Maanatai 30.10.06

Maanantai 30.10.06

Eilen illalla työväenpuolue hyväksyi Israel Beitenu puolueen liittymisen hallitukseen kokouksessa, joka oli epätavallisen myrskyinen. Tänä aamuna hallituksen pitäisi äänestää ja hyväksyä Israel Beitenu:n hallitukseen liittymisen. Nyt Israel Beitenu:n sisällä on paljon tyytymättömyyttä, koska hallitusneuvotteluissa puoluejohtaja Avigdor Lieberman piti huolen vain omasta itsestään ,eikä vaatinut lisää ministerin paikkoja, vaikka heille olisi kuulunut 3 ministerin tai varaministerin paikkaa. On jopa uhka, että osa Israel Beitenu knessetin jäsenistä eroaisi ja perustaisi itsenäisen ryhmän knessetissä.

Israelin pääministeri Ehud Olmert pyysi eilen anteeksi Saksan liittokanslerilta Angela Merkeliltä viime viikon tapahtumaa, jossa israelilaiset hävittäjäkoneet uhkasivat saksalaista laivaa ja siitä ilmaan noussutta helikopteria. Saksan puolustusministeri väittää, että israelilaiset koneet ampuivat varoituslaukauksia laivan yli.

Palestiinan presidentti Mahmud Abbas on pyytänyt Israelilta luvan tuoda Gaazaan osia Jordaniassa olevasta Badr prikaatista. Badr prikaati on PLO:lle uskollinen sotilaallinen osasto. Tällä hetkellä Abbaksella on noin 85 000 eri turvallisuuspalveluiden miestä käytettävissä, joten on vaikea ymmärtää, mihin hän tarvitsee lisää joukkoja, kun Hamaksella on vain 5000 turvallisuusmiestä.

Ensi kuussa pitäisi Jerusalemissa olla homoparaati, mutta nyt ultraortodoksit ovat ilmoittaneet Jerusalemin alueen poliisipäällikölle, että he eivät salli sellaisen marssin tapahtua Jerusalemissa millään ehdolla ja jopa vihjaisivat, että sellainen marssi voi saada aikaan mellakan. Poliisi voi lain mukaan kieltää marssit, mielenosoitukset jne, jos on suuri todennäköisyys, että ne vaarantavat yhteiskuntarauhan.

Eilen hallituksen komitea päätti suositella, että Jerusalemin länsipuolella olevat metsät julistettaisiin suojelualueiksi. Syynä tämän komitean kokoontumiseen on ”Safdi-suunnitelma”, jonka mukaan kyseiset metsät kaadettaisiin ja tilalle tulisi noin 20 000 asuntoa – alueen koko on noin 26 km2 .Jo 50 knessetin jäsentä on lupautunut vastustamaan kyseistä rakennussuunnitelmaa. Alun perin Jerusalemin oli määrä levitä itään: alueelle Jerusalemin ja Maale Adumin välille, mutta poliittisista syistä sinne ei haluta rakentaa nyt.

Israelin oikeuskansleri Menachem Mazuz on pyytänyt poliisia tutkimaan, onko syytä aloittaa rikostutkinta pääminsteri Ehud Olmertin käyttäytymisestä Leumi-pankin myynnin yhteydessä. Israelissa kaikki pankit kuuluivat valtiolle aina viime vuosiin asti, koska 80-luvun alussa pankkien johtajat pelasivat osakemarkkinoilla pankkien osakkeilla ja olisivat romahduttaneet pankit ilman valtion väliin tuloa.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019