gavriblockMAANANTAI 10.04.06
1. MAAHYÖKKÄYS GAZAAN
IDF on joutunut myöntämään, ettei sillä ole keinoja, joilla saada päivittäiset ja sekä määrältään että tarkkuudeltaan ja kantomatkaltaan lisääntyvät Kassam-raketti-iskut loppumaan.
IDF on käyttänyt sekä järeää tykistöä että lentokoneita ja helikoptereita rakettimiehistöjen eliminoimiseksi ja rakettimiehistöjen pääsyn estämiseksi laukaisuetäisyydelle, mutta ilman näkyvää tulosta. Viimeiset uutiset vihjaavat, että IDF turvautuu myös miinoitettujen autojen käyttämiseen, jotka räjäytetään kauko-ohjauksella kohteen lähestyessä autoa. Tämä edellyttää agentin pysymisestä näköetäisyydellä miinoitetusta autosta ja tarkkaa tiedustelua eliminoitavan kohteen aikataulusta. Kaikesta huolimatta ainakin viisi Kassamia ammuttiin eilen Gazan alueelta. Kaksi putosi Gazan alueelle, yksi lähelle Negev kibbutsia ilman vahinkoa.
TYKISTÖN AMMUS räjähti Gazan alueella sunnuntaina surmaten yhden PA:n poliisin ja haavoittaen ainakin 16 muuta. Hamasin ”aseellinen siipi” tuomitsee tämän ”vaarallisen kiihdytyksen” ja uhkaa kostoiskuilla.
IDF:n maahyökkäyksen mahdollisuus Gazaan on yhä enemmän esillä Kassam-iskujen lopettamiseksi.
SUNNUNTAINA Duvdevan pataljoonan sotilaat surmasivat tulitaistelussa korkean Fatah Tanzimin komentajan Jabar Akhrasin pidätysoperaation aikana Betlehemissä. Akhras hyökkäsi sotilaita kohti Kalashnikov kiväärillä aseistettuna. Hän murhasi kaksi Nahal prikaatin sotilasta, Shlomo Bilski ja Shaul Lahav, Jerusalemin ja Betelehemin välisellä ns. tunnelitiellä olleella tiesululla marraskuussa 2003. Hän suunnitteli muita hyökkäyksiä ja osallistui rakettien kehittelyyn Länsirannalla.
SHIN BETIN agentit pidättivät 7. maaliskuuta Fatahin terroristin, Azzam Zin a-Dinin, Nablusista, joka tunnusti murhanneensa Eldad Abirin Migdalimin bensiiniaseman lähellä 1. maaliskuuta 2006. Hän oli pakenemassa Jordaniaan joutuessaan pidätetyksi. Pidätys julkistettiin eilen.
Turvallisuusjoukot pidättivät yön aikana 19 etsittyä terrorismiin osallistunutta.
2. HAMAS UHKAA KOSTOISKUILLA
Hamasin aseellisen siiven, Ezz e-Din al-Qassam Brigates, edustaja tuomitsee jyrkin sanoin IDF:n offensiivin kasvun ja uhkaa aloittaa kostoiskut sekä Gazan että Juudean ja Samarian alueilta Israelia vastaan, jos IDF:n hyökkäykset jatkuvat.
HAMASIN TUOMIO kohdistuu kuitenkin sekä Fatahin al-Aksa prikaatiin että Jihadiin, jota se syyttää osallistumisesta yhteisiin operaatioihin Fatahin kanssa. Hamasin mukaan ne tekevät Kassam-raketti-iskuja häiritäkseen Hamasin johtaman hallituksen asemaa päämääränään sen kaataminen.
Jihad ilmoitti äskettäin julistaneensa viikon mittaisen aselevon, mutta IDF ei noteeraa sitä totena. Jihadin edustaja väittää, että aselevon tarkoituksena on osoittaa maailmalle, miten Israel on konfliktin kasvamisen takana ja että he ovat vain puolustautumassa. Toinen Jihadin johtaja kielsi, että aselepoa olisi tarjottu.
HANIYEH kutsui hallituksensa eilen pikaiseen kokoukseen keskustelemaan tilanteesta. Se päätti pyytää YK:n turvallisuusneuvostoa tuomitsemaan Israelin hyökkäykset Gazassa ja tunnustamaan palestiinalaisten oikeuden itsepuolustukseen. Hallitus päätti lähettää ulkoministeri Mahmoud Zaharin useisiin Euroopan ja muslimi-maihin pyytämään taloudellista apua ja diplomaattista tukea PA:n hallitukselle.
PA:N TIEDOTUSMINISTERI Yusef Rizkah kertoi medialle, että Israel mustamaalaa Palestiinan kansaa väittäen sen tehneen väärän valinnan valitsemalla Hamasin hallituksen. Hän sanoo haluavansa avointa keskustelua Euroopan maitten kanssa. Hänen mielestään Eurooppalaisten ja amerikkalaisten velvollisuutena on antaa PA:lle taloudellista tukea, koska ”ne pysyivät vaiti 50 vuoden ajan Israelin varastaessa palestiinalaisten maat”.
3. ISRAEL PYRKII ERISTÄMÄÄN PA:N
Israelin hallituksen tarkoituksena on eristää Hamasin johtama PA:n hallitus samaan tapaan kuin se aikoinaan eristi Jasser Arafatin hallituksen. Israel boikotoi niitä diplomaatteja ja ulkomaisten hallitusten edustajia, kotka pitävät yhteyttä Hamasin ministereihin ja tapaavat heitä Israelin matkansa aikana.
ISRAEL PIDÄTTÄÄ myös palestiinalaisilta työntekijöiltä keräämänsä verot ja muut saatavat ja vähentää niistä palestiinalaisten maksamattomat vesi-, sähkö- ja öljylaskut sekä lääkintätarpeet. Israelin keräämät varat ovat 50-60 miljoonaa USD kuukaudessa, josta vähennetään maksamattomat saatavat 30 miljoonaa kuukaudessa. EU:n erikoislähettiläs Marc Otte tuntuu hyväksyvän tämän käytännön. Israelin hallitus käsittelee näitä suosituksia ensi viikon kokouksessaan sunnuntaina.
Ensimmäinen koe Israelin hallituksen päätöksen pitävyydestä nähdään Etelä Afrikan presidentti Thabo Mbekin lähi aikoina Israelin alueelle suuntautuvan vierailun yhteydessä.
4. KADIMAN SUPISTUKSET 2008
Olmert suunnitteli alun perin tyhjentävänsä Juudean ja Samarian sisäosien juutalaiskylät, joissa asuu n. 65 000 juutalaista, vuoteen 2010 mennessä. Nyt hallitusneuvottelujen kuluessa hän on täsmentänyt aikatauluaan kertoen, että hän haluaa supistukset tehdyksi ennen Bushin presidenttikauden loppua tai sen loppuvaiheessa, eli 2008.
Hallitusneuvottelut jatkuvat tiiviisti. Niistä Likud näyttää jättäytyvän pois, koska erimielisyydet ovat liian suuret.
Varmimpia hallituskumppaneita lienevät Labour, Shas, Israel Beiteinu ja Gil eläkeläiset. Eläkeläisille tarjottaneen eläkeläisasioitten ministeriö, mutta he haluaisivat myös terveysministeriön tehtävät.
5. JUUTALAISKOTI A-TURISSA
Ulkomaalaisen yhtiön juutalaisen yksityisryhmän nimeen ostaman talon asuttamisesta syntyi sunnuntaina mellakoita A-Turin kaupunginosassa Itä Jerusalemissa.
Arabiperhe oli muuttanut toistaiseksi asumattomaan taloon, josta on näkymä Temppelivuorelle. Talon omistajat kutsuivat poliisin paikalle todistaen heille omistusoikeutensa taloon. Poliisin tullessa paikalle laittomasti taloon tunkeutuneet arabit olivat poistuneet sieltä, mutta paikalle kerääntyi suuret joukot ulkopuolisia arabeja, jotka nujakoivat poliisien kanssa. Neljä poliisia haavoittui mellakan aikana, ja poliisi joutui käyttämään paukkukranaatteja väkijoukon hajottamiseksi.
Toistakymmentä juutalaista yhteisöä on rakennettu tai rakenteilla arabiasutuksen keskellä tai niiden liepeillä Itä Jerusalemissa. Niiden takana on pari oikeistoon kuuluvaa sionistista järjestöä, jotka saavat taloudellista tukea ulkomaista.
6. USA JA ISRAEL LOPULTA TUHOUTUVAT
Näin tulee tapahtumaan, jos tri Zaghloul Al-Naggarin Saudi Arabian TV:ssä huhtikuun 2. päivänä 2006 esittämät ennustukset toteutuvat.
Naggar toimii geologian opettajana kuningas Fahdin yliopistossa ja oli vuoden sapattilomalla UCLA:ssa.
Hänen mielestään Israel on täysin sopimaton Lähi Itään ilman mitään historiallisia, uskonnollisia tai etnisiä syitä, ja se on poistettava alueelta. Hänen mielestään Israel edustaa alueella väkivaltaa, demokratiaa, joka on tappanut 3000 palestiinalaista, autioittaa tuhansia eekkereitä viljelysmaata ja rakentaa 8 metrin korkuista muuria. Hän luettelee pitkän listan amerikkalaisia presidenttejä ja lainauksia heidän puheistaan, joissa he puolustavat Israelin olemassa oloa.
Mutta myös USA:n hegemonia tulee Haggarin mielestä heikkenemään ja lopulta mitätöitymään olemattomiin. (www.israelnationalnews.com 10.04.06)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021