PERJANTAI 10.11.06
POLIISI JULISTI MAAHAN KORKEIMMAN HÄLYTYSTILAN viikonvaihteen ajaksi ja sulki liikenteen Juudean ja Samarian palestiinalaialueille. Jerusalemin vanhaan kaupunkiin poliisi asettaa 2500 miestä perjantaiksi, koska se pelkää muslimien aloittavan mellakat rukouskokoustensa jälkeen.
Sheikki Tamimi antoi käskyn muslimeille tehdä kaikkensa, jotta homoparaatia tai –tilaisuutta ei voitaisi järjestää Jerusalemissa. Hän syytti Israelin hallitusta, että se tarkoituksellisesti halventaa pyhää kaupunkia salliessaan kansainvälisten homojen kokoontumisen sinne.
ON KOHTALON IVAA, että Israelin Jumala käyttää muslimeja toteuttamaan tarkoituksiaan Israelissa.
Toinen esimerkki tästä on siinä, etteivät palestiinalaiset ole hyväksyneet Israelin hallitusten suunnitelmia maan jakamisesta, vaikka niitä on tarjottu heille kultalautasella. Arafatista lähtien he ovat mielihyvin kahmineet kirstuihinsa länsivaltojen tarjoamat miljardit mutta kieltäytyneet allekirjoittamasta rauhan-sopimuksia ja maan jakamista osapuolten kesken.
HOMOPARAATI siirrettiin heprealaisen yliopiston urheilukentälle homotapahtumaksi, mutta poliisi epäilee, että haredi- ja ortodoksi-joukot toteuttavat kuitenkin suunnitelmansa pyrkiä estämään joukkovoimallaan homojen kokoontumisen. Poliisi aikoo lähettää sinne 2000 miestään valvomaan järjestystä.
ISRAELIN ARABIT järjestävät tänään mielenosoituksia kaikkialla Israelissa Beit Hanoun tragedian vuoksi. Tämä tulee hajottamaan ennestään poliisin mahdollisuuksia valvoa järjestystä maassa.
Turvallisuusjoukot kertovat, että heillä on 80 yleistä ja parikymmentä erityistä terrorivaroitusta.
VIRHE TUTKALAITTEISSA aiheutti Beit Hanoun traagisen järkyttävän onnettomuuden, IDF:n asiaa tutkinut toimikunta ilmoitti torstaina. IDF:n yleisesikuntapäällikkö Dan Halutz määräsi kaikki tykistötulitukset keskeytettäviksi, kunnes niiden suuntaamislaitteistot on tutkittu ja mahdolliset viat korjattu. Halutz vakuutti lausunnossaan, että IDF operoi pelkästään terrorin infrastruktuurin tuhoamiseksi Gazan alueella, ja että Beit Hanoun tragedian aiheutti puhdas tekninen vika tutkalaitteistoissa.
ISRAELIN PÄÄMINISTERI Ehud Olmert uhoaa ennen maanantaiksi suunniteltua tapaamistaan presidentti George Bushin kanssa, ettei Mahmoud Abbas voi edes arvata, miten pitkälle hän on valmis menemään saadakseen sopimuksen aikaan palestiinalaisten kanssa. Hän lupailee myös, että hän pystyy ja haluaa vapauttaa vankeja jo ennen PRC:n (Palestiinan vastarintakomiteoitten) kaappaaman korpraali Gilad Shalitin vapauttamista, ja sen jälkeen uuden joukon vankeja, mikä tulee yllättämään Abbasin.
Olmertin käyttäytyminen alkaa muistuttaa koirarakkia, joka pyörii ihmisten jaloissa saadakseen huomiota osakseen. Olmertin suosio Israelissa on pohjalukemissa ja hänen hallituksensa seisoo savijaloilla.
USA:N PUOLUSTUSMINISTERIKSI nimitetty Robert Gates, CIA:n entinen johtaja, herättää toiveita USA:ssa uusien tuulien puhaltamiseksi Lähi Idän ongelmavyyhteen. Israelissa mielipiteet näyttävät olevan odottavat. Toisten mielestä hänen nimittämisensä ei välttämättä ole vahingoksi Israelille, mutta toiset epäilevät, että hän tulee painostamaan Israelia myönnytyksiin, jotka voivat olla vaaraksi maan turvallisuudelle. Jotkut tahot myös muistuttavat, että Gates tuo kansainvälisen poliittisen pelaajan CFR:n (Council on Foreign Relations) entistä näkyvämmin Bushin hallituksen sisälle. Hänen uskotaan myös tukeutuvan suosituksissaan ja päätöksissään Lähi Idän asioissa James Bakerin ja Lee Hamiltonin komitean havaintoihin ja suosituksiin koskien Irakin sotaa, neuvotteluja Iranin ydinohjelmasta sekä Israelin ja palestiinalaisten välistä ongelmaa, jonka ratkaisemista komitea pitää avaimena suhteitten parantamiseksi arabimaihin. Komitea suosittaa myös USA:lle suoria neuvotteluja Iranin kanssa sen ydinasekiistasta, mikä nostaisi Iranin entistä tukevammin kansainväliseksi mahtitekijäksi, mihin asemaan se määrätietoisesti pyrkiikin.
APULAISPUOLUSTUSMINISTERI Ephraim Sneh toteaa Jpostille antamassaan haastattelussa, että Israelin tulee olla valmis estämään tai ainakin vähentämään Iranin pyrkimyksiä hankkia itselleen ydinaseita. Hänen mielestään tämä tulee tehdä kustannuksista välittämättä, mutta hyökkäys Iranin ydintutkimuslaitteita vastaan on viimeinen keino, jos muut keinot eivät tuota tuloksia. Sneh on entinen IDF:n prikaatikenraali, ja hänen lausunnollaan on hallituksen vastuullisena jäsenenä merkittävä painoarvonsa. Sneh toteaa, että on kansalle kestämätöntä elää jatkuvan pelon pilven alaisena, jonka aiheuttaa vastuuntunnoton, Israelin tuhoa vannonut johtaja. Tämä voi aiheuttaa tilanteen, jossa useimmat israelilaiset alkaisivat haluta elää jossain muualla ja juutalaiset epäröidä muuttamista luvattuun maahan. Täten Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejat saavuttaisi unelmansa juutalaisvapaasta Lähi Idästä ilman, että hänen tarvitsisi painaa ydinpommin nappia.
Sneh asettaa toiveensa kansainväliseen Iranin vastaiseen painostukseen ja siinä suurvaltoihin, joista Venäjä on johtoasemassa sen luottamuksellisten Iranin suhteitten vuoksi, mutta mahdollisuudet sen onnistumiseksi eivät ole hyviä, hän toteaa. Tämän vuoksi Israelin tulee vahvistaa puolustustaan ja kehittää edelleen ballististen ohjusten torjuntalaitteistoaan.
ISRAELIN RAFAEL JA GENERAL DYNAMICS USA ovat yhdessä kehittäneet aseen, jolla pystytään tuhoamaan tienvarsipommeja. Laite perustuu Rafaelin kehittämään suurtehoisen laserin käyttöön, joka on yhdistetty GD:n kehittämään Browning M2 12.7 mm:n konekivääriin. Laite on nimeltään Thor, ja sitä voidaan käyttää valvonta-asemilla etäislaitteen avulla, tai se voidaan asentaa ajoneuvoon tai pommiryhmän robottiin. Se toimii sekä päivänvalossa että pimeässä. Sitä voidaan käyttää myös pysyvästi asennettuna leikkaamaan materiaaleja, ja se toimii sekä puolustuksen että hyökkäyksen aikana, koska sen laserohjattu konekivääri on tarkka ja tehokas ase.
ENGLANNIN TURVALLISUUSVIRANOMAISET ovat kauhuissaan todettuaan, miten heidän maassaan on toiminut terroriarmeija, jolla on ollut kymmeniä suunnitelmia, pari sataa toimivaa osastoa ja parituhatta jäsentä, joita on rekrytoitu teknisistä opistoista ja yliopistoista. M 15 tutkijat ovat löytäneet yksityiskohtaisia, keittokirjojen tapaan laadittuja oppaita, joissa neuvotaan valmistamaan tehokkaita pommeja erilaisia liuoksia yhdistämällä, joita on mahdoton havaita metallinpaljastimilla.
GAZAN ALUEEN pohjoisosassa tapahtui räjähdys talossa, joka luhistutti talon. Sen omistajat vedettiin vahingoittuneina esiin talon raunioista. Sen aiheutti luultavasti valmisteilla ollut pommi.
Gazan pohjoisosassa sotilaat tulittivat aseellista miestä.
IDF pidätti yön aikana 27 epäiltyä palestiinalaista Juudean ja Samarian alueilta.
IDF veti sotilaansa pois Ghajarin kylän pohjoisosasta Libanonin rajalla ja luovutti asemansa UNIFIL:n sotilaille. Sopimus tästä on salainen eikä sitä ole julkisesti reklamoitu. YK:n sininen raja kulkee kylän keskeltä, eteläosan jäädessä edelleen IDF:n valvontaan. Hizballah käyttää kylää soluttaakseen sen kautta vakoilijoitaan ja terroristejaan Israelin puolelle, ja sen kautta kulkee huumekauppa Libanonista Israeliin.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021