SUNNUNTAI 30.07.06
1. LIBANONIN RINTAMA
IDF veti suurimman osan joukoistaan pois Bint Jbailin 20 000 asukkaan kaupungista, jossa se on käynyt katkeria ja verisiä taisteluja Hizbullahin terroristeja vastaan. Eilen sotilaat surmasivat 26 Hizbullahin terroristia kärsien itse seitsemän sotilasta haavoittuneina, yksi heistä vakavasti. Taistelut tässä terrorismin pääkaupungiksi kutsutussa kaupungissa ovat esimerkkeinä IDF:n moraalisesta sodankäynnistä: Kiivaista taisteluista ja pommi-iskuista huolimatta siviiliuhreja ei ole raportoitu ollenkaan, vaikka arviolta 5000 siviiliasukasta jäi kaupunkiin taistelujen ajaksi.
IDF:N SOTILAAT löysivät kaupungista suuret joukot aseita, panssariohjuksia, kranaatteja, käsiaseita, kiväärejä, maamiinoja ja muita. IDF surmasi viikonvaihteen aikana kaikkiaan viitisenkymmentä Hizbullahin terroristia, joista osa oli alueella toimivia gerilla-tyyppisiä joukkoja, osa Hizbullahin erikoisjoukkoja, jotka oli tuotu paikalle vahvistamaan Hizbullahin asemia. Pitkän matkan raketteja oli asennettu asuintalojen ylimpään kerrokseen, josta yläpohja oli poistettu ja välipohjaa vahvistettu raketin kestäväksi. Raketit oli naamioitu kangas- ja puunoksasuojuksilla, ettei niitä havaittaisi lentokoneista ja helikoptereista.
IDF:N POHJOISTEN JOUKKOJEN OC-KOMENTAJA kenraalimajuri Udi Adam kuvaa Bint Jbailia lähes raunioituneeksi. Pieni joukko jää kaupunkiin varmistamaan IDF:n asemia, ja Adamin mukaan IDF voi palata sinne tarvittaessa. 890 miehen laskuvarjojääkärijoukon ollessa vetäytymässä miehittämätön tiedustelukone havaitsi ryhmän Hizbullahin terroristeja ajavan moottoripyörillä asettaakseen väijytyksen sotilaita varten ja ryhmittyi taisteluasemiin. Syntyneessä taistelussa 26 Hizbullahin terroristia surmattiin, seitsemän sotilasta haavoittui. Operaatio ”Suunnanmuutoksen” alkamisesta lähtien IDF sanoo surmanneensa yli 200 Hizbullahin terrorista. (Hizbullahin terroristeja kutsutaan median artikkeleissa taistelijoiksi, gerilloiksi tai terroristeiksi.)
IDF TUNNUSTI, että sen miehittämätön tiedustelukone oli ammuttu alas perjantaina. Hizbullahin TV-kanava ilmoitti, että se ampui koneen alas. IDF ilmoitti sen johtuneen teknisestä viasta. www.debka.com puolestaan kertoo artikkelissaan 30.07., että kone lensi Syyrian puolella Libanonin rajaa, että Syyrian patteristo ampui sen alas. Kone oli tarkkailemassa massiivisia ohjus- ja rakettikuljetuksia Syyriasta Hizbullahille Libanoniin. IDF ilmoitti tuhonneensa koneen jäännökset, ettei sen herkkä kojeisto joutuisi vihollisen käsiin.
IAF suoritti eilen pommituslentoja 60 epäiltyyn Hizbullahin kohteeseen Libanonissa tuhoten yli 10 raketin laukaisualustaa, tusinoittain rakennuksia ja asevarikkoja sekä useita Hizbullahin tukikohtia. Perjantaina IAF iski ohjuksillaan Kfar Jouzin kylään lähellä Nabatiyaa, tuhoten kolme rakennusta. Kolme ihmistä kuoli ja yhdeksän haavoittui, heistä neljä lapsia. Iskun kohteena oli Hizbullahin virkailijan asunto.
POHJOISEN ARMEIJAN apulaispäällikkö kenraali Alon Friedman ilmoitti lauantaina, että Afulaan perjantaina ammutut raketit olivat vanhamallisia Syyriassa valmistettuja raketteja eikä Iranissa valmistettuja Fajr-5 mallisia. Tätä rakettityyppiä ei ole aiemmin käytetty, mikä lienee merkkinä rakettivarannon tyhjentymisestä. Poliisin mukaan yksi raketeista sisälsi yli 100 kg räjähteitä. Se ei aiheuttanut ihmisvahinkoja ja sen aiheuttama tulipalo saatiin pian sammutetuksi. IAF:n koneet tuhosivat sen laukaisualustan pian sen jälkeen.
HIZBULLAHIN PÄÄSIHTEERI HASSAN NASRALLAH uhkaa ampua raketteja Afulan eteläpuolelle. Afula on n. 70 km Libanonin rajasta ja 15 km Nasaretista etelään.
Nasrallah antoi ehdollisen suostumuksensa Libanonin pääministerille neuvotella aselevosta, mutta vaatii, että sen asettamat ehdot tulitauosta tulee huomioida sopimuksia laadittaessa. Hän vähätteli ulkoministeri Ricen tulitaukoyrityksiä, joita hän pitää Israelin pyrkimyksinä välttää täydellinen luhistuminen taisteluissa. Hän syytti USA:ta, että Ricen pyrkimyksenä on toteuttaa uusi Lähi Itä, jossa Israel on alueen mahtivaltio.
Nasrallah väitti tukevansa Libanonin hallitusta ja sen rauhanehdotusta, mikä voisi lopulta johtaa Hizbullahin riisumiseen aseista. Hänen mukaansa IDF ei ole saanut yhtä ainutta voittoa 18 päivää kestäneissä taisteluissa ja väitti Hizbullahin terroristien olevan saamassa voiton IDF:n sotilaista. Hän puhui al-Manar TV-yhtiön lähetyksessä lauantaina. Israelin TV-kanava 2 otti lähetyksen talteen ja käänsi puheen välittömästi hepreaksi. Se oli Nasrallahin neljän puhe TV:ssä heinäkuun 12. päivän jälkeen, jolloin Hizbullah teli yllätysiskun Israelin puolelle ja kaappasi kaksi IDF:n sotilasta kahdeksan saadessa surmansa.
USA:n kongressi vaatii, että myös EU:n tulee asettaa Hizbullah terroristijärjestöjen listalle.
HIZBULLA AMPUI perjantain ja lauantain aikana yli 200 rakettia Israelin puolelle.
Kiryat Shmonaan ammuttiin 25 rakettia, joista yksi osui julkiseen rakennukseen aiheuttaen vahinkoja rakenteisiin, mutta talo oli silloin tyhjänä. Useita ihmisiä hoidettiin eriasteisista haavoista ja monet saivat shokkihoitoa. Hizbullahin ampumat raketit ovat sytyttäneet satoja metsä- ja pensaspaloja, joita muutenkin ylikuormitetut palokunnat ovat joutuneet sammuttamaan. Suuret alueet Galilean kauniista, aaltoilevista kukkuloista, rinteistä ja laaksoista ovat muuttuneet poltetuiksi, puoliksi palaneitten puunrunkojen ja kuivettuneitten pensaitten jäännösten rumentamina karuiksi ja rumiksi.
Raketteja osui lähes kaikkiin Galilean kaupunkeihin, mutta niiden aiheuttamat tuhot jäivät vähäisiksi.
Yksi raketti osui Haifan Rambam sairaalaan tunkeutuen räjähtämättä rakenteiden läpi sisätiloihin.
Kaikki potilaat oli siirretty siitä siivestä rakennuksen pohjakerroksiin suojaan.
2. ARAFATIN KETTU
Khaled Abu Toameh kertoo aamun JPostin artikkelissaan, että Hizbullahin Etelä Libanonin operaatioitten komentaja Imad Fayez Mughniyeh oli läheinen Jasser Arafatille tämän toimiessa Beirutissa, ja myöhemmin toimi upseerina Arafatin henkivartiokaartissa Force-17. Hän on johtanut Hizbullahin operaatioita etelässä vuosikymmenen ajan. Hänen kutsumanimensä on ”tha´lab”, suomeksi kettu. Häntä pidetään Hizbullahin kakkosmiehenä, hän oli suunnitellut kahden IDF:n sotilaan kaappaamisen, ja hän valvoo Hizbullahin raketti-yksikköä Etelä Libanonissa. Hizbullah on ampunut 1600-2200 rakettia Israeliin heinäkuun 12. päivän jälkeen.
Hän jäi Beirutiin muitten PLO:n miesten joutuessa pakenemaan Libanonista 1982, ja hän valvoi PLO:n aseitten siirtämistä sitä tukeville järjestöille. Hän toimi Amal-joukoissa yhdessä Nasrallahin kanssa, mutta he erosivat siitä muodostaen oman järjestön Hizbullahin Iranin samannimisen järjestön mukaan.
Mughniyeh syntyi Tyyrossa 1962 palestiinalaisille vanhemmille. Hän suunnitteli iskuja USA:ta ja Ranskaa vastaan, kuten USA:n lähetystön pommittamisen Beirutissa, ja pommi-iskut ranskalaisia laskuvarjojoukkoja vastaan Libanonissa. Hän oli mukana Karine A-aselaivan varustamisessa Gazaan 2001.
Lokakuun 10. päivänä 2001 FBI asetti hänen päästään 25 miljoonan USD palkkion.
3. GONDOLEEZZA RICE
USA:n presidentti George Bush lähetti ulkoministerinsä Ricen uudelleen Lähi Itään, toisen kerran viikon sisällä. Hänen tehtävänään on saada tukea ja vihjeitä USA:n runnomaa YK:n turvallisuusneuvoston keskiviikon kokoukseen tarkoittamaa Libanonin tulitaukosopimusta varten. Rice tapasi eilen pääministeri Olmertin keskusteluissa, joita arvioidaan korrekteiksi, mikä tarkoittaa, etteivät osapuolet olleet aivan samaa mieltä asioista. USA haluaa kiireisesti tulitaukoa, mutta ei haluaisi antaa ulkopuolisille kuvaa Israelin painostamisesta. Yksi visaisimpia kysymyksiä on monikansallisen valvontajoukon muodostaminen Libanonin eteläosaan. Sen pitäisi olla riittävästi aseistettu ja sen joukot taistelukoulutuksen saaneita, ja sen tulisi toimia YK:n mandaatin suojassa. Olmert on tiettävästi valmis taipumaan tällaisen joukon muodostamiseen, mutta ongelmana on, mistä joukot koottaisiin. Ranska on yksi ehdokas, Turkki on nousemassa varteenotettavaksi ehdokkaaksi. Arabimaat ovat haluttomia, he tuntevat Hizbullahin epäluotettavuuden, Saksa epäröi.
Päätöslauselma tulisi esittää YK:n turvallisuusneuvostolle keskiviikkona, ja siitä äänestettäisiin torstaina. JOKAINEN JUUTALAINEN TUNTENEE KYLMIÄ VÄREITÄ selkäpiissään seuratessaan tulitaukosopimuksen käsittelypäivää YK:n turvallisuusneuvostossa torstaina kolmas elokuuta 2006, sillä se päivä sattuu olemaan yhdeksäs Av-kuuta juutalaisessa kalenterissa. Sinä päivänä tuhottiin ensimmäinen ja toinen juutalaisten Jerusalemin Temppeli, ja sinä päivänä juutalaiset karkotettiin Espanjasta 1492, ja lisäksi sinä päivänä on sattunut useita muita onnettomuuksia juutalaisille.
4. VANHA KEHNO
Vanha kehno heittelee kapuloitaan Gabrielin rattaisiin.
Yhteydet internetiin pätkii jatkuvasti, koskaan ei tiedä, pääseekö läpi vai ei. Juuri tällä hetkellä ei pääse.
Toiseksi se pimensi monitorin kokonaan, joten oli turvauduttava pojan omaan monitoriin, mikä aiheuttaa jonotusta käyttöajoille, koska hänkin tarvitsee omaansa.
Nämä kaikki voivat aiheuttaa katkoksia raporttien julkaisemiseen.
Pyydän ymmärtämystä Israelin ystäviltä ja kaikilta, jotka raportteja seuraavat.
Siunaavin ajatuksin.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019