivat panttivankinsa myöhemmin päivällä.
Yhteenottoja sattui Jebaliyan pakolaisleirissä lähellä Gazan kaupunkia.
Muutaman viimeisen viikon aikana ainakin 17 ihmistä on saanut surmansa ryhmien välisissä tulitaisteluissa.
NAAMIOITUNEET PYSSYMIEHET kaappasivat maanantaina Ranskalaisen uutistoimiston AFP:n valokuvaajan Jaime Razurin, 50 Perusta. Hän oli tulossa tapaamisesta ja seisoi kadun risteyksessä Gazan kaupungissa, kun viisi naamioitunutta miestä tunki hänet autoonsa ja ajoi tuntemattomaan määränpäähän. Mikään ryhmä ei ole ilmoittanut tehneensä kaappauksen, mutta useimmiten niitten takana on PA:n turvallisuusmiehiä tai viranomaisia, jotka eivät ole saaneet palkkojaan tai haluavat palkankorotuksia.
LIBANONIN SOTA II:N taustoja tutkivat komiteat alkavat saada tutkimustensa tuloksia julkisuuteen. Laivaston sisäinen tutkimus, jonka asetti amiraali David Ben-Bashat, ei suositellut vastaavien upseerien erottamista, mutta yleisesikuntapäällikkö Dan Halutz kuitenkin moitti muutamia heistä. Pahin laivastoa runnellut kommellus oli 14.07.06 Hizbullahin ampuman Kiinassa valmistetun mutta Iranissa viimeistellyn C-805 tutka-ohjatun ohjuksen osuma laivaston parhaaseen Saar-5 luokan ohjusalukseen nimeltä Hanit, mikä rampautti aluksen viikoiksi ja surmasi neljä merimiestä. Aluksen päällikkö sai moitteita eikä voi johtaa aluksia sotatilanteessa. Aluksen sähköisen barak-ohjustentorjuntajärjestelmän käytöstä sammuttanut upseeri poistettiin tehtävistään eikä hän voi palvella enää laivastossa.
ISRAELIN HALLITUKSEN asettama Winograd-komitea kuuli maanantaina asiantuntijoitten lausuntoja Libanonin sodasta.
PRIKAATIKENRAALI (RES) EFFIE EITAN (NU/NRP) antoi huonon todistuksen maan korkeimman johdon tavasta johtaa sotaa. Hän palveli 91. divisioonan komentajana Libanonin rajalla ennen Barakin määrättyä joukot pakenemaan Libanonin alueelta v. 2000. Hän kertoi olleensa viimeinen komentaja, joka taisteli Hizbullahia vastaan ja voivansa siten tehdä vertailuja IDF:n omaksumien oppien välillä silloin ja viimeisen sodan aikana. Hän kertoi käyneensä paikan päällä sodan aikana saadakseen omakohtaisen kuvan sodan johtamisesta ja kulusta.
EITAMIN MUKAAN oppi taistelemisesta hävisi IDF:n oppikirjoista ja sen syrjäytti oppi pyrkiä välttämään joutumista kaapatuksi. Joukkojen evakuointi Libanonista johti myös tiedustelun romahtamiseen Libanonissa. Eikä IDF edes hallinnut sille uskottuja alueita Libanonin rajalla. Käytettävissä olevilla joukoilla ja pätevillä johtajilla varustettuna Libanonin sota II olisi pitänyt pystyä voittamaan, mutta niin ei tapahtunut kokemattoman ja sopimattoman korkeimman johdon vuoksi, Eitam todistaa. Hän mainitsee niistä neljä: yleisesikunta-päällikkö Dan Halutz, jolla ei ollut kokemusta maahyökkäysten johtamisesta, Libanonin rajalla olleitten joukkojen komentaja kenraalimajuri Udi Adam, sekä puolustusministeri Amir Peretz ja pääministeri Ehud Olmert, joilla ei ole aavistustakaan siitä, miten sotaa tulee taistella.
EFFIE EITAM lupaa itse tutkia korkeimman johdon tekemiä virheitä sodan aikana ja esittää ne Knessetin ulko- ja puolustusasiain valiokunnalle.
Winograd-komitea kuuli myös puolustusministeriön turvallisuuspoliittisen osaston johtajan kenraalimajuri (res.) Amos Giladin todistuksen osaston ja puolustusministerin välisistä yhteyksistä ja sodan johtamisesta.
IDF POISTI 16 TIESULKUA maanantaina Juudean ja Samarian alueilla. Armeijan maan keskiosan joukkojen komentaja kenraalimajuri Yair Naveh käski poistaa tiesulut ja muutenkin helpottaa ja nopeuttaa palestiinalaisten liikkumista alueilla ja niiden välillä. Hän väisti kritiikin terroriuhan lisääntymisestä toteamalla, että tiesulut voidaan asettaa hetkessä takaisin, jos tarvetta siihen esiintyy. Poistetut tiesulut olivat lähellä turvallisuusaitaa. Hän myös tähdensi, että joukot tiesuluilla eivät tarkista kaikkia autoja vaan ottavat summittaisesti muutaman auton tarkempaan tutkimukseen. Uudistus toteutetaan vaiheittain, ja seuraavassa vaiheessa on tarkoitus poistaa 27 uutta tiesulkua. Olmert vaati aluksi 59 tiesulkua poistettaviksi, mutta Navehin voimakkaasta vastustuksesta johtuen ja apulaispuolustusministeri Ephraim Snehin ehdotuksesta määrää pudotettiin. Turvallisuusjohto toteaa, että sillä on 50 yleistä ja viisi välitöntä terrorivaroitusta.
OLMERT LUPASI irrottaa valtion varoja 30 miljoonaa NIS seksuaalisen väkivallan ja prostituution vastaiseen taisteluun Knessetin naistenasiain edistämiskomitean kokouksessa maanantaina. Israelissa yksi nainen seitsemästä ja yksi mies yhdestätoista joutuu seksuaalisen ahdistelun tai väkivallan kohteeksi. Komiteassa esiteltiin terveysministeriön laatima ohjelma prostituution vähentämiseksi ohjaamalla naisia opastuskeskuksiin (halfway houses). Naisiin kohdistunut väkivalta on lisännyt sen uhreiksi joutuneitten esittämiä valituksia 20 % viimeisen puolen vuoden aikana. Tri Rich Bergman kertoi komitealle, että useimmat ihmiset eivät ymmärrä seksuaalisen väkivallan sen uhriksi joutuneille aiheuttamista psykologisista traumoista. Vuonna 2006 yli 4000 naista etsi hoitoa Tel Avivin raiskauksen kriisikeskuksesta. Monet nuoret naiset lisäksi peittävät kokemuksensa vuosikaudet tai –kymmenet, ennen kuin uskaltavat tuoda ne esiin. Sama ilmiö on todettu katolisen kirkon pappien nuoriin poikiin kohdistuneissa seksuaalirikoksissa poikien peitellessä traumaattisia kokemuksiaan vuosikymmenet uskaltamatta tuoda niitä julkisuuteen.
ENTISEN OIKEUSMINISTERI Haim Ramonin väkivaltaista nuoren naissotilaan suutelemista koskeva oikeuden päätös saataneen ensi viikolla. Oikeus on kuullut ao. ministeriön naistyöntekijöitten lausuntoja, joitten mukaan Ramon toimi siellä yleistyneen käytännön mukaan, joskin ehkä liioiteltuna, ja että naissotilas oli heidän mielestään itse provosoinut Ramonin eleillä, joita he eivät halunneet toistaa julkisesti.
Ramon pidättyi ministeritoimestaan oikeuskäsittelyn ajaksi, mikä on puolestaan siirtänyt terveysministerin nimittämistä, mitä sekä Labour että mutkin hallituspuolueet haluavat.
KORPRAALI GILAD SHALITIN välitöntä vapauttamista koskevat uutiset ovat osoittautuneet nahkamunaksi.
Pääministerin kanslian mukaan pahin este on Hamasin esittämät liioitellut vaatimukset palestiinalaisten vankien määrästä ja henkilöistä. JP:n uutisen mukaan ”Israel on valmis vapauttamaan hyvin suuren joukon vankeja Abbasille”, kuten se otsikoi artikkelinsa. Suurin este lienee kuitenkin siinä, että Hamasin johto on hajautunut Gazaan ja Damaskokseen, eikä kumpikaan ole täysin selvillä, kuka liikettä johtaa. Egyptiläiset ovat pyrkineet välittämään Hamasin ja Israelin välillä, mutta Egyptin vaikutusmahdollisuudet ovat rajatut, eikä sen intressinä liene lopultakaan auttaa maata, jonka varalle se varustautuu huippunykyaikaisin amerikkalaisin asein ja jota vastaan käytävää sotaa se toistuvasti harjoittelee armeijansa yksiköillä.
OPETUSMINISTERI JULI TAMIRIN (Labour) yritykset saada vuoden 1949 sovittu aselepolinja kaikkiin koulukirjoihin ei saanut Knessetin opetusvaliokunnan suostumusta. Tamir edustaa niitä, jotka haluavat Israelin luopuvan kaikista vuoden 1967 puolustussodassa vapauttamistaan alueista.
EU:N PRESIDENTTIYDEN siirtyminen Suomelta Saksalle todetaan Israelissa tyydytyksellä, sillä ”Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojan Israelin asioita koskeva kanta ei ole ollut lähelläkään tasapuolista”.
Suomen presidentti Halosen Israelia koskevaa kantaa ei täällä täysin tunneta, mutta hänen olisi odottanut Suomen ulkopolitiikan johtajana ohjaavan sitä tasapuolisemmin Lähi Idän asioissa.
AMBULANSSIA KIVITETTIIN lähellä Betlehemiä maanantai-iltana. Auto kärsi vahinkoja.
Karni-risteystä kohti Gazan ja Israelin rajalla ammuttiin kranaatti, joka vahingoitti yhtä autonkuljettajaa ja aiheutti vahinkoa autolle.
Jerusalemin entinen pormestari Teddy Kollek kuoli 95vuoden ikäisenä.
IRANIN VALTION WEB-SIVU ennustaa, että imaami mahdi voi tulla kevätpäiväntasauksen (equinox) aikaan. Hänen mukanaan tulee Jeesus, joka toimii mahdin sotapäällikkönä. Yhdessä he tulevat vakiinnuttamaan mahdin aseman maailman johtajana ja lähettävät kymmeniä tuhansia taistelijoitaan länteen ja itään. Mahdi aloittaa puhdistustyönsä Mekkasta, josta hän siirtyy Medinaan. Profeetan vihollisen Abu Sofyanin vallattua Syyrian ja Irakin ja Hejazin raastavan pedon voimalla mahdi lähettää lopulta joukkonsa surmaamaan Abu Sofyanin Jerusalemiin (Beit el-Moqaddas), islamin pyhään kaupunkiin Palestiinassa, jota nyt sionistit miehittävät. Mahdi pystyttää maailman valtakeskuksensa Kufaan.
LOPULLINEN VOITTO vihollisista saadaan Jerusalemissa, minkä jälkeen mahdi tulee toteuttamaan maailmassa rauhan ja hyvinvoinnin, jota maailma ei ole koskaan ennen kokenut, paratiisin maan päälle. Mahdin mukana ihmisten älykkyys ja tieteellinen ja tekninen osaaminen kasvavat monikertaisiksi mahdollistaen uusien energiamuotojen käyttämisen, jotka eivät saastuta ympäristöään. Mahdi tulee suhtautumaan myönteisesti ns. kirjan kansaan, juutalaisiin ja kristittyihin, jos he suostuvat heille asetettuihin vero- ym. ehtoihin, mutta muitten uskontojen jäsenille annetaan kaksi vaihtoehtoa: Käänny tai kuole. Heitä surmataan suurin joukoin.
MAHDI on miellyttävä nuori mies, muodikkaisiin vaatteisiin pukeutunut levittäen ympärilleen paratiisin tuoksua. Hänellä on säteilevä otsa ja laaja rintakehä. Hän muistuttaa esi-isäänsä Muhammedia.
(Lähde: www.worldnetdaily.com 02.01.06 ja Iranin web-sivut, lisää aiheesta Google hae: imam mahdi)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019