gavriblockSUNNUNTAI 09.04.06
1. IDF SURMASI 15 PALESTIINALAISTA
IDF on lupauksensa mukaan kiihdyttänyt iskujaan Gazan alueelle vastauksena lisääntyneisiin Kasam-raketti-iskuihin Israelin puolelle. Palestiinalaiset terroriryhmät ovat perustaneet Gazan alueelle kuusi koulutus- ja harjoitusaluetta entisten juutalaiskylien raunioille. Niitä käyttävät sekä Fatahin, Hamasin että Jihadin terroriryhmät.
Perjantai-iltana IAF:n koneet laukaisivat ohjuksensa autoon, jossa oli pommintekijä ekspertti Iyad Abu Aynayn, 29, jolla oli yhteyksiä Hamasiin ja PRC:n (kansan vastarintakomitea) kanssa Gazan alueella. Iskussa kuoli Aynayn lisäksi hänen 7-vuotias poikansa ja neljä aseistettua miestä. Hän oli juuri lähtenyt Rafahin lähellä sijaitsevasta koulutus-leiristä. Hänen vaimonsa ja vauvansa haavoittuivat iskussa.
Myöhään lauantai-iltana IAF:n koneet ampuivat ohjuksia autoon, johon Kassam-miehistö oli juuri astunut laukaistuaan rakettinsa lähellä Neve Dekalimin juutalaiskylän raunioille rakennettua harjoitusleiriä.
Kaksi heistä, Mahmoud Ajour ja Sami Abu Shariya, kuoli iskussa heti, kolmas haavoittui vakavasti. He kuuluivat Fatahin al-Aksan Prikaatiin.
Kaikista vastatoimista huolimatta terroristit laukaisivat ainakin viisi Kassamia Israeliin viikonlopun aikana.
Abbasin neuvonantaja Nabil Abu Rudeineh kutsui Israelin suorittamia iskuja ”anteeksiantamattomaksi rikokseksi” syyttäen Israelia, että ”sen tuhoava politiikka rikkoo jatkuvasti rauhantilan ja aiheuttaa pikaisia ja tuskallisia seurauksia”. Rudeineh ei näytä olevan selvillä Kassam-rakettien laukaisuista, eikä Abbasin taholta tule minkäänlaista tuomiota niille, jotka ”rikkovat rauhantilan” laukomalla jatkuvasti Kassam-raketteja.
Rudeinah vaati kvartettia painostamaan Israelia, että se lopettaisi hyökkäyksensä palestiinalaisia vastaan.
2. USA JA EU KATKAISIVAT SUORAN AVUN PA:LLE
Sekä USA:n että EU:n edustajat ilmoittivat, että ovat katkaisseet kaiken suoran avustuksen Palestiinan Auktoriteetille. Niiden lupaama taloudellinen tuki annetaan kansainvälisten ja ei-hallituksen tukemien järjestöjen (NGO) kautta. EU:n hallituksen toimisto on keskeyttänyt avun tilittämisen Hamasin johtamalle hallitukselle, koska se ei ole myöntynyt EU:n asettamiin vaatimuksiin.
Hamas on pääministeri Haniyehin suulla tuominnut tämän ”harkitsemattoman toimen, joka rankaisee palestiinalaista kansaa”. EU:n päätös lopettaa n. 36.9 miljoonan USD avustuksen projekteilta, joilla oli tarkoitus rahoittaa sairaaloita, palveluja ja koulutusta, joita YK, punainen Risti ja muut ryhmät ovat pitäneet yllä. USA:n tekemä päätön avun keskeyttämisestä lopettaa lukuisia suunniteltuja tai aloitettuja projekteja PA:n hallintoalueilla. Välitön seuraus tästä on palkkojen maksamisen estyminen PA:n palkkalistoilla oleville virkailijoille ja turvallisuusjoukoille, joita on tiettävästi 135 000-160 000.
3. HANIYEH HYLKÄÄ ABBASIN YRITYKSET RAJOITTAA SEN VALTAA
Abbas ja Haniyeh tapasivat Gazassa torstai-iltana pyrkien tasoittamaan jännitystä Abbasin ja Hamasin johtaman hallituksen välillä. Haniyeh antoi kokouksen jälkeisenä päivänä lausunnon, jossa hän toteaa hänen hallituksensa päättäväisyyden saada takaisin valtansa, jota Abbas on viime päivien aikana antamillaan ”presidentin käskykirjeillä” pyrkinyt vähentämään siirtämällä sen Abbasin valvontaan. Abbasia lähellä olevat virkailijat kertoivat kokouksen olleen hyvin jännittynyt. Abbas kertoi siinä myös tulleensa valituksi kansan enemmistön toimesta, ja että hänellä on valtuudet tehdä hyväksi katsomiaan päätöksiä. Virkailijat varoittivat Haniyehiä, että jos hän ei suostu kansainvälisen yhteisön vaatimuksiin, hän huomaa pian olevansa Gazan kaupungin pormestari. Haniyeh vaati Abbasia tunnustamaan, että hallituksen tulee valvoa kaikkia turvallisuus-järjestöjä, kuten myös, että sen tulee saada valvontaansa palestiinalaisten talousasiat.
Pian Haniyehin lausunnon jälkeen Abbasille uskolliset turvallisuusvirkailijat pysäyttivät hänen auto-saattueensa Gazan pääkadulla ja käännyttivät sen takaisin estävän turvallisuusjärjestön virastojen edessä.
4. USA SUUNNITTELEE ISKUA IRANIN YDINLAITOKSIIN
Amerikkalaisen New Yorker lehden mukaan USA:n hallitus suunnittelee sotilaallista iskua Irania vastaan, ja siihen kuuluvat hyökkäykset Iranin ydinlaitoksiin. Tämä tutkiva raportti julkaistiin lehden huhtikuun 17. päivän numerossa. Raportissa kerrotaan, että Bushin hallitus kutsuu Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejadia uudeksi Hitleriksi. Tärkeä Pentagonin neuvonantaja kertoo artikkelin mukaan, että ainoa keino saada muutos aikaan Iranin voimatasapainossa on sodan kautta. Toinen asiantuntija kertoo, että iskujen tarkoituksena on nöyryyttää Iranin hallitusta, mikä johtaisi siellä kansannousuun uuden hallituksen muodostamiseksi.
USA:n ja Iranin väliset keskustelut Irakin hallinnosta siirrettiin ensi viikkoon. Niissä oli tarkoitus vähentää jännitystä Iranin ja Irakin hallitusten sekä USA:n välillä, ja parantaa maitten välistä turvallisuutta.
5. ARABIVALTIOT HUOLISSAAN IRANISTA
Egyptin presidentti Mubarak antoi yhden harvinaisista lausunnoistaan huhtikuun 8. päivänä varoittaen, että Irakin sota voi pursua sen rajojen yli naapurimaihin.
Arabimaiden tiedustelupäälliköt kokoontuivat äskettäin Kairoon kiireelliseen ja salaiseen neuvotteluun, jossa käsiteltiin Iranin aiheuttamaa uhkaa arabimaille. Neuvotteluun osallistuivat Saudi Arabia, Kuwait, Bahrain, Tunisia, Marokko, Turkki ja Syyria. Egyptin huoli on, että Iranin vaikutuksen kasvu voi aktivoida Islamilaisen Veljeskunnan Egyptissä ja Hamasin Palestiinassa, vaikka se onkin sunni-muslimien suuntainen.
Kiireellisin huoli on Iranin kasvava vaikutus Irakin politiikassa, mikä voi USA:n joukkojen lähtiessä maasta muuttaa Irakin Iranin kaltaiseksi islamilaiseksi tasavallaksi. Tämä vaikuttaisi shia-vähemmistöjen aktivoitumiseen muslimimaissa, sekä Syyrian Alawiitti-hallituksen aseman vahvistumiseen, vaikka sen oletetaan olevan enemmän sunni-vaikutteinen. (www.debka.com 09.04.)
6. JUUDAKSEN EVANKELIUMI
Vuonna 1970 Egyptin erämaasta löydettiin ikivanha käsikirjoitus. Se on kirjoitettu 300-luvulla kopti-kielellä, ja sen oletetaan olevan kopio vanhemmasta kreikkalaisesta versiosta. Joukko tiedemiehiä on saanut käsikirjoituksen käännettyä ja antanut sen nyt julkisuuteen. Siitä käytetään nimitystä Juudaksen Evankeliumi.
Se kertoo, ettei Juudas ollut sellainen kavaltaja, minä häntä on pidetty, vaan hän oli Jeesuksen suosima uskottu. Jeesus antoi Juudakselle tehtäväksi ilmiantaa hänet ja tunnistaa hänet suudelmalla häntä pidättämään tuleville sotilaille. Juudaksen tuli toimia Jeesuksen antamien ohjeitten mukaan, jotta Hänestä tulisi profeettojen lupaama Messias antamalla ristiinnaulita itsensä uhrikaritsana.
Kirjoituksen mukaan Jeesus paljasti Juudakselle salaisuuksia, joita Hän ei kertonut muille opetuslapsille, ja lupasi, että toiset sukupolvet kiroavat Juudasta, mutta että tämä tulee hallitsemaan heitä.
Lyonin piispa Ireneus mainitsi tästä käsikirjoituksesta jo vuonna 180 tuomiten sen harhaoppisena, koska se poikkesi kanonisina pidetyistä evankeliumeista.
Randolf E Schmidin kirjoittamassa ja JPostin 09.04. julkaisemassa artikkelissa, ”Ancient text: Juudas was favored disciple”, esitellään muutamia otteita käsikirjoituksista. Näiden tekstien muoto ja tyyli myyttisenä ja arvoituksellisena poikkeaa täysin kanonisten evankeliumien selkeästä ja asiallisesta tyylistä.
Tähän samaan sarjaan liittynee äskettäin ”tiedemiesten” julkistama havainto, että Jeesus käveli Genessaretin järvellä jään päällä, ja opetuslapset luulivat Hänen kävelleen veden päällä. Tämän mukaisesti opetuslapset ilmeisesti liukuivat jäätä pitkin veneellään, ja Pietari hyppäsi innoissaan veneestä jäälle, joka murtui hänen allaan upottaen hänet veteen, josta Jeesus nosti hänet jäälle.
Tällaisten ”tutkijain” lapselliset havainnot ihmetyttävät yhtä paljon kuin se into, millä maailman media tarttuu niihin. Yleisön kirjoituksissa on ihmetelty, missä ovat kristillisten teologien ja tutkijain vastalauseet, ja missä ovat maailmanlaajuiset mielenosoitukset kristillisen uskon ja sen keskeisen Hahmon häpäisemisestä?

Comments

Anonymous said…
http://koti.phnet.fi/petripaavola/juudaksenevankeliumi.html

Juudaksen evankeliumista

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019