gavriblockPERJANTAI 14.04.06
1. IDF TUNKEUTUI GAZAAN
Gazan evakuoinnin vastustajat varoittivat jo etukäteen, että IDF joutuu menemään takaisin Gazan alueelle, mutta paljon vaarallisemmissa olosuhteissa. Aihetta olisi ollut mennä jo aiemmin moneen kertaan, mutta puolustusministerin ja hallituksen vakuuteltua, että turvallisuus paranee evakuoinnin myötä siten, ettei ole mitään syytä mennä sinne uudelleen, hallituksen oli vaikea myöntää, että vahvin aihe Gazan juutalaiskylien pakollisesta tyhjentämisestä perustui virheellisiin arvioihin.
TORSTAINA IDF lähetti insinööriosastonsa turva-aidan taakse Gazan alueelle varmistamaan, etteivät kaksi turva-aidan lähellä ryöminyttä palestiinalaista olleet asettaneet pommeja aidan takana kulkevan tien varteen. Palestiinalaiset olisivat voineet suorittaa tarkistusoperaation, mutta kaikki yhteydet sinne on nyt poikki. Insinöörit eivät löytäneet pommeja, jotka lauetessaan olisivat vahingoittaneet aidan Israelin puolella partioivia sotilaita. Insinööriosasto oli useita tunteja 50 metrin päässä turva-aidasta Gazan puolella.
PERJANTAI-ILTANA sotilaat havaitsivat kahden palestiinalaisen ryömivän aidan takana lähellä Kissufimin rajanylityspaikkaa tarkoituksenaan päästä hyökkäämään Israelin puolelle pääsiäisjuhlien aikana. Palestiinalaiset eliminoitiin tankkien ja helikopterien tulella. Miehillä oli mukanaan käsikranaatteja ja automaattikiväärejä. He olivat al-Aksa Marttyyrien jäseniä.
IDF ON HARJOITELLUT kaupunkisotaa valmistautuessaan tunkeutumaan Gazaan. Torstaina tehty operaatio oli puhtaasti puolustuksellinen, ei hyökkäävä, IDF:n edustaja tähdentää.
KAKSI KASSAM-RAKETTIA ammuttiin Israelin puolelle vastauksena IDF:n operaatioon, ja IDF vastasi niihin moukaroiden tykistöllä avoimia kenttiä Gazan alueen pohjoisosassa.
TIISTAI-ILTANA IAF pommitti al-Aksan Marttyyrien päämajaa Gazan kaupungissa, kukaan ei loukkaantunut.
IDF:n mukaan rakennusta käytettiin päämajana ja miehistön rekrytointiasemana.
KESKIVIIKKONA SOTILAAT löysivät Jeninin lähellä aselaboratorion. Siellä oli kaksi valmista pommivyötä, joissa oli räjähteet valmiina, räjähteitä oli yhteensä 30 kg. Laboratorio tuhottiin.
2. JERUSALEMIN ARABI KIDUTETTIIN JA MURHATTIIN
PA:n poliisit löysivät Jerikon lähellä poltetun auton, jonka sisältä he löysivät pahoin kidutetun ja useita kertoja päähän ja rintaan ammutun miehen ruumiin, joka oli palanut auton mukana. Tutkimuksissa mies tunnistettiin Itä Jerusalemissa asuvaksi arabiksi, nimeltään Muhammd Abu al-Hawa, 42. Hän oli myynyt Itä Jerusalemissa A-Turin kaupunginosassa Öljyvuorella sijaitsevan talonsa yleishyödylliselle Elad-yhtiölle, joka on erikoistunut ostamaan taloja ja asuntoja Itä Jerusalemista juutalaisille asukkaille ja yhtiöille. Elad on hankkinut useita asuntoja juutalaisille asukkaille Silwanin kaupunginosasta vain muutaman sadan metrin päässä Länsimuurista. Al-Aksa marttyyrien Prikaati väitti murhanneensa miehen.
Asuntojen ostaminen A-Turista aiheuttaa kiivaita mellakoita arabien taholta, jotka pelkäävät Israelin haluavan juutalaistaa Jerusalemin aluetta.
3. HAMAS-JOHTAJA TAPASI AL-QAIDAN JOHTAJAN
Damaskoksessa asuva Hamas-johtaja Khaled Mashaal tapasi pari viikkoa sitten Jemenissä sheikki Abd al-Majid al-Zindanin, joka USA:n epäilysten mukaan pitää läheistä yhteyttä Osama bin-Ladenin kanssa. Hän lahjoitti omista varoistaan n. 1000 USD Hamasille.
Dore Gold, Jerusalem Center for Public Affairs järjestön johtaja, toteaa, että tapaaminen vahvistaa tosiasiaa, että Hamas ja a-Qaida perustavat ideologiansa samaan kansainvälisen jihadin ja muslimiveljeskunnan lähteeseen. ”Niillä on sama taloudellinen infrastruktuuri”, hän sanoo.
Al-ZINDANI ylisti Hamasin johtamaa Palestiinan hallitusta sanoen, että se on ”jihadia-taisteleva, vankka ja kestävä Palestiinan hallitus. Vuonna 2004 USA:n viranomaiset luokittelivat al-Zindanin terrorismin tukijaksi ja al-Qaidan hengelliseksi johtajaksi. Hän hankki aseita al-Qaidalle ja muille terrorijärjestöille. Hengellisen johtaja ominaisuudessa al-Zindani on voinut vaikuttaa ja tukea monia terroristitoimintoja, mukaan lukien palkkaamalla halukkaita al-Qaidan koulutusleireille.
IDF ON VAHVISTANUT, että al-Qaida on perustanut soluja Gazan alueelle ja toimii aktiivisesti perustaakseen niitä Juudean ja Samarian alueille. IDF:n suunnitteluviraston johtaja kenraalimajuri Yitzhak Harel toteaa, että al-Qaida tarkoittaa rahaa; rahaa virtaa aina terrorismiin territorioissa, ja siihen on vaikea päästä käsiksi.
Viime viikolla al-Hayat lehti kertoi artikkelissaan Lontoossa, että PA:n turvallisuusjoukot olivat pidättäneet 10-jäsenisen al-Qaidan ryhmän, joka oli tullut salaa Egyptistä Gazaan. Jordanialaisiin tiedustelulähteisiin perustuen lehti kertoi, että ryhmä oli suunnitellut suuren luokan terrori-iskua Israelissa.
4. IRANIN YDINASE
IAEA:n (kansainvälisen Atomienergiajärjestön) johtaja Mohammed ElBaradei keskusteli Teheranissa Iranin ydintutkimusjohtajien, kuten Iranin pääneuvottelijan Ali Larijanin, kanssa torstaina. ElBaradei toteaa, ettei hän pysty määrittelemään ilman laboratoriotulosten valmistumista, ovatko Iranin väitteet uraanin rikastamisesta tosia, mutta hän totesi, että viimeisen 20 vuoden aikana Iran on tehnyt paljon sellaista, mikä on jäänyt IAEA:lta huomaamatta. Hän kuitenkin toivoo, että kiista Irani kanssa voidaan ratkaista neuvottelemalla. YK:n turvallisuusneuvosto antoi Iranille aikaa huhtikuun 28. päivään keskeyttämään uraanin rikastamisen, kunnes YK ehtii keskustella asiasta ja laatia Iranin ydinohjelmaa koskevat suositukset.
Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad, ilmoittaessaan tiistaina uraanin rikastamisesta 164 sentrifugassa, ilmoitti samalla, että kukaan saa Irania pakotetuksi luopumaan ohjelmansa jatkamisesta, minkä Larijani myös toisti ElBaradeille.
IRANIN YDINOHJELMAN APULAISJOHTAJA Muhammad Saeedi kertoi torstaina, että Iran aikoo jatkaa ydinprojektinsa laajentamista uraanin rikastamiseksi 3000 sentrifugassa vuoden lopussa ja siitä edelleen
54 000 sentrigugaan. Tämä määrä tuottaa tarpeeksi polttoainetta 1000 megavatin reaktoriin, jollaisen Iran rakensi Venäjän tuella Bushehriin. Laitos aloittanee toimintansa loppuvuodesta.
Iranin ydinjohtaja Gholamreza Aghazadeh lupasi keskiviikkona, että Iran on valmis antamaan lännelle osuuden sen rikastuslaitoksissa hälventääkseen pelkoja, että Iran rikastaa uraania ydinpommia varten. Hän pyytää asiasta kiinnostuneita valtioita tulemaan osakkaiksi Natanziin sen hoitamisessa, tuotannossa ja teknologiassa. ”Se on paras tapa luottamuksen kasvattamiseksi osapuolten välille.”
5. ISRAEL TÄYTYY TUHOTA
Al-Qaidan kakkosmies, egyptiläissyntyinen Ayman al-Zawahiri vaatii torstaina internetissä julkaisemassaan tiedotteessa, että Israelin tuhoaminen on jokaisen uskovan velvollisuus. Hän syyttää Washingtonin keisaria, presidentti Bushia, että tämä valehtelee raportoidessaan edistymisestä terrorisminvastaisessa sodassaan.
” Bushin poika Bush, Israelin tuhoaminen on uskovan velvollisuus. Kerjäävät hengelliset johtajat ja jokaiset vararikkoiset propagandalaitteet pyrkivät vakuuttamaan ihmisiä muutoksesta rauhanomaisin keinoin, mutta Islamin kansa tietää, että sen tie on jihad ja aseistautuminen. Allahin nimeen, onko meidän turvauduttava rauhanomaisiin keinoihin, kun islamin viholliset turvautuvat kaikkiin väkivaltaisiin, barbaarisiin ja sotilaallisiin toimiin, ja Israel on aseistettu hampaisiin saakka kaikin mahdollisin perinteisin ja ei-perinteisin asein? Jos me suostumme heidän vaatimuksiinsa, he vaativat alistumaan kansainvälisiin lakeihin ja sopimuksiin, jotka eivät merkitse heille mitään. Seuraavaksi he vaativat meitä pidättymään terrorismista ja sodasta Israelia vastaan, ja sitä seuraavaksi he vaativat meitä tunnustamaan Israelin ja solmimaan normaalit välit sen kanssa.”
Videossa esitetään tuki Hamasille, mutta video lienee tehty ennen PA:n vaaleja, koska siinä ei mainita niistä.
Al-Zawahiri ylistää Irakissa amerikkalaisia vastaan taistelevia, ja mainitsee erityisesti jordanialaisen Abu Musab al-Zargawin, kehottaen kaikkia muslimeja tukemaan häntä. Hän kehottaa Irakissa taistelevia ”mujahedeenejä” pysymään lujina ja yhtenäisinä, koska vihollinen on jo alkanut horjua, joten ”jatkakaa sen jahtaamista, kunnes se pakenee maasta voitettuna.” Al-Zawahirin uskotaan piileskelevän jossain Pakistanin ja Afganistanin välisillä erittäin vaikeakulkuisilla vuorilla.
6. JERUSALEMIN PYHÄ TULI
Ortodoksisten kristittyjen pääsiäisenviettoon liittyy oleellisesti ns. Pyhän Tulen sytyttäminen Pyhän Haudan katedraalissa, josta se kuljetetaan erikoiskuljetuksena Ateenaan ja kaikkialle maailmaan, jonne maailman 200 miljoonaa ortodoksikristittyä ovat levittäytyneet. Tulen sytyttämisperinteen mukaisesti, joka alkoi ainakin 1200 vuotta sitten, ortodoksinen patriarkka suorittaa tulen sytyttämisen Jeesuksen hautakammiossa yksin ja sen uskotaan syttyvän ihmeen kautta. Sytyttämisseremonia on uskollisesti varjeltu salaisuus.
Jokaisena vuonna kreikkalaiset ja armenialaiset ortodoksit kiistelevät, kumpi saa sytyttää tulen ensin.
POLITIIKKA on tullut myös kuvaan. Kreikan patriarkaatti erotti aiemman virallisesti hyväksytyn Irineoksen, koska hänen syytetään luovuttaneen kirkon omaisuutta juutalaisille ilman valtuuksia. Ortodoksit valitsivat hänen tilalleen uuden patriarkan, Theofilus II:n, mitä Israel ei ole virallisesti vahvistanut. Asia on korkeimmassa oikeudessa odottamassa sen ratkaisua. Lisäksi palestiinalaissyntyiset ortodoksikristityt vaativat, että Kreikan hallinta kirkon 40 000 jäsenen johdossa on lopetettava, koska he ovat vieraita maassa. Kristittyjen koaliittion johtaja Dimitri Diliani syyttää kreikkalaissyntyisiä, etteivät ne piittaa palestiinalaisten kristittyjen intresseistä, ja hän aikoo tuoda tulen sytyttämisseremoniaan 1500 kannattajaansa.
Dilianin mielestä kreikkalaiset auttavat Israelia Jerusalemin juutalaistamisessa.
Mitä tahansa huhtikuun 22. päivänä tapahtuukaan Pyhän Tulen sytyttämisseremonian aikana, se voi helposti sytyttää paljon laajemman palon, joka koskettaa koko maailmaa.

TOIVON KAIKILLE LUKIJOILLE SIUNATTUA PÄÄSIÄSIAIKAA.
KASTEL 14.04.06
Gabriel

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019