MAANANTAI 08.05.06

1. HEBRONIN KARKOTUS

Tuhat poliisia ja rajapoliisia vahvistettuina IDF:n sotilailla tarvittiin väkivaltaisesti poistamaan kolme juutalaisperhettä, yhteensä 22 ihmistä, ja heidän avukseen tulleet kolmisenkymmentä teini-ikäistä. Poliisit sahasivat auki taloon johtavan rautaportin ennen pääsyään talon kapeaan ja pimeään kiviportaikkoon. He sentään koputtivat asuntojen ovelle ennen murtautumistaan sisään. Kaikki kolme perhettä lähtivät lopulta vapaaehtoisesti ulos, mutta Tzipora Schlissel, joka oli kokenut kaksi karkotusta aiemmin, ei liikahtanut paikaltaan, vaan puristaen sylissään kahta itkevää lastaan, toinen kymmenkuinen David, huusi vastalauseitaan: ”Tässä maassa ei ole oikeutta eikä oikeamielisyyttä, sitä hallitsee korruptoitunut jengi.”

Tzipora, hänen miehensä ja kahdeksan lastaan olivat asuneet talossa kuukauden. Tzipora lopulta retuutettiin usean poliisinaisen toimin ulos, jonne hänet jätettiin keskelle katua makaamaan selälleen, kuten hänet jätettiin edellisen kerran, silloin Abraham Avinu juutalaiskorttelin viereisen torin tyhjistä rakennuksista. ”Jos minulla olisi keffiyeh (arabipäähine) tätä ei tapahtuisi,” hän huusi poliiseille ja sotilaille, jotka hätistelivät taloon pyrkiviä nuoria pois alueelta. Lopulta tilanne muuttui melkoisen väkivaltaiseksi, nuoret heittelivät sotilaita ja poliiseja kivillä, maalipurkeilla, pulloilla ja munilla, poliisikomentajan mukaan myös Molotovin coctaileja heitettiin poliisin päälle. 17 poliisia ja seitsemän asukasta sai lieviä vammoja yhteenotoissa.

2. OLMERTIN HALLITUS PELKKÄÄ HYMYÄ

Olmertin hallituksen ministerit ovat etsineet paikkojaan ja asemaansa aloittaakseen ministeritoimensa. Koko touhu muistuttaa sivullisen silmin katsottuna uuden lukuvuoden alkamista oppilaitten etsiessä omaa pulpettiaan uudessa luokkahuoneessa. Gil eläkeläisten johtaja Rafi Eitan hoitaa asioita toistaiseksi valkoisesta Volvostaan, joka kuuluu ministerin palkkaetuihin, koska hänen ministeriönsä on uusi eikä ole vielä selvinnyt, missä hänen toimistonsa tulee olla. Mutta valokuvista päätellen he ovat pelkkää hymyä, jokainen on tyytyväinen, että katsottiin arvolliseksi saamaan oman ministeriön. Puolustusministeri Amir Peretz, joka korotettiin kapteeniksi ennen eroamistaan armeijasta, joutui heti tuoreeltaan ratkomaan visaisia päätöksiä, miten vastata Kassam-rakettien jatkuvaan virtaan, päästääkö palestiinalaisia työntekijöitä Israeliin vai ei. Vaikka hän halusi ojentaa kättään rauhan merkiksi palestiinalaisten suuntaan, hän antoi hyväksymisensä ilmaiskuun PRC:n koulutusleiriin, jossa viisi ihmistä kuoli ja muutama haavoittui. Eilen hän antoi luvan 15 000 palestiinalaiselle työntekijälle päästä rajan yli Israeliin.

Opetusministeri Yuli Tamir sanoo panevansa koko Israelin koululaitoksen ylösalaisin. Edellisen kerran tällainen siivous tapahtui marxilaista Meretziä edustavan ministerin toimesta, ja hänen jälkiensä korjaaminen kesti vuosikaudet eikä niitä vieläkään ole kunnolla korjattu.

Olmert vakuutti taas kerran, että hän tulee määrittelemään Israelin uudet rajat.

3. ABDULLAH II: RAUHANSUUNNITELMILLA AIKAA 2 VUOTTA

Jordanian kuningas Abdullah II näkee otollisen tilanteen olevan lipsumassa pois käsistä ”tiekartan” edellytysten toteuttamiseksi. Hänen mukaansa aikaa on enää kaksi vuotta. Hän viitannee tässä Olmertin uhkaukseen odottaa vajaa kaksi vuotta Palestiinan reaktioita neuvottelujen aloittamiseksi, jonka jälkeen hän aloittaa yksipuoliset toimet juutalaisten vetämiseksi pois Juudean ja Samarian sisäosista. Tämän jälkeen jäljelle jääviä suuria juutalaisten asutustaajamia vahvistetaan ja ne eristetään turva-aidalla alueista, jotka ovat palestiinalaisten asuttamia. Tämä tulisi olemaan uusi rajalinja; entistä rajaa ei ole olemassakaan. Vuoden 1949 aseleposopimuksella määriteltiin vain taistelevien osapuolten välinen aselepolinja.

Abdullah II:n huoli on aiheellinen. Hänen kruunuaan uhkaavat sekä al-Qaida Irakin terroristit että mahdolliset laajenevat levottomuudet palestiinalaisalueilla Juudeassa ja Samariassa, josta ne voivat kiihottaa hänen kuningaskuntansa Palestiinasta kotoisin olevat alamaisensa, arviolta 65 % kansasta.

4. TERRORIUHKIA

IRANIN ATOMITUTKIMUS on kehittynyt paljon odotettua nopeammin, mikä on ihmetyttänyt ulkomaisia tiedemiehiä. Sekä amerikkalaiset että englantilaiset tiedustelujärjestöt ovat vakuuttuneita, että nopean kehityksen taustalla on kuuden pakistanilaisen ydintutkijan pakeneminen Iraniin Pakistanin johtavan ydintutkijan A Q Khanin jouduttua kansainvälisen arvostelun kohteeksi, koska hän oli antanut ydintietoutta sekä Iranille että Pohjois-Korealle. Khan elää tiettävästi kotiarestissa Pakistanissa. Hänen laatimiaan ohjeita kotitekoisen ydinpommin laatimiseksi levisi myös ainakin Libyaan ja Saudi Arabiaan.

Iraniin paenneen kuuden pakistanilaisen ydintutkijan pelätään antaneen al-Qaidan terroristeille ydinpommin rakennusohjeita niistä aineista, joitta heillä on käytettävissään. Sekä Englannin tiedustelujärjestö M16 että IAEA ovat vakuuttuneita, että nämä kuusi pakistanilaista tiedemiestä pelaavat johtavaa roolia Iranin ydintutkimuksen kehittelyssä. Asiasta kertoi ydintutkimuksen asiantuntija tri Alezander Cirilovic Pariisissa.

LINTUFLUNSSAVIRUS on nousemassa toiseksi uhkakuvaksi, joka voi olla terroristien saavutettavissa.

Bushin hallitus antoi äskettäin huippusalaisen tiedotteen kongressin ja senaatin jäsenille koskien Pohjois-Korean tutkimuksia lintuflunssaviruksen kehittelemiseksi biologisen aseen muotoon. Asian vahvistaa myös Englannin M16. Flunssavirusta kehitellään aerosol-sumuttimen muotoon, mitä on mahdoton havaita rajatarkastuksissa. Tällainen geneettisesti valmistettu versio lintuflunssaviruksesta on paljon tappavampi kuin normaali lintuflunssavirus tai isorokko. Espanjassa 1918 levinnyt flunssavirus tappoi 50 miljoonaa ihmistä. Lintuflunssaan ei ole olemassa rokotetta, ja sen pelätään pystyvän muuntumaan mutaatioiden kautta rokotteen kestäväksi nopeammin kuin uusia rokotteita pystytään kehittelemään.

Bushin neuvonantaja biologisessa sodankäynnissä tri Ken Allibek sanoo tällaista virusta kaikkein suurimmaksi uhkaksi. Hän toimi Neuvosto-Venäjän biologisen sodankäyntiohjelman Biopreperatin johtajana.

Pohjois-Korean biologisen sodankäynnin ohjelmaa toteuttaa 300 000 työntekijää, mukana 800 entisen Biopreperatin tutkijoita.

Lontoon Imperial Collegen johtava virologi professori Peter Openshaw pitää lintuflunssaviruksen geneettisesti valmistettua muotoa vaarallisempana kuin isorokko-virusta. Valloilleen päässeenä tällainen virus voi tartuttaa kymmeniä miljoonia ihmisiä ja siihen voi kuolla miljoonia. Minkään valtion sairaalat ja hoitolaitokset eivät ole varautuneet tällaiseen potilastulvaan lyhyen ajan sisällä.

(lähde: www.worldnetdaily.com 08.05.06)

5. ASEITA GAZAAN

www.debka.com kertoo aamun uutisissaan, että Hamas teki äskettäin suurimman aseitten salakuljetus-sopimuksen Siinain beduiinien kanssa, 250 000 USD. Tämä samaan aikaan, kun Olmert on kiinni hallituksensa muodostamisessa ja muissa kiireellisissä asioissa, kuten vuoden 2006 budjetin hyväksyttäminen Knessetissä, ja maailma odottaa Hamasin sanoutuvan irti välivallan ja terrorismin käytöstä.

Fatah ja Hamas ottivat eilen kiivaasti yhteen Gazassa. Kaksi Fatahin ja yksi Hamasin pyssymiehistä kuoli ja useita haavoittui.

Aamun aikana palestiinalaiset ampuivat kahdeksan Kassam-rakettia Gazan alueen pohjoisosasta. Ne eivät aiheuttaneet vahinkoja. Gazan alueen eteläosassa IDF:n sotilaita tulitettiin, ei vahinkoja.

IDF:n sotilaat pidättivät Juudean ja Samarian alueilla parikymmentä palestiinalaista, joita epäillään osallisuudesta terrorismiin.

Tiedotuslähteiden mukaan IDF esti teloitusyrityksen Abbasia vastaan Gazassa viime viikolla. IDF antoi vihjeen salahankkeesta, jonka seurauksena Abbas peruutti sovitun tapaamisen Dahlanin kanssa.

Israelin arabit aikovat järjestää suuren mielenosoituksen Lodissa 15. toukokuuta, päivänä, jolloin Israelin valtio muodostettiin. Arabit kutsuvat päivää nimellä ”nakba”, katastrofi. Paikalliset asukkaat ovat lähettäneet kirjelmän Lodin poliisikomentajalle mielenosoituksen kieltämiseksi, koska sitä käytetään hyväksi mielten kiihottamiseksi Israelin vastaisiin tunteisiin. Tilaisuudessa ovat näyttävästi esillä Palestiinan liput ja heitä puoltavat iskulauseet kiihotuspuheitten ohella.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021